Vanteiden hiekkapuhallus ja pulverimaalaus Hki?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja pahvi, 4.5.2008.

  1. pahvi

    pahvi 1st gear

    Missä sais peltivanteet hiekkapuhallettua ja pulverimaalattua pääkaupunkiseudulla?
     
  2. radio_king

    radio_king 3rd gear

    Itse kyselin vanteiden ja rungon puhallusta/pulverimaalausta Eleko Rakennus OYstä Tattarisuolta.Suhtautuminen oli erittäin asiallista ja hinnankin sain välittömästi tietää. http://www.eleko.fi/
    En ole vaan vielä ehtinyt kamojani tonne viemään,katselin kyllä valmiita maalattuja vanteita paikan päällä ja hyvältä vaikutti.
     
  3. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Elekolla oli ständi kääpiöautoyhdistyksen osastolla Classic Motor Showssa. Otin siitä kuvankin. Kultainen ei sävyltään ollut mun mieleen, oli liian vihreä. Toinen oikealta on vinkeä, kiteet on isoja, oikea mirrahopea. Vasemmanpuoleinen taas muistuttu hieman himmennyttä kromia. Menisi "taviksille" kromista kuin väärä raha. Varsinkin vanteen keskiosassa sävy on aika upea. Vanne on ilmeisesti puhallettu jostain vanhasta paskasta ja reunoilla pinnan arpisuus pilaa efektin aika tehokkaasti.
     
  4. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

  5. pulla78

    pulla78 1st gear

    Tattarisuolla hiekkapuhaltaa Hiekanjyvä Oy ja naapurissa Taximo Oy pulverimaalaa edulliseen hintaan. Toimivat "saman katon alla".
     
  6. rudolf

    rudolf 1st gear

    Kävin omani hakemassa sieltä juuri. Eipä ole kehumista maalausjäljessä eikä pohjatöissä, aikataulukin venyi 1,5vkoa luvatusta. Mutta kun tapana ei ole rutista vaan äänestää jaloilla, niin maksoin kiskurihinnan kiltisti ja painelin ulos vanteet kainalossa, ensimmäistä ja viimeistä kertaa. :mad:
    Tiedänpähän ainakin mikä firma ei ole firman alihankkijakilpailutuksessa mukana.

    Taximoon olin menossa vanteitani viemään mutta kun olivat lomalla, niin jatkoin muutaman sata metriä katua eteenpäin. Olis pitänyt viikko malttaa odotella, mutta nyt on paha pidätellä ku on paskat housus.
     
  7. sepi-ukko

    sepi-ukko Gearhead

    Aika jännä juttu. Itsellä on kokemusta pyörien osien hiekkapuhalluksesta sekä pulverimaalauksesta elekosta. Ja en voi kuin kehua aikataulua ja hintaa.
    Parhaimmillaan sain päivässä takaisin, ja jopa mielessäni mietin silloin että kun saisi mahdollisimman nopeasti takaisin.
    Kysyin silloin, että kauan menee ja siellä sanottiin pari päivää ja seuraavana päivänä oli jo valmista.
     
  8. radio_king

    radio_king 3rd gear


    Ikävä juttu kun noin kävi.Vaikkei suomalaisella olekaan tapana rutista niin eikö kuitenkin olisi kannattanut asiasta mennä huomauttamaan.Jos työn jälki on mielestäsi kehno niin eiköhän sen silloin huomaa ammattimieskin ja myöntää virheensä?Olisi varmasti ollut neuvoteltavissa uusintatyö veloituksetta.Omakohtaista kokemustakin on,uusiksi meni kun sävy ei ollut toivotunlainen.Ja asenne oli kyllä varsin rakentava,puolin ja toisin...
     
  9. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Onko Etelä-Karjalan seudulla pulverimaalaria? Pitäis Jeepin aluihin saada väri päälle.
     
  10. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Klaukkalan liepeillä
    Polttomaalaamo Topio & Topio Oy
    Huunaantie 13 B 01830 Lepsämä

    Puhelin: (09) 879 3512
     
  11. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Minkähänlaisista toimenpiteistä rudolf oli sopinut? Yleensä vanteen käsittely sisältää puhalluksen ja maalauksen, tehtäköön se sitten konepajassa, peltisepänliikkeessä, maalaamossa tms. Sanoisin, että 99% firmoista vaatii erikseen mainittavan, jos sitä puhallettua pintaa halutaan viimeistellä vingulla tai lamellilaikalla tai jopa lisätä materiaalia juottamalla, hitsaamalla tai tinaamalla.
    Mä olen puhaltanut 2000-luvun vanteita (en Elekossa), jotka on jo niin kauheassa kunnossa, ettei mikään maali tee niistä hyviä.
    Tossa kuvassa, minkä aiemmin linkitin, näkyy hyvin mitä tapahtuu, kun pulveri vedetään puhalletun rokonarpisen pinnan päälle.
     
  12. airwaves

    airwaves 3rd gear

    Kyllä mun kokemusten valossa Eleko hakkaa Taximon 6-0. Elekon jälki oli likimain täydellistä, Taximon jäljiltä oli epätasaista pintaa ja sisäpuolella ei ollut paikoin maalia kuin ohut huntu = ruostui läpi melkein samantein. Olis pitäny viedä Elekoon toisellakin kerralla, mutta niillä oli silloin niin kiirettä. Hinnat about samat, tosin aikaeroa kolmisen vuotta.
     
  13. Lefa

    Lefa 2nd gear

    Taximoon en ainakaan vie vanteitani enää koskaan maalattavaksi. Työn piti olla parasta mahdollista koska pulverimaalauksen lisäksi pyysin vielä kirkaslaakauksenkin joka yhteensä maksoi maltaita. Uunikuivausta kehuttiin parhaaksi mahdolliseksi ja työn tuloksen piti olla yhtä hyvää kun tehtaan jäljiltä.
    Kun sitten kiilto katosi osittain muutaman pesun jälkeen vanteet oli laikukkaat ja taas renkaat irti ja kiireesti takuumaalaukseen. Harmi että unohdin kiiressä venttiilit paikoilleen. Niitä ei poistettu Taximossakaan ja uusi väri ruikattiin suoraan vanteiden päälle ilman pohjatöitä. Venttiilit oli edelleen kiinni.
    Sen jälkeen viisastuin, ostin toiset vanteet ja myin halvalla pois ne Taximon pilaamat vanteet. Ilmeisesti vitutuksen vallassa oli räkäisty jonkinlainen pinta kun asiakas oli niin paskamainen että kehtasi alunperin tulla valittamaan.
     

Kerro tästä muillekin!