Vanhojen perämoottoreiden guruja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 31.5.2017.

  1. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ostin joitakin vuosia sitten yhdestä kuolinpesästä kasan pieniä perämoottoreita.
    Niistä on vielä jäljellä 1973 Chrysler 20hv. Sellainen pääosin valkoinen, mutta kultaa ja kromiakin on.
    Vastaavan näköinen kuin tämä:
    [​IMG]
    Varaosiksi sille on vielä 2kpl West Bend 20hv koneita (West Bend on sama kone eri nimellä ja kopalla.)
    Joskus kokeilin tuota käyntiin, mutta kipinä oli ja pysyi hukassa. En alkanut osia vaihtelemaan noissa koneissa ristiin.
    Chryslerin kavitaatiolevy on joskus korjattu niittaamalla siihen peltiä, mutta onneksi toisessa West Bendissä on ehjä valu.
    Jos jollain on käyttöä/halua 20hv Chryslerille, niin voisin luopua siitä ihan sopivasti. Omiin projekteihin väärän kokoinen, mutta niin hienon näköinen.
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Hemmetin hieno. Sopii hyvin jonkun wanhan tuulilasiveneen perään, esim Marino Mustang?
     
    palontie tykkää tästä.
  3. jrasi

    jrasi Gearhead

    Jossain kirjoitettiin noista syslerin vatkaimista, että jos vertaa Chrysleriä ja Evikkaa/Mercurya, on vähän kuin vertaisi mummulta perittyä perinteistä purkinavaajaa ja uutta hienoa sähköistä purkinavaajaa. Se mummulta peritty ei maksa mitään, mutta jos siitä vain pitää huolta, sillä avaa purkkeja lopun elämää.
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Meinaatko että Chrysler on se mummon purkinavaaja, vai päinvastoin. Ainakin tuo mun Evinrude vaikuttaisi maailman yksinkertaisimmalta moottorilta. Joku sanoi että Mercuryt on perseestä jo 60 luvun lopulta saakka, mitä tulee luotettavuuteen ja huoltoon? Voi olla toki kateellisten horinoita?
     
  5. jrasi

    jrasi Gearhead

    Meinasivat että Chrysler on nimenomaan se purkinavaaja. Jos siis vertaa saman aikakauden muihin.

    Juttua oli että uutena nuo Chryslerit oli huomattavasti halvempia, kuin vastaavat Evikat ja Mercuryt.

    Itsellä ei ole kylläkään kokemusta vanhemmista perämoottoreista, kuin yhdestä 20hp 2 pyttyisesta Johnsonista ja alkupään 5hp nelari Hondasta. Ja nyt nuo pari 500 Mercurya.
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Lähes kaikki peräprutkut joutuvat moottoreiden taivaaseen vesivahingon takia, eli merivedessä syöpymiä kannessa, tai muuten vaan pakoputken kautta haukannut vettä, jolloin lähtölaskenta yleensä alkaa :(
     
  7. jrasi

    jrasi Gearhead

    Tuo oma '72 Merc on aika hyvin syöpynyt, kun on ikänsä viettänyt merillä. Vesivaippa tihkuu ulkopuolelle läpi, mutta jos ens talvena remontoisi tuon '65 koneen ja siirtäis tuon '72 runkoon. '65 on taas ollut ikänsä sisävesikäytössä.
     
  8. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    venhonen [​IMG]

    ja sen rysleri..
    [​IMG]
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    keltasen pressun alla oli aikoinaan tuulilasi ja sivulasit.. lumen paino murtanut ne alas. kuten on tuota spoileri siipeäkin runnellut.
     
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ehjienkin vanhojen veneiden kauppa käy vähän nihkeesti ja halvalla. Erityiseen puuveneiden. Joku saattaa hakea ton sun projektin tuurilla sillai, ettei sun tartte maksaa sen poisviennistä... Valitettava totuus tällä hetkellä.
     
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    jeph. niihän se vähän menee.. mutta kun ei itselläkään oo sielu antanu myöden antaa moottorisahan laulaa ja alkaa palotteleen sitä.
     
  12. FF '65

    FF '65 Gearhead

    yv:tä yritetty laittaa
     
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ei näy eikä kuulu.
     
  14. FF '65

    FF '65 Gearhead

    Uus yritys, joko näkyy?
     
  15. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    60 luvulta oli mitä itse muistan 18 evikka,sitten 33 evikka missä luukun takana vetonaru,sitten tuli chrysler 45 ,kaikki nämä toimivat vuosia ilman remppaa,sitten ukko osti 55 yamahan,sattui semmoinen paska että 2 kesää meni jotenkin vituik sen takuu remppojen takia,toista eivät enää rempanneet kun talven aikana takuu loppui,tarjosivat uutta jammua ja puolet hyvittäisi vanhasta,sai pitää jammunsa,ukko palasi 70 evikkaan ja loppui taas remontoinnit,itse pentuna ajelin 3hp vm 62 johnsonilla,hieno laite,koko ajan kun saimaalla mentiin niin kyllä näki mitkä merkit tuli alapää ylhäällä hinauksessa satamaan.
     
  16. palontie

    palontie Double Gearhead

    On vene jo hiukka hapokkaassa kunnossa,mutta upean mallinen.
     
  17. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  18. J.J.

    J.J. Gearhead

  19. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ja vielä v-pohjainenkin.
     

Kerro tästä muillekin!