Vanin Etujarrut puoltaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja tonde79, 21.10.2012.

  1. tonde79

    tonde79 1st gear

    Etupään jarrut puoltaa rajusti, kuskinpuoli ottaa ihan normaalisti mutta apukuskin puoli huonosti.

    palat ja levyt suht uudet, männät,liu'ut liikkuu ihan ok:sti, ei ilmaakaan tuu putkesta. missä siis vika? onko tuolla jotain paineensäätöventtiilejä tai muuta joka jumiis??
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Vaikka proportion valve jumpitteliskin niin etupiirin pitäis olla kuitenkin ns. samaa tilaa eli ei puoltaminen oikein sinne viittaa.
    Meneekö poljin normaalia syvemmälle? Tuliko vika rempatessa vai pikkuhiljaa vai yhtäkkiä? Miltäs se satula siellä repsikan puolella näyttää kun pyörä pois ja kaveri polkee jarrua, puristaako ja vapauttaako?
     
  3. PasiU

    PasiU 3rd gear

    Pistän samaan aiheeseen kun on sama ongelma. Leimalla kaikki muut jarrut OK, mutta oikea etu pyöreä nolla vaikka kuinka potki. Kyseessä G30 -96 vanhakoppainen bensahärveli. Autossa on ABS:t. Availin viikolla ilmaruuvin ja totesin että eipä tuu nestettä. Oletin että jahas letkussa palkeenkieli tms. Tänään irroitin letkun ja eipä tuu nestettä putkestakaan vaikka hyppii polkimella kuinka. Projekti jatkuu..

    Onko kellään tullut vastaan vikaa jossa ABS:n hydrauliyksikössä yksi venttiili jumiintuisi eikä päästä painetta järjestelmään? Itse olen autonasentaja ja en ole moiseen vikaan ainakaan ennen törmännyt. Outoa vain on että ABS-merkkivalo toimii normaalisti.
     
  4. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    kummasta päästä irrotit letkun,satulasta vai yläpäästä?
    gm letkut tuppaa turpoomaan siitä kannatusmuhvin kohdalta umpeen.ainaki 8-90 luvun vehkeis mitä mulla ollu.
     
  5. PasiU

    PasiU 3rd gear

    Juu niin tekee - samaa vaivaa on etuveto-mopareissakin.

    Vanissa on letku on kokonaan pois ja putken päästä ei valu nestettä edes polkiessa.

    Pääsylinteriltä näkyy lähtevän kahtena putkena. Muistaako joku miten piirit jakaantuvat Vanissa?
     

Kerro tästä muillekin!