Vanhojen autojen romuksi viemisestä sakot!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Puli-Song, 27.10.2011.

 1. hevimies

  hevimies Gearhead

  toi peräkärryyhistelmä on aika huiman näkönen.
  Tulee ihan oma työn antaja mieleen
   
 2. jake74

  jake74 1st gear

  kakkosnelonen volvo on 4.90 pitkä.
   
 3. silirimpsis

  silirimpsis 3rd gear

  Kun tarkemmin katsoo kuvaa niin kaksi volvoa näkyy olevan lastattu hiukan limittäin, mustan takaa näkyy hieman sinisen volvon takaosaa. Vetokoukkukin näkyy toisessa olevan. Joten eiköhän tuosta tule se 5,35m yhteensä leveyttä.
   
 4. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Tuost tulee mieleen tapaus, kun rekast tippu 3 lituskaa pakettia. Poliisineiti kirjoitti 3 KUUTION pakettia. Tuohon kuski yrittämään oikaisua, johon konstaapelitar totesi vain "ja joka kerta kun yrität tehdä tätä vaikeemmaks sakot kasvaa".
  Että alkakaa vaan mussuttamaan poliisille Volvon tehtaan ilmoittamista pituuksista, sen ne just haluu tuossa kuullakkin.. :odroll:
   
 5. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Selkeästi Sotkamon kaveri on "amatikuski"... :-?
   
 6. musse67

  musse67 3rd gear

  Pari vuotta sitten kuvasin nämä yhdistelmät Arizonassa. Mitähän täkälaiset seriffit tuumais... :)

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 7. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  kas kun eivät köyttäneet viel go-kart:tia kattotelineelle :rotfl:
   
 8. jupe---

  jupe--- 1st gear

  Veikkaan, että ei mitään. Itse näin myös matkalla vegasista takaisin San Diegoon 2 vai 3 tommosta yhdistelmää. Hyvinhän ne näytti kulkevan tollainkin :)
   
 9. musse67

  musse67 3rd gear

  Suomalaisia seriffejä meinasinkin. Samoilla seuduilla noi kuvasin mitä säkin niitä bongasit. Liekkö Meksikon rajalle niitä kuskaavat?
   
 10. trukki306

  trukki306 Gearhead


  ei kai vaan kyseessä ollut vanhan cortiinan hinaus.... outokummussa... jos on niin se on työkaverini tekosia :lol:

  autosta kun oli purettu akselit niin kulki kuulemma helpommin katollaan.... :eek:
   
 11. jupe---

  jupe--- 1st gear

  Niin no Suomen sheriffit ny paskois alleen kun tommosen näkis :D
   
 12. CJ3B54

  CJ3B54 3rd gear

  Ei tämäkään yhdistelmä poliiseja paljoa kiinnostanut. Parikin eri partiota tuli vastaan eivätkä edes hidastaneet. On tainnut poikien wtf raja nouseen jo hiukan.

  [​IMG]
   
 13. makemydayjew

  makemydayjew 1st gear

  tuskimpa ovat noi nupit matkalla minnekään "meksikoon", toi on ihan normi-settiä maassa joka ei ole sarvi-kuonojen ja enskojen maa...älkää nyt hyvät ihmiset..
   
 14. jantunen

  jantunen 1st gear

  Minua ihmetyttää, että eikö autonromujen kierrätystoiminta vieläkään vaadi mitään lupia?

  Yhäkö se on sallittua kaikenlaisille harmaan talouden harjoittajille?

  Minä olen aiemmin kuullut, että laki olisi muuttunut jo vuonna 2008 sellaiseksi, että romunkerääjän on oltava nykyään luvallinen yritys joka maksaa veronsa, eikä epämääräinen yksityishenkilö. Vai eikö kuusakoskea kiinnosta, miten romu on kerätty? Siksikö se onnistuu vaikka lainvastaisesti?

  Kai asian niinkin voi nähdä niinkuin joku tuolla kirjoitti, että "on positiivista kun joku vähemmistöön kuuluva on tekemässä töitä", mutta kun se rupeaa menemään siihen, että ollaan melkein puoliväkisin ostamassa romuksi autoja, joita niiden omistaja EI halua myydä, niin silloin homma alkaa ärsyttää. Se on sellaista ahdistelua.

  Viralliset yritykset, vaikka eivät tietysti mitään maksakaan niin eivät kyllä sitten myöskään tule oma-aloitteisesti ihmisten kotipihoihin kyselemään ja kyyläämään. Ja se on hyvä.
   
 15. take

  take 3rd gear

  Itseasiassa autopurkaamon pitäminen on ollut luvanvaraista toimintaa jo iät ja ajat. Tuo 2008 lakimuutos vain teki sen ettei lopullinen poisto onnistu kuin romutustodistuskella. Romumetallin kauppa on edelleen vapaata liiketoimintaa. Miksi kuusakoskea tai stenaa kiinnostaisi mistä autot on peräisin? Sitäpaitsi edelleenkin omille autoille saa tehdä melkein mitä lystää. Toki järveen upottaminen saattaa täyttää jo jonkin ymäristörikoksen tunnusmerkit. Vielä löytyy lisäksi näitä ennen lain voimaantuloa rekisteristä poistettuja romuja jotka ovat "vapaata riistaa" sen suhteen että niiden perään ei varmasti tule kukaan kyselemään.

