Varastettu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja three hundred, 14.6.2021.

 1. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Eikös se varastettu Mersun Sprintteri löytynyt jo Heinolasta? Eli joko kuljetuskalustoa on vaihdettu tai sit autot on jossain tallissa yms. Ja tollasten narkkien/varkaiden ei uskoisi nyt kovin isoja talleja/maatiljoja yms omistavan missä säilöä tollasia autoja.
   
 2. Vermilion

  Vermilion Gearhead

  Valitettavasti pahoin pelottaa, että pistetty lihoiksi seuraavana päivänä jossain ladossa ja poltettu ne mitä ei ole saatu piilossa käsiteltyä. Yli-viikko menny, tai sitten oikeasti saatu jo rajan yli vietyä pois. Tuskin kukaan Suomessa noilla vehkeillä huristelee.
   
 3. Sinä se sanoit, mitä kaikki pelkää. Minua tuossa skenaariossa mietittyttää se, että jos niitä osia yritetään Suomessa myydä, niin luulis jonkun harrastajan haistavan palaneen käryä. Ainakin Buickin osien suhteen, kun on sen verran marginaalinen merkki.
   
  Mr Banner ja three hundred tykkäävät tästä.
 4. impala67

  impala67 Double Gearhead

  Täysin mahdollista, että tunari varkaat , eivät ole tajunneet kuinka hyvin viidakkorumpu pelaa- ja laitteet on jossain landella jemmassa kunnes keksivät mitä voivat niillä tehdä. Tätä pitää nyt rummuttaa ahkerasti, että aihe pysyy esillä ja varkaat hikoilee.
   
  -71 MoPar, hartsa69, esmi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. ire63

  ire63 Gearhead

  Onko tarkempaa tietoa mistä päin Heinolaa löytyi???
   
 6. north

  north Gearhead

 7. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Just niinkuin Impala67 tuossa totesi niin nyt vaan rummuttaa asiaa myös ulkomaisiin harrastajapiireihin että jos palikoita alkaa ilmestyä myyntiin tai peräti autoista olisi havaintoja.Oma veikkaus on että nämä on jossain Suomessa jemmassa kunnes pöly vähän laskeutuu ja sitten jollain rekalla rajasta yli jompaan kumpaan suuntaan.Onhan näillä narkeilla omaakin viljelystoimintaa ja siihen soveltuvia kiinteistöjä/syrjäisiä maatiloja jossa kasvatusta voi harrastaa katseilta suojassa.Äkkiäkös pari autoa johonkin navetan nurkkaan jemmataan.
  Mitään asiasta tarkemmin tietämättä vaikuttaa vahvasti siltä että on tiedetty mitä ja mistä haetaan...tilaushomma?:oops:
   
 8. tchessu

  tchessu 1st gear

 9. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  En tiedä, mutta jotenkin tuntuu että tää on tilauskeikka. Jollain lienee joku vastaava romu ja se "kunnostetaan". Sitten vaan leimalle muutaman vuoden päästä....
   
 10. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  Traktoreitten tuntomerkit on jääny aika mitättömiksi, nuo numero-kirjain yhdistelmät vissiin rekkareita eikä malleja.
  Kyllä haisee pahasti ulkomaisen työvoiman jälki!
   
 11. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Vuosia jo seurattu sitä raskaasti/täyteen lastattujen, yleensä ulkolaisten pakujen rallia aamuyöstä joskus 3 - 4 aikaan 4-tiellä kohti Helsinkiä...useimmiten Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan kilvillä...varmaankin menossa sille ensimmäiselle lautalle kohti Tallinnaa.
  Jos niitä alettaisiin pysäyttää ja tutkia rannassa, niin takuulla löytyisi paljon Suomesta varastettua tavaraa.
  Hommahan menee suunilