Vanhoja firmojen edustusautoja ym.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja bbl, 10.8.2003.

 1. raaseriruiseri

  raaseriruiseri 2nd gear

  Kaipa nää mustat Suomi-4d:t lie enimmäkseen edustuskäytössä olleet? Tällä ainakin 80-luvun alkupuolella itteeni edustin ihan mallikkaa(hko)sti... :rolleyes:

  [​IMG]
   
 2. MJF

  MJF Double Gearhead

  Yksityinen kansio
   
 3. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Kantakortteja selatessa tuli vastaan Turun Valmetin vanha edustusauto Dodge Kingsway -59 EB-109. (Minulla on Imatran Voiman vanha edustusauto DeSoto Diplomat -60 BÄ-88.)
   
 4. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Muokattu: 15.11.2016
 5. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Lisää arkistotutkimusta:

  Rauma-Repola Oy / Rauma. Chevrolet Biscayne -58, TD-205
  Riisla Oy / Rauma. Mercury Monterey -58, TD-222
   
  Muokattu: 17.11.2016
 6. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Ostettiin vaimon kanssa tänään vm.1985 Chevrolet Caprice, musta sedan. Ensimmäinen omistaja 1985-199o ollut "Oulujoki Oy, Malminkatu 16, 00100 HELSINKI", eli liekkö Voimatalon edestä kuskannut jokiyhtiön herroja lentokentälle ja maalikyliin.

  Kovasti kiinnostas hankkia tietoa auton historiasta ja varsinkin edustusajoista. Trafin muutaman euron nettikyselyn tuloksena selvisi kaikki omistajayritykset ja pari viimeistä henkilöomistajaa, muuten lukee vain "yksityinen yksityinen yksityinen" (mm. joku "yksityinen" on omistanut auton 10 vuotta vuosituhannen alussa). Saa nähdä toimittavatko Trafilta asiakirjatilauksena aukottoman omistushistorian. Kansallisarkistosta tuli tyhjä arpa.
   
 7. Forwardlook

  Forwardlook Gearhead

  Paljon hienoja vaunuja täällä! Tervetuloa liittymään tähän ryhmään, kilpiä ja kuvia on kertynyt yli toistasataa muutamassa päivässä! Ja vihjeenä;

  "HUOMIO! Arvon ryhmäläiset, Mikon hyvästä ehdotuksesta vakuuttuneena pyytäisin että jokainen tekee autostaan (1 auto per kansio) oman kansion jonka OTSIKKONA on ; Mallivuosi (neljällä numerolla), merkki, malli sekä rekisterinumero. Jos useampia rekisterinumeroita on ollut niin mielellään kaikki otsikkoon. Jos kävisi niin onnellisesti että materiaalia alkaa kertymään enemmänkin pystyisi näin löytämään tietyn auton helposti sekä myös kaikki kuvat siitä. Tuolta tuntemattomien kansiosta voidaan sitten siirtää kuvia ko auton kansioon. Kiitoksia."

  https://www.facebook.com/groups/662824080566765/
   
 8. SCAMP72

  SCAMP72 3rd gear

  Tallista löytyy Wärtsilän Vaasan telakan entinen edustusvaunu 1966 -mallinen Plymouth Belvedere. Rek:no VNS-1. Kansallisarkiston selvityksen mukaan ollut ko. yrityksen käytössä vuoteen 1982 asti.Aika pitkä on ollut Belvederen edustusura jos tietoon on uskominen.
   
 9. hantta

  hantta Double Gearhead

  Muisto jostain -70 luvun loppupuolelta, juttelin kaverin kanssa, kaverilla -64 Bel-air TPL-7, kun paikalle pöllähti eloisa neitonen, ja kertoi, että oli aikoinaan siivoojana rakennustoimisto A. Puolimatkalla, ja hän muisti Belaruksen noista ajoista, eli oli pessyt ja siivoskellut k.o autoa :)Autollahan oli myöhemmin n.s lauluautomaine.
   
 10. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  oma plymouth ei ole ollut sinällään edustusauto, vaikka onkin uutena ollut yhden helsinkiläisen firman tj:n kulkine...

  satellite 4d -73
   
 11. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  '74 Monaco, tullut Aro-yhtymän kautta maahan ( kuten nämä yleensä) ja mennyt uutena ( keväällä 1975 ) Oulun lääninhallituksen käyttöön josta myyty valtion huutokaupassa Tampereelle 1982. 440"+727B+9 1/4 lukolla ja tiuhalla välityksellä mutta muutoin ehtaa karvalakkimeinikiä veivilaseineen ym. Tuli alunperin ilmeisesti Monaco Custom ( Ei BRG) ovi ja kylkilistoilla ja Appliancen feikkipinnavanteilla joissa oli hieman erikoinen adapterisysteemi pinnapulttien päällä ( isommat "pinnapultit" epäkeskeisesti siten että pulttijako lienee ollut vanteissa ~5.5" tms

  Ex-NM-430, sittemmin NG-318, JPI-72. Taitaa nykyään olla paremmin viimeistelty ja maalattu kuin tehtaan jäljiltä, kuvassa keväällä 1989 pienen kasausoperaation jäljiltä

  https://www.flickr.com/photos/78741818@N04/33179681606

  (miten muuten tänne saa liitettyä kuvan flickr:istä? Kuvan, ei linkkiä)
  [​IMG]
   
  Muokattu: 3.3.2017
 12. jarona

  jarona Gearhead

  Kuuluu varmaan tähän saittiin.
  -80 luvulla oli täällä kemijärvellä musta -63 Belvedere
  eräällä urakoitsijalla, isäni ajoi sitä useasti minä kyydissä..
  Kysyin kerran: kuinka paljon kulkee , niin isä että niin jotta hirvittää...
  318 kone siinä oli ja nappilaatikko.
  Oli kuulemma Virolaisen entinen ja alkuperäiset kilvet alkoi A:lla
  Muistaakseni oli B:llä alkavat kilvet paikallaan ja mustat.
   
 13. jarona

  jarona Gearhead

  Niin, missähän lienee nykyisin?
   
 14. ronson

  ronson 1st gear

  [​IMG] [​IMG]
  ei firman mutta valtion,eli kuopion läänin maaherran vanha lauluauto. nykyään siistimmässä käytössä...
   
 15. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Olen joskus kauan sitten yrittänyt selvittää tuota nimimerkkini Buick-55:sta,Mobilistilehden kautta,tuloksetta.
  Kokeillaan nyt kuitenkin taas.

  Auto siis Musta Buick Super 4d sedan 1955
  Tullut Keski-Suomeen 1959-60 tunnuksella BE-150 jonka jälkeen rekisteröity XR-69 kilville,jossain vaiheessa,ehkä 1970 vaihtunut tunnus XUY-26
  Viimeksi ollut vuonna 1993 IHK-308

  Ollut siis koko Keski-Suomessa oloajan samalla omistajalla vuoteen 1999 jolloin tein siitä kaupat.

  Nyt siis etsitään alkupään omistajaa/omistajia,todennäköisestihän se on jonkun firman autona ollut?

  Toki kaikki muukin tieto on tervettullutta,jos joku jotain tietää/muistaa tai on kuullut jotain.

  Auto on siis ollut minulla työn alla yli 17vuotta(lähes atomeina käynyt),erinäisten juttujen takia venynyt ja venynyt mutta nyt siis voitonpuolella,ei ole luonto vielä antanut periksi että jäisi kesken,tosin "koville"välillä on tuntunut.

  Siksi pyytäisinkin jos tiedät itse tai tiedät jonkun vanhemman henkilön joka voisi jotain tietää autostani,vaikka välittäisit yv:llä lisäjuttua?

  Auto ostohetkellä 1999 pihassa,tytär kuvassa ehkä 1.5v,täyttää keväällä 19v
  [​IMG]
   
 16. kerosiini

  kerosiini Gearhead

  Chevrolet Nova Concours 1977. Ollut 1989 asti Moottorihotelli Valtatie 1 omistuksessa. Paikan omistaja, Sakari Elonen tällä kait on ajellut.
  [​IMG]
   
 17. hantta

  hantta Double Gearhead

  Velipojalla oli Paraisten maalitehtaan entinen Dodge Dart Custom v8 vm. 70, mutta rek. BG-xxx viittaa enemminkin pääkaupunkiseudulle.
   
 18. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  [​IMG] Mulla on Tampellan vanha edustusauto... Vaan ei taida olla kovin kiinnostava... Volvo 244 D6 1983. :oops: Huomaa takaikkunalla olevat kohdevalot.

  Kuvaa hakiessa muistin, että onhan mulla UPM:n vanha Tsaika... Kas noitahan on kertynyt ihan kasoittain.

  [​IMG]
   
  Muokattu: 5.3.2017
  kerosiini ja MJF tykkäävät tästä.
 19. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Laitetaampa tähän yks kuvalinkki autosta viime kesältä edellisen omistajan ajalta, kuva siis vastaa auton nykykuosia (en näköjään saa google drivestä upotettua tähän kuvaa suoraan). Täytyy ottaa sitten enemmän kuvia kunhan auto haetaan myyjän hoteista keväämmällä omaan talliin.
  https://drive.google.com/file/d/0B7YRc_-v4WOwZkJGWWFkdG9lZUU/view

  Aiempaan sen verran päivitystä, että täydellinen omistajahistoria tuli Trafilta taannoin ja tuohon pitkäaikaiseen omistajaankin oltu jo yhteyksissä. Oulujoki Oy:n ajalta tarkempi historia vielä selvityksen alla. Sekin on selvinnyt, että autossa on ollut alunperin vinyylikatto. Puuttuneet ilmastoinnin osat saapuivat Rockautosta ja jotain muuta puuttunutta/viallista osaa haalittu romuttamolta :)
   
 20. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  mulla löytyy tommonen BAM-72 new yorker vuosimallia 1966 ja otteessa 1965 ja ilmeisesti valtion käytössä ollu ja kuva jossa kekkonen auton vieressä, oiskos tästä autosta enemmän jollain historiaa tiedossa?
   

Kerro tästä muillekin!