vanteista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja kerppu, 22.11.2007.

  1. kerppu

    kerppu 1st gear

    Tervehdys.

    Sopiikos A-Body moppeen jossa 8varttinen perä, 15*7" ET 0 vanne ?
    Lähinnä tuon ET puolesta kyselen..
     
  2. mopar-mikko

    mopar-mikko Gearhead

    Mulla ainakin 75 dartissa 14x7 vanteet mahtuu hyvin taakse vaikka on tosi korkeat renkaat ja vanteet tulee ainakin 110 mm ulos päin. Taka-akseli on toi 8 1/4, toi sopivuus voi olla vähän varmaan autokohtaistakin.
     
  3. miss duster

    miss duster 1st gear

    Jos on vakiokoppanen niin ei mahu.
     
  4. kerppu

    kerppu 1st gear

    Kiitoksia.

    Osaisitko kertoa millä et:llä oleva vanne mahtuisi ? ilmeisesti pitää olla kuitenkin - ET:ä ?
     
  5. RB-440

    RB-440 1st gear

    Voihan sen mitatakin. Ota pyörä pois ja pistä sopiva kapula pystyyn vanteen kiinnityslaipan kohdalle. Mittaa sitten, paljonko tilaa on tosta kapulasta sisälokasuojaan, jousipakkaan, tukivarteen runkoon tai mihin tahansa auton osaan, jonka voi tulla lähimmäs pyörää.

    Tää toimii, koska jenkkivanteista yleensä saa kätevästi back-spacing mitan, joka kertoo, paljonko vanne menee kiinnityslaipasta mitaten sisällepäin. Siitä sitten vaan arvioimaan, että paljonko rengas tarvitsee tilaa, sillä renkaan "posket" tulee vanteen ohi. n. puolet renkaan ja vanteen leveyden erotuksesta. Vanha nyrkkisääntö on, että tuuma joka puolella pitäis aina olla vähintään ilmaa kumin ja korin välissä.
     

Kerro tästä muillekin!