  JA mites näistä "laittomista" romunkerääjistä eroaa nämä "lailliset" romunkerääjät? "Laittomat" tulee rehellisesti rahalla ostamaan niitä romuja, "lailliset" lähettelee roskapostia ja muistutuksia noista vanhoista katiskoista että pitäisi muka kierrättää ja ottaisivat ihan yhtä "väkisin", mutta ilmaiseksi. Se on se kohta jossa nykyinen väkisin tehty kierrätysjärjestelmä kusee. Kuka vittu antaa rahaa pois vastikkeetta? Samoin nyt tapetilla ollut akkujen myynti. Virossa akuista maksetaan 39c/kg. Täällä joudut itse kärräämään ne minnelie kilometrien päähän. Niin kauan kun kukaan ei niitä osta, niin kauan ne mätänee navetan takana. Onpa siinä sitten sitä ympäristöystävällisyyttä, kun akkuhapot valuu sinne navetan taakse kun talvella romuakut jäätyy ja halkeaa ja sinnehän ne hapot lorahtaa. Kuka niitä jaksaa laahata ilmaiseksi jonnekin hevon helvettiin asti vain jotta kuusakoski saa ilmaista raaka-ainetta?
   
 16. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Taitaa kiinnostaa, sillä varastettua tavaraa on liikkeellä paljon. Muutaman auton olen vienyt ja JOKA KERTA on omistussuhde pitänyt olla selvitettynä. Ja myös kirjaavat järjestelmäänsä auton valmistenumeron ja tuojan henkilötiedot ylös. Myös muun metalliromun tuomisesta on pyydetty selvitys, mistä on saatu/ostettu ja jälleen romuntuojan henkilötiedot / firman tiedot otettu ylös.
   
 17. jantunen

  jantunen 1st gear

  Niinhän ne etukäteen puhuvat. Sitten kun pitäisi maksaa, keksitään mitälie selityksiä miksei voi maksaa. Ei ole moottoria niin ei ole painoa yms yms.. Miten sitä rahaa voisi ollakaan kun nimenomaan ollaan kalja-ja tupakkarahaa tienaamassa toisten autoista saatavilla rahoilla, rahoilla jotka kuuluu auton omistajalle eikä välikädelle. Lisäksi noiden(kin)mielestä kaikki projektitkin on aina pelkkää romua. Ollaan ostamassa "kaikki tontilla olevat" autot, ikään kuin niitä siihen olisi edes haalinut jos ne aikoisi romuksi laittaa.
  Autoharrastusta tajuavia romunkerääjiä ei juurikaan ole, oli toimintatapa mikä hyvänsä.

  Ei silloin mitään lähetellä kun auto on katsastettu. Enkä minä ole saanut edes liikennekäytöstä poistettuihin liittyen mitään sellaista, joten riippuu varmaan toimipisteestä. Jos joku paperilappu tulee esim. ajoneuvoverolipun mukana, mitä sitten? Kyllähän sen aina kierrättää saa, mutta ei ajamistakaan vanhalla autolla ole vielä kielletty. Kyllä sekin olisi tässä maassa voinut jo tapahtua....

  Kyllä ainakin täälläpäin kiertävä jäteauto kerää ongelmajätteet kerran vuodessa. Akut, öljyt, loisteputket.....sinne viedään. Joutuuhan ne sinne itse viemään mutta ainakaan minulla matka keräyspaikkaan ei ole pitkä. Rahaa siitä ei saa, mutta tarvitseekokaan?
   
 18. Putte

  Putte 1st gear

  Itseasiassa nykyisen kierrätyslain mukaan, jokaisen akkuja myyvän liikkeen velvollisuus on myös ottaa romuakut vastaan ja vieläpä veloituksetta, koska kierrätysmaksu niistä on maksettu jo ostettaessa. Sama koskee myös renkaita, öljyjä ynnä muita ongelmajätteitä.
   
 19. take

  take 3rd gear

  Just juu. Kyllä täälläpäinkin kiertää joku ongelmajäteauto, vaan kun kieltäytyi kerrankin ottamasta kun kärräsin sinne 5kpl 20l tonkkaa jäteöljyä, 2 samanlaista tonkkaa jäähdytysnesteitä ja pari akkua. Eivät kuulemma ota yrityksiltä ja kotitaloudesta ei voi tuollaista määrää tulla. Haistakoon ite.
   
 20. signet

  signet Gearhead

  Kyllä se kerääminenkin vaatii jäterekisteriin kuulumisen,sitä ei vaan kukaan valvo.Sillä tavalla ne eroaa että nämä toiset eivät maksa mitään veroja ja maksuja toiminnastaan,kuljettelevat akkuja laittomasti(ADR-kuljetuksia),kuivaavat autot niin että kaatavat ne lavalle nurinpäin ja antavat öljyjen ja nesteiden valua maahan.Jos joku maksaa autonromusta rahaa pyytämättä kuittia (tai myyjän tietoja ja allekirjoitusta)niin silloin ollaan jo harmaan talouden alueella.Akut ovat ongelmajätettä,tuottajavastuun piirissä,eli ne hoidetaan ilmaiseksi pois myös silloin kun hinnat tippuvat,akuissa on kierrätysmaksu maksettu uutena,niinkuin renkaissa ja elektroniikassa yms.Ongelmajätettä ei saa luovuttaa sellaiselle toimijalle jolla ei ole lupia niiden keräämiseen.
  Tällä hetkellä peltiromun hinta on sen verran huono että hyvä jos romuautolle ilmaisen noudon joka paikkakunnalla saa niin hyvä on,jos joku maksaa niin ihmetellä täytyy mistä rahat moiseen toimintaan.Aina kun hinta laskee,niin meillä noudot lisääntyy kun nämä harmaat toimijat eivät enää vaivaudu liikkeelle.Emme maksele romuautoista silloinkaan kun hinta on hyvä vaan haemme aina ilmaiseksi,myös silloin kun hinta putosi nollaan pari vuotta sitten.Meillä on ihan virallinen vastaanottopiste josta saa romutustodistuksen.
   

Kerro tästä muillekin!