Vanhan GM:n ovipahvien kiinnitys - naulat vai jotain muuta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja SK, 18.3.2023.

 1. SK

  SK Gearhead

  Sisustusprojektissa on vuorossa ovipahvit.

  Auto on -63 GM, jossa pahvit on kiinnitetty etu- ja takareunoista yhteensä 10 ”naulalla”, jotka ovat kiinni pahvin reunaan tulevissa peltisoiroissa. Ovissa on vastinkappaleina muoviset holkit, joihin naulat painuvat.

  Vanhat naulat ovat lopussa, sekä itse naulat että niiden tukirakenteet. Nippeli-Tepolla on myynnissä yksittäisiä nauloja kiinnikkeineen https://www.nippelit.fi/1st/html/default.asp?id=4500&p_id=3907&editmode=showprod , mutta niissä naula on alkuperäistä selvästi paksumpi. Se vaatii jo paikalleen laitettaessa niin paljon voimaa, että on vaikea kuvitella saavansa valmista ovipahvia ehjänä ja ehjin kiinnikkein enää koskaan irti.

  Millä olette korvanneet naulakiinnikkeet? Jollain nykyaikaisemmilla klipseillä tai löytyykö jostain sopivia naulakiinikkeitä?

  Tällaisilla kiinnikkeillä olevia vanhempia GM:ä täytyy olla uudelleenverhoiltu Suomessa vuosien varrella useita satoja.
   
 2. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  60 4d Impalan ovia varten tilasin jenkeistä niitä nauloja jostain firmasta. Mulla jäi niitä yli jonkin verran, lukumäärää en tiedä pitäis etsiä se pussi. Ne joutaisi käyttöön.
   
 3. SK

  SK Gearhead

  Jos pussi löytyy, olen kiinnostunut. Tehtaalta autossani on 5 naulaa pahvin etureunassa, 5 takareunassa x 2 ovea = 20 naulaa. Uudet pahvinpohjat ovat alukomposiittia, joten ehkä vähän pienempikin määrä voisi riittää.

  Mitä amerikanpaketissa tuli - samantyyppisiä kiinnikkeitä kuin Nippeli-Tepolla vai jotain muuta?

  Joku US Impala-kauppa näytti myyvän sekä tuollaisia kiinnikkeitä että niiden vastakappaleita. Niissä tiukkuuden luulisi olevan sopiva.
   
 4. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Minäpä koitan etsiä sen pussin tallilta ja katson paljonko niitä on. Laitan YV.
   

Kerro tästä muillekin!