Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

 1. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Katselin eilen iltamyöhällä vanhoja valokuvia eräällä italialaisten autojen foorumilla. Tuli mieleen, että ”onhan se perhanan hienoa, että joku viittii laittaa tällaisia vanhoja valokuvia nettifoorumille kaikkien katsottavaksi”. Heti perään tulikin mieleen, että onhan mullakin vanhoja valokuvia, eikä niistä ole kenellekään iloa pölyttyneissä albumeissa. Siispä heti tänä aamuna astelin skannerin viereen, ja alla tulos.

  Tässä nostalgiapläjäyksessä kuvien laatu ei ole kovinkaan kummallinen, mutta sille nyt ei voi mitään. Kuvien laatua olennaisempaa on ehkä kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin, kuten vaikkapa autoissa näkyviin roiskeläppiin, jotka olivat tuolloin pakollisia. Toinen hupainen yksityiskohta on ”kädet taskussa”. Vaikkapa nyt tässä muistaakseni Koskenkorvalais-omistuksessa olleen 427 Corveten kuvassa...melkein kaikki ovat kädet taskussa...

  [​IMG]

  Tässä taas roiskeläpät samassa Vetessä:

  [​IMG]

  Kaikki tässä tarinassa olevat kuvat on otettu Seinäjoella Rengonharjun lentokentällä järjestetyissä Drag Race –kilpailuissa joko vuonna 1984 tai tai 1985. Jo pelkästään parkkipaikalla näki mielenkiintoisia jenkkiautoja, kuten tämä Pontiac. Laittakaahan merkille millaista muu ajokalusto taustalla oli tuolloin. No, tietysti nuo olivat tuolloin tyypillisiä käyttöautoja:

  [​IMG]

  Parkkipaikalta löytyy myös tällainen helmi, -69 Camaro. Missähän tämäkin auto mahtaa nykyään olla:

  [​IMG]

  Tässä eräs aikansa nopeimmista katuautoista, 70-luvun alkupuolen Pontiac Firebird. Jostain on jäänyt mieleen nimi ”kokki” Laine, mutten ole ollenkaan varma oliko omistaja juuri tämän niminen. Enivei, tässä Pontiacissa oli muistaakseni Pontiacin oma 455 isolohko. Maalaus taisi olla jonkinlaista helmiäistä. Taustalla näkyy myös ehkä -65 GTO, -70 Challenger ja Firebirdin vasemmalla puolella valkoinen (Barra?)Cuda:

  [​IMG]

  Toki Seinäjoella myös kisattiin. Ainoa onnistunut kuvani keulimisesta. Dusteri, ehkä -70 mallinen vastaan Chevyn Chevelle, tai Malibu tuo taitaa olla, -64 tms:

  http://img205.imageshack.us/img205/4175 ... i41ul1.jpg

  Tässä upea kolmikko, 60-luvun lopun Dart, -70 Challengeri ja olisko toi -70 mallinen Dodge Coronet. Erityisesti Coronet on jäänyt mieleen, neliovinen tolppa jossa 400 kuutiotuumainen kasi mekaanisella ahtimella ja parilla nelikurkkuisella ei noin vaan unohdu:

  [​IMG]

  Tässä sama Coronet edestä. Hämärä muistikuvani on, että auto olisi vaikuttanut Tampereen seudulla. Kenenköhän kisa-Cuda näkyy taustalla?:

  [​IMG]

  Allaoleva keltainen Challengeri taisi olla Uusitalon? Entäpä musta Camaro, onko kyseessä moninkertainen suomenmestarin – jonka nimeä en nyt muista – aiemmin valkoinen auto 396 isolohkolla?:

  [​IMG]

  Aartomaan Funny Car. Eikös vaan olekin? Teki muistaakseni testi/lisenssilähtöjä tuolloin Seinäjoen kisassa:

  [​IMG]

  Tässä valitettavan suttuinen kuva. Olennaista kuvassa on kuitenkin Ruotsista saapunut vieraileva tähti. ”Bostic” ratissa, pellin alla kireä 350 Chevy ja laatikkona manuaali, taisipa olla muuten viisivaihteinen. Ja kulki muistaakseni kymppejä, ellei peräti alle. No, ei se tainnu sentään alle mennä... Auton etulokasuojassa oli toisen maailmansodan hävittäjälentokoneiden mukaisesti ”tappolista” eli millaiset autot olivat hävinneet tälle Camarolle. Oli siellä Hemejäkin...

  [​IMG]

  Tässä ahdettu nelinelikymppinen mopaari laukeaa, tai siis on just leviämässä:

  [​IMG]

  Valkoinen Charger oli muistaakseni Hemillä. Vierellä keltainen, tuuletusikkunasta päätellen -67 Camaro:

  [​IMG]

  Tämä taitaa olla Aartomaan Trans Am, mutta vuotta myöhemmin kuvattuna kuin tuo edellinen kuva samasta autosta. Tai sitten vain sotken kaksi eri autoa:

  [​IMG]

  Acadian oli todella matala aikanaan:

  [​IMG]

  Voisiko tässä olla Teuvo Pönni? Auto on selvästikin AMC:

  [​IMG]

  Skinnarsin 440 Cuda vastaan tuntematon Challenger, lieneekö ollut Ruotsista?:

  [​IMG]

  Fairlane, olisiko peräti GTA? Moottorista ei ole hajuakaan, mutta jos pitää tehdä helppo veikkaus niin joko 289, 390 tai...niin...:

  [​IMG]

  Santalan Triumph vastaan Chevy Vega. Vegassa ei ollut tietenkään Cosworthin nelosta pellin alla, vaan tietysti veekasi:

  [​IMG]

  Suttuinen kuva early-Camarosta. Kyljessä on teippaukset, joten autolla ajettiin kisaa, luokasta vain ei ole selvyyttä, S, MS vaiko katuryhmä...:

  [​IMG]

  Challengerit on ollu aina sydäntä lähellä. Tää kyseinen yksilö taisi olla juuri se sama, joka oli aikanaan Tekniikan Maailman numero 13/70 koeajossa. Vieläköhän tässä on kromatut palikat alustassa...vai sotkenko taas Suomi-Challengereita keskenään:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kolme kuva Chargerista. Hieeno peli!:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Chevy kakkonen...taisi olla peräti ahtimella:

  [​IMG]

  Mustang lämmittää renkaita. Viereisellä kaistalla näkyy hieman kilpakumppanin perää. Selvästikin kyseessä on farmari-mopaari...:

  [​IMG]

  Skinnars Cudalla vastaan Santala Trumpalla:

  [​IMG]

  Suomalainen Porsche-kiihdytyskilpuri vastaan Challenger. Todennäköisesti Porsche voitti...oli kilpailukykyinen peli. Joku mulkku vaan kävi tunkemassa hiekkaa ilmanottoon jossain kisassa tauolla, ja kone oli sitä myöden selvä:

  [​IMG]

  Skinnarsin Cuda vastaan Dart:

  [​IMG]

  Chevy Monza vastaan Chevy Monza...vai olikos tuo toinen itse asiassa Oldsmobile...:

  [​IMG]

  Suojasten veljesten Mustang, ainakin 500 kuutiotuumaa ja kaksi (automaatti)vaihdetta. Radalla moottorin ääni pysyi tasaisena lähdöstä maaliin, aivan kuin vaihteisto olisi ollut variaattori:

  [​IMG]

  Tässä em. kiihdytys-Porsche. Leif jotain tais olla omistajan nimi...:

  [​IMG]

  Sehän on Dodge...vai Plymouth...mikälie etuvetosportista napattu korimalli:

  [​IMG]

  Ford Fairlane. Olikos tää peräti neljäkaks’seiskalla?:

  [​IMG]

  Kattos, heti toinen perään. Mä oon varmaankin aikanaan haaveillu moisen ostamisesta...:

  [​IMG]

  Olisko tää peräti nitroputki?:

  [​IMG]

  Tässä Chevy kakkosessa oli julmetun leveälle tulevat takarenkaat:

  [​IMG]

  Viimeinen kuva. Onko siinä Aartomaa itse?

  [​IMG]

  Korjailkaa virheitä jos huomaatte noissa autojen omistajissa. Ja kertokaa lisää kuvien autoista, jos muistuu mieleen.

  PS: ainakin Firefox-selaimella noita kuvia saa isommaksi kun klikkaa kuvaa hiiren oikealla napilla ja valitsee "view image"
   
  PrTala tykkää tästä.
 2. Erppa

  Erppa Gearhead

  Saako valokuvista selvää millä kirjaimilla ton mustan challengerin rekkari alkaa? Kiinnostaa!
   
 3. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Hienoja kuvia Pekka!! Näitä varmaan olis muillakin arkistojen saloissa. Kuvat jakoon vaan rohkesti. Tossa on monta tuttua autoa. Challengeri kromimaskilla on hyvässä tallessa eräällä totaaliharrastajalla. Ja oliko siinä yhdessä kuvassa ex warelius camaro_Oli mullakin yhdessa vaiheessa. Oliko toi Trans am se Kokin omistama? Legendaarinen kohtaus kun repäisi 12sek varttimailiajan ja ennen maalia vastas vielä sen aikaiseen autopuhelimeen ; Oota hetki tuun just maaliin :rotfl: :rotfl: :rotfl: Pitkäesson vaiheistahan oli juttua vähän aikaa sitten siellä "koti foorumilla" :wink:
   
 4. kaasua

  kaasua 1st gear

  kuvia!!

  kyllä on hienoja kuvia!!!! lisää vaan näytille jos löytyy!!!!!
   
 5. Bandicoot

  Bandicoot Gearhead

  Toi sininen fairlaine maatuu edelleenkin pihanperillä varkaudessa ja challenger ncc-46 taltioituna pääkaupunkiseudulla,monet muut autot on tuttuja tuon ajan maalissaan ulkonäöllisesti,valkoinen 69-chargeri oli Jukka Oran.
   
 6. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Vaikeaksi menee. Tässä pari lisäskannausta. Näissä on niin iso resoluutio kuin mahdollista, jos joku haluaa yrittää ratkaista tätä kuvankäsittelyllä.

  Tässä ensin koko auto, resoluutiota oli pakko vähän tiputtaa:

  http://img221.imageshack.us/img221/9639/mus1hz1.jpg

  Tässä sitten rekisterikilven osuus (skannattu 4800 dpi:llä), mutta kuten näkyy niin vaikea tuosta on saada yhtään mitään selvää:

  http://img175.imageshack.us/img175/1429/musta2ri1.jpg

  Tässä Coronet ja Challenger lähdössä. Skanneri teki jotain omiaan, kuvassa näkyy ylimääräinen pystyjuova:

  http://img82.imageshack.us/img82/733/mus3qc2.jpg
   
 7. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Re: kuvia!!

  Näitä löytyy vielä jonkun verran samoista kisoista. Skannailen ne viikolla ja laitan tänne.
   
 8. apukuski

  apukuski Gearhead

  Toi Coronet ajo-1 taitaa olla Kuopiossa nykyään naapuritallissa. Pitääpä oikeen kattoo ku käy tänään siellä.
   
 9. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Nostalgia on aina paikallaan. Tulipa vanhat Hyvät ajat mieleen.
   
 10. Maria

  Maria 1st gear

  Upeita kuvia, niitä vanhoja aikoja... 8)

  Mainoksistakin tuli monta todella hyvää muistoa mieleen; Pitkä Esso, Clock...
   
 11. Jebulis

  Jebulis Gearhead

  Toi Tapiolan mainoksilla varustettu Porsche kuului Leif Nylundille. Mies harrastaa vieläkin erittäin aktiivisesti autoja ja on muuten hänellä hienoa kalustoa kyseessä! Rakenteilla on aikas räväkkä peli, pikku MG viritetyllä 325 bemun tekniikalla...
   
 12. Rinnewood

  Rinnewood 3rd gear

  Loistavia kuveja! :D
  Ollaan oltu samoissa kisoissa aikoinaan kuvailemassa, mulla vaan noita kuvia melko niukasti: Seinäjoki Summernationals 1985
  Joitain tuttuja autoja tuolla oli, Skinnarsin musta Cuda Hemillä, Eero Pirttisen keltainen Challenger jossa kyljessä isot mainosteippaukset (mm. Vaasan suomalainen säästöpankki, E.Taulun autoliike..) ja tuota haastajaa näki hyvin usein vaasan katukuvassa noihin aikoihin, jopa myöhään vuodesta loskaisessa arkiliikenteessä.. Koneesta en nyt mene varmuuteen mutta on jääny muistikuva että olis ollu hemillä tai ainakin vähintään 440.
  Tuo hopea/sininen Barracuda oli muistaakseni Harry Niemisen 340 tekniikalla. Joku korjaa jos muistan väärin..

  Oi niitä aikoja..! :odroll: 8)
   
 13. zilu

  zilu Gearhead

  Tuossa Hitlerin kosto kuvattuna Räyskälässä joskus -70 luvun? lopulla.

  [​IMG]
   
 14. overlap

  overlap 1st gear

  Tuo ruskea Fairlane tais olla Pasi Mikkosen -67 GTA,mikäli muistan oikein historan hämäristä.Ja oli ainakin -80 luvun alussa 390-moottorilla.
   
 15. overlap

  overlap 1st gear

  Tuo äskeinen viesti jäi vajaaksi...SIIS oli ainakin 1980-luvun alussa 390-moottorilla,jos on tuo Mikkosen auto.Tais kylläkin hommata siihen aavistuksen myöhemmin 427-moottorin ameriikoista,jos muistan nää oikein?
   
 16. Maria

  Maria 1st gear

  Näitä viestejä pystyy muokkaamaan (lisäämään, poistamaan, editoimaan tekstiä) muokkaa kohtaa painamalla.
   
 17. Elevator

  Elevator 1st gear

  Lisää Lisää :D
   
 18. overlap

  overlap 1st gear

  Tuosta "Vajaaksi jääneestä jutusta......"No en oo mikään tietsikanörtti,joten koetan korjata asiat niinkuin itse kykenen.Eikä se välttämättä oo se oikea tapa!Kiitos kuitenkin vinkistä :wink:
   
 19. bootsi

  bootsi Gearhead

  >>>Tässä<<<

  ...muutamia kuvia -90 luvun alkupuolelta, eri tapahtumista.
  Lähinnä sellaisia autoja jotka nykyisin tunnetaan hieman erin näköisinä... 8)
   
 20. apukuski

  apukuski Gearhead

  Ei muuten ollutkaan. Rekkari oli kyllä hyvin lähellä kun sen perusteella muistelin :D
   

Kerro tästä muillekin!