Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

  1. Remu63

    Remu63 1st gear

    Niistähän tuo ero syntyy,järkkärillä kuvattuja on nuo munkin kuvat mutta paperikuvista skannattuja kaikki nuo mun vanhat kuvat.Muutamaa huonolaatuista kuvaa hiukan paranneltu mutta pääosin suoraan albumista.
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Näinpä.
     
  3. ET 619

    ET 619 Gearhead

    Ainakin tällä P. Mikkonen ajo '85 Seinäjoella.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    ^Toi oli juuri se Faikku joka meni Turkuun, ja sen tilalle tuli tämä punainen. Tolla punaisella Pasi ajoi pari kautta ja kaudelle 1988 tuli sitten Jim Waldolta ostettu Faikku Pasille.
     
  5. buickadi

    buickadi Gearhead

    Tämä on sitten pelkkää arvailua ehkä kuvat hiukan haalistuneita ovat aika
    iäkkäitä jos nekatiivit tallella niin kannattaa kokeilla skannausta niistä itellä vielä nekatiivit paperikuvista talles niistä saa parempia kun paperikuvista suoraa
     
  6. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Eikös Pasi ajanut myös valkoisella ja vaalean sinisellä Faikuilla? Sama auto kuin ruskea?
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Juu, toki. Sääli että paperikuvat kellastuu vähän väkisinkin vaikka kuinka olisivat pimeässä ja albumissa sisällä. Vissiin niissäkin on sitä alunaa käytetty, mikä sen paprun (ja kait sitten filmipaprunkin) aikaa myöden kosteuden kanssa ruskistaa, kun siitä tulee (muistaakseni) rikkihappoa mikä syö sen loppujen lopuksi mustaksi.

    Nyt äkkiä kaikilta wanhat ja korvaamattomat kuvat digimuotoon talteen ennen kuin ne lakkaa olemasta, ellei ole negoja tai dioja olemassa ;-)
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Ruskea Faikku oli aina ruskea, tämä punainen muuttui valkoiseksi ja kyljessä oli Street & Racen tarrat. Waldon Faikku oli maahan tullessaan vihreä ja se oli muutaman kauden Casrtolin väreissä, päävärinä muistaakseni valkoinen. Sinistä Faikkua en muista hänellä olleen. Muuten se ex Waldo Fairlane on palautettu Waldon aikaisiin väreihin.
     
  9. ET 619

    ET 619 Gearhead

    Tässäpä olis kuvia tuosta punaisesta "uusissa" Street & Racen väreissä. Eka on Seinäjoelta '86 ja tuo toinen on Motoparkin radan avajaiskisasta '87

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tämä on se Waldon entinen.

    [​IMG]

    Olisko tämä se sininen mitä Tomaso muisteli? En kyllä muista kuka tällä ajo tuolla Seinäjoen kisassa '86.

    [​IMG]
     
  10. 63S88

    63S88 Gearhead

    Omassa kotikaupungissani Pohjois-Karjalan suunnalla myös ihailtiin samanlaista pienoismallia!! :D
     
  11. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    lappeenrannassakin tais olla pari kappaletta noita pienoismalleja.
    mihinköhän ne on hävinneet vai ovatko autokoulujen omistajien kotona hyllyssä :odroll:
     
  12. Remu63

    Remu63 1st gear

    Tomason muistelema vaaleansininen Faikku vois olla tämä.Oli ainakin jossain katuautokisoissa mukana,taitaa olla Hangosta 1983 tämä kuva.
    Tämä XL Faikku oli 289 koneella ja Lohjan suunnalta.
    [​IMG]
     
  13. RNC

    RNC 1st gear

    Tuo Faikku oli ainakin vielä pari vuotta sitten samassa kuosissa ja vielä Lohjalla.
     
  14. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Silloin ennen oli autokoulussa pakko olla tuollainen tekninen pienoismalli, tai kokonainen mikä pilkottu jossa näkyy auton rakenne. Sitä varten nuo pienoismallit tehtiin. Näin sanoi Jussi, Lappeenrannan autokoulun ja sen suihinotto Mustangin omistaja.
    Toi vaaleensininen Faikku. Onko sama mikä oli näyttelyissä kun siinä oli vähän flakea kyljissä, ei muualla? 70 luvulla oli radiossa ohjelma missä haastateltiin hot roddareita. Sitä ohjelmaa odotettin harstaati. Se tais tulla vain kerran. Haastateltavina oli kaksi jätkää millä toisell@ oli Faikku. Jus toi sininen? Pojat oli vähän ujoina, joskin oli toimittajakin. Löytyisköhän jostain ylen arkistosta? Se oli eka silloin tästä alalta. Haastattelu oli Faikun vieressä tehty ja pojat esitteli autoa. Kysyttäessä toinen sanoi omistavansa Faikun, toinen vain olevansa rakentelussa mukana. Kysyttäessä mitä autolle oli tehty niin pojat ujosti vastaili että perää on nostettu, maalattu ja vaihdettu rattivaihde lattia shifteriin minkä pojat arvioivat että sen vaikutus kiihdytyksessä varttimaililla on noin sekunnin nopeampi..
    Oliks päivän ot?
     
  15. Putte

    Putte 1st gear

    Tässä Pasinn ensimmäinen Faikku 90-luvun lopulla turkulaisomistajan ohjastyamana. Kuva ystäväni HK:n ottama.

    [​IMG]
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Ruskealla Fordilla ajettiin Standard ryhmän kisojen lisäksi myös kadulla, tässä auto kuvattuna Järvenpään torilla.

    [​IMG]
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Tässä pari Standard/Stock kilpailijaa ennen kisauran lakamista noin 30 vuotta sitten. Pasi mikkonen etualalla ja Yrjö Wallius taaempana.

    [​IMG]
     
  18. fmila

    fmila Gearhead


    Näinhän se meni joskus "kisa puolellakin". Kun ei rahat silloinkaan riittäneet oheis tavaroihin, kuten kapeempaan taka-akseliin tai sopivampiin vanteisiin. Helpoin ja halvin ratkaisu oli nostaa lokkarit pois pyörien tieltä. Pidot oli mitä oli, ratoja ei paljoo preppailtu siihen aikaan, hyvä kun päästiin edes joskus ajamaan "jalka latiassa".

    Tässä kuva Torpista 80-luvun alusta.Tyyli aika sama vaikka toi nyt sattuu olemaan viellä pukeilla

    [​IMG]

    t.AM
     
  19. fmila

    fmila Gearhead

    Vähän lisää Torpista, joskus -76 - 77??
    Eli pari varikko kuvaa joissa sala(ma)valokuvaaja kaapannut mukaan parit "legendat"

    [​IMG]

    Eli muistaakseni Norski fed + Jaska

    [​IMG]

    ja tässähän oli silloinen ruottalaisten drag-ikonin Hazze Frommin (tai jotain sinnepäin toi nimi muistini mukaan??) RaknaRök TF/FC. Äijä joka veti aina pisimmät Burnikset ja muut showt, paitsi tuloksilla ei ollut sit niin suurta väliä. Kuvassa taas sala(ma)valokuvaajan taidolla myös Pellen (Gästrin) selkä.
    Mä en oo koskaan ollut kovin hyvä rajaamaan noita aiheita, eikä mun jassikassa ollut mitään "tähtäysristikkoa", et ois osunut paremmin kohilleen :argue:

    t.AM
     
  20. Remu63

    Remu63 1st gear

    Tiksin näyttelyssähän tuo Faikku ainakin oli 1979.Mun kuvista ei näy mutta
    muistelisin että mirraa/flakea olis ollut pienessä määrin.
     

Kerro tästä muillekin!