Vanin "alppi-torvet" ns. rekka-torvet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Vani-91, 18.6.2004.

  1. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Näin tuossa 3:s tiellä parkanon nurkilla eräässä vanissa (joku sininen) komeat torvet. Olivat kyllä TODELLA massiivisen kokoiset. Mistä näitä torvia saa ja minkä hintaisia mahtavat olla ja toimivatko ne paineilmalla vai sähköllä?


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Vani-91 2004-06-18 02:03 ]</font>
     
  2. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    Niitä on sekä että. Paineilmalla ja sähköllä. Paineilmasta tietenkin paremmat ja aidot kunnon töräykset.

    Biltemassa oli ainakin vastaavia venetorvia myynnissä mistä lähtee ihan mehukas ääni ja on komeetaa kromia. tietenkin sitten kuorma-auto varustelu liikkeet myy niitä kanssa.

    biltemasta saa tietenkin jotain pieniä pilipali punasia torvii mut niitä nyt ei kehtaa laittaa mihinkään esille..=)
     
  3. Rytari

    Rytari Gearhead

    kannattaa haeskella jostain 80-90alun kuomurista katolta torvet. ei ole nykytorvien pihinä mistään kotoisin noihin vanhempiin "hinaaja sumussa" torviin...
    kaverilla on yks tommonen hyllyssä ja toinen hakusessa, myös vanin katolle joutumassa, sitä joskus testailtiin, melkolailla housut vaihdossa kanssa-autoilijalta kun sillä äänimerkkejä antaa.
     
  4. Pex

    Pex 1st gear

    Hadleyn torvet; suorakaiteen muotoinen pää, teksti HADLEY. Pituus n. 70 cm, käytetty USAssa junissa, ääni kuuluu 1,5 mailin päähän. Oli pari hyllyssä tallissa, myin kaverille "tarpeettomana".
    Voin maanantaina töissä tarkistaa, mitä mahtaa maksaa tänä päivänä. Siellä on niitä laatikollinen. Niin, ja toimivat paineilmalla.
     
  5. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    No ainakin "Pilipalikaupassa"(Motonet) näkyi olevan myynnissä miehekkään kokoisia paineilmalla toimivia kromattuja n.50-60cm pitkiä torvia...ääntähän ei tietenkään voinut kokeilla,mutta ihan asiallisen näköisiä olivat...todennäköisesti "Taivalkoskella" tehtyjä...

    Eli jos paineilmaa saatavilla niin ei muuta kuin kokeilemaan... :rotfl:
     
  6. Pahis

    Pahis 1st gear

    Onko nuo paineilmatorvet ihan ookoo katsustussedän mielestäki? Purettiin naapurissa yksi sisun tukkiauto, jai komiat pillit ja semmonen ketjusta nykästävä venttiili... Saiskohan nuo laitaa buickin katolle? Saastelaitteitten kompurasta on lähtö tyhjänä, riittäsköhän...
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niin, kauneus on tietysti katsojan silmissä...omaan vaniin en kyllä ikinä laitaisi tuollaisia torvia katolle, mun mielestä on ainakin kamalan näköisiä. Johonkin piiloon vois tietysti tollaset laittaa, ois kiva säikytellä tojotakuskeja :p
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kauppilan Kuorma-autopurkaamolta saat uusia ja käytettyjä ,
    Paikan löydät Kauhajoen ja Jlasjärven väliltä ILVESJOELTA ,löytyy muutakin kiinnostavaa. :pinup: :pinup: :pinup: :pinup:
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    www.onninauto.fi

    sielta saa hadleyn torvia...pyöreä ns pienempi torvi 135e kpl... et hintaakin on ja paineilma torvi ja hintaan ei kuulu kuin torvi...vaatii aika kovan paineen..useasti otetaan rekan painejärjestelmästä...
     
  10. G-Bun

    G-Bun 1st gear

    Miten sitten lailinen puoli? Saako niinkin voimakkaita torveja edes käyttää? Itellä on vanin katolla 2 torvea ja paineilmapumppu odottamassa asennusta. Tarttis vain letkua hakea ja sillä selvä.. :)
    Mutta mutta.. onkos nuihin säädetty joku tietty desibeli määrä?
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Nii minkäpaineen no nyt sitten vaatii? Noistahan halvoista 12V renkaantäyttökompressoreista saa aika hyvän paineen ulos, ja siihen pieni säiliö, toimisiko?

    - Pena
     
  12. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Mulle tulee noista sumutorvista pikku-autojen katolla mieleen hinaaja. Eikö ole parempi, että me torvet istutaan sisällä? :rotfl: :rotfl:
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    alppitorvethan kuuluu perinteisesti tryck meininkiin...rekoissahan niitä on ollut jo kauan..ja onhan se hyvä että äänimerkki kuuluu sen 8 koneen jytinän seasta... :lol: Ja tietenkin makuasia että onko ne hienot vai ei,minusta ne sopii hyvin vaneihin,pikkareihin ja rekkoihin... 8)
     
  14. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Suomessahan saa jokainen tehdä autolleen mitä tykkää ja muuttaa miten haluaa. Eri asia on sitten sen käyttö yleisessäliikenteessä.

    Kaikki säädöksistä poikkeavat asiat liikenteessä kiinnostavat myös poliiseja. Virkaintoinen konsta tulospalkkaisena on kovin halukas kirjoittamaan rangaistusmääräystä kaikesta mikä ei ole laillista ja mikä harmittaa enemmän, kuin se jos ajattelemattomuus on viimeinen niitti siihen että ajokortti joutuu määrä-ajaksi hyllylle?

    Tai toinen variaatio: Joudut syyttömänä onnettomuuteen, autossasi on esimerkiksi luvattomat torvet, ajovalojen referenssiluku ylittää sallitun, polttimot ovat liian tehokkaat tai moottori luvattoman suuri. Vastapuolen vakuutusyhtiön tarkastaja tulee tarkastamaan autosi vaurioita, on oikein mukava heppu, juttelee niitä näitä. On todella kiinnostunut autostasi, kyselee millainen ääni oikein noista torvista lähtee, miten noilla valoilla näkee tai miten auto oikein kulkee. On vielä niin kiinnostunut että kyselee millaista nopeutta oikein ajoit joutuessasi tilanteeseen, ei sillä ole merkitystä mitä poliiseille sanoit nopeudeksi, kunhan nyt vain kerrot todellisen nopeuden. Pyytääpä vielä lupaa ottaa muutaman kuvan autostasi ja räpsii niitä muutaman sata kuvaa. Sitten tulee kuvaan tämän tarkastajan toinen puoli, tulospalkkainen limanuljaska, kertoo vastapuolen kuljettajan pelästyneen torviesi ääntä, häikäistyneen tai sinun ajaneen huomattavaa ylinopeutta. Äkkiä olet vähintään osasyyllinen tai kaikki syy onkin sinun, etkä saa mitään korvausta. Voit myös joutua maksamaan vastapuolen vahingot ja pahimmassa tapauksessa joutua käräjille vakuutuspetosyrityksestä.

    Mitäs ne torvet silloin maksaa?

    Itselle ei onneksi ole käynyt näin, mutta tarkastajien toimintamallia seuranneena tämä on täysin mahdollista.
     
  15. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Noi isot painetorvet vaativat paineen lisäksi niitä litroja, eli eipä noi 12V akulla toimivat rengastäyttö"kompurat" riitä alkuunkaan isoille torville. Useimmiten isoissa torvissa vaaditaan nimenomaan i-painejarrujärjestelmä ja tuo laite kytketään suoraan sinne säiliöön.

    JA SITTEN VAROITUKSEN SANA!!!

    Sitten kun ajat tämmöisellä järjestelmällä varustetulla ajoneuvolla ja jokin alkaa työntämään hernettä venttiilin esim talvisäällä ja tulee muistutettua kanssa-autoilijaa mehukkaalla jylinällä MUISTA että se ei kauaa kestä kun paine loppuu säiliöstä ja kässäri tärähtää päälle.

    Herne vaihtuu meloniksi kun ajoneuvo (-yhdistelmä) humpsahtaa ojaan kyljelleen.

    Mutta kyllä soivat hienosti... :wink:
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    No kylläpä toi rekan kompura aika hyvin tota painetta työntää. et saapi olla Tosi jytyt torvet jos kässäri tärähtää päälle pelkkien torvien soittamisesta 8)
     
  17. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Jep, 4x semmosia katon kokosia, vetoventtiilillä varustettuna, pikkusessa jakelurunkoisessa. Paine jarrusäiliöstä tippui kuin vasara kaivoon kun nykäisi vaijerista.

    Ja sitä kun ei sitten kerran muistanut... :oops:

    BOOOOOSKRIIIITUMPS!
     
  18. Toke

    Toke Gearhead

    motonetiissä näytti olevan selaisia about 60 cm pitkiä todella komeita alppitorvia, toimii sähköllä, hintaa taisi olla huimat 17.90 jos en kauheesti väärin muista, näin siis turussa!
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pitäis kysyä tälläsestä että mistä sais WOLO 430pad torvisetin, kyseinen torvisetti on siis varmaan tunnetuksi tullut Dukes Of Hazzard sarjassa esiintyvän ' General Lee ' :n auton torvi, amerikasta tuollainen löyty ja hinta oli jotain 89e mutta tarvisi jonkun eurooppalaisen myyjän löytää, pystyisikö suomesta tilaa?
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    tähän piti vielä lisätä että kutsumanimi kyseiselle tuotteelle on ' Dixie-horn '
     

Kerro tästä muillekin!