Vanteet sämpylä sedan Capriceen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Topias74, 1.1.2010.

  1. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Eli olen ostamassa omaan sämpylään isompia 18" vanteita ja kyselisin jos jollain on ollu isompaa vannetta, että mikä pitää olla ET- tai Backspace että takavanteet mahtuu pyörimään?
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear


    Vinkki. Mikä vuosimalli? 91-93 takapyöräkaivot (aukot) ovat pienemmät. 94-96 taas aukot ovat avonaisemmat. Varmaan voi vaikuttaa passaavaan vannekokoon?
     
  3. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Joo malli on -91 eli pyörät jää lokasuojan sisään! Keväällä joku kauppas V8:ssa sellasia isoja (edessä 18" ja takana 20x10 ) vanteita joissa backspace oli 5,5" ja olivat kuvassa sämpyläfarkussa takana! Että kait ne kävis sedaniinkin! Ku vastais joku jolla sedanissa ollu isot pyörät!
     
  4. janiluo

    janiluo Gearhead

    Ai tommoset?

    [​IMG]
     
  5. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Ei ollu nuo mutta nuokin on komeet, mitkähän mahtaa olla koot ja et:t ja bs:t?
     
  6. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Kyllä tuossa sämpylässä pyörimään mahtuu isommatkin mutta isoja renkaita ei saa vaihdettua! Ne fenderit on sen verran edessä että ainakin 225/70R15 ja 215/75R15 nakkeja vaihdettaessa piti päästää ilmat renkaasta että sai ujutettua ne sieltä välistä pois.
     
  7. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Sepä siinä onkin että "paksuja" kumeja ei sinne mahdu laittaan mutta mulla on nyt itellä takana 255-60-15 ja se menee ihan ilmojen kanssa, ainut että pihaan ajaessa kun on sellanen töyssy niin vähän raapasee rengas lokasuojan sisään! Vanne on tällä hetkellä mankeli 7x15 ja ET-0.
     
  8. Lerssi

    Lerssi Gearhead

    miten te ihmiset vaihtelette renkaita jos ilmatkin tarvii pois päästää :eek: . ei tiemestarin ja 235/75 r15 kumin kanssa oo mitään ongelmia. tietysti jos autoa nostaa taka akselista niin eihän sitä tilaa sillon tule renkaan vaihtoon. joten kannattas varmaan pistää se tunkki sinne runkopalkin alle niin kun se kuuluu 8)
     
  9. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    No runkopalkin alta se pitää nostaa tai niitä renkaita ei saa tyhjänäkään sieltä pois. On myös kokeiltu nostaa koko perä ilmaan mutta samalla lopputuloksella.
     
  10. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Joo ei mulla oo sellasia onkelmia ollukaan, mutta mites sulla tiemestarissa sellasilla kumeilla etupää, mulla ainakin 235-75-15 raapii etupalkkiin kääntyessä! Ja onhan ne näöltäänkin liian isot sämpylän alle! Mul on talvinakit 225-70-15 ja ne toimii hyvin ja näyttääkin oikean kokoisilta! Mutta eipä poiketa kovin nyt aiheesta mitä tässä haetaan! Olen siis aikomassa ostaa 18" vanteita tohon -91 sämpylään ja fakta ois tervetullutta jos jollain on omassaan ollu isoja pyöriä niin mitkä olis ne "strategiset mitat" että mahtuu pyörät ongelmitta pyörimään! :D
     
  11. Harri Sassi

    Harri Sassi Gearhead

    Meillä on 255 / 50 / 17 -92 farmarissa ja pyörii ilman ongelmia
    en kyllä suosittele, on meinaan mukava ajella suomen urattomilla teillä :eek:
     
  12. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Mikä sulla on vanteen leveys, et-luku ja backspace?
     
  13. Vkarsa

    Vkarsa 1st gear

    Viime kesä meni itsellä seuraavanlaisella rengaspaketilla :

    Vakio 7x15" vanteet
    Renkaat edessä 225/75(tai 70,ei muista) 15"
    Renkaat takana 235/70 15"

    Cooper Cobrat olivat kiekkoina ja mukavalta tuntui ajella.

    Vanteet pitäisi ensi kesäksi vaihtaa, tuumakoko saa pysyä samana.

    Pähkäilyjen jälkeen päädyin Cragarin valikoimaan ja sieltä joko Black Daytonat tahi Superspoket.

    Mikä olisi pätevin Offset noilla vanteilla, pitäisi olla mahdollisimman lähellä vakiota?
     
  14. hara64

    hara64 1st gear

    eikös sämpyla capriisiissa ole vanteissa 0 et
     

Kerro tästä muillekin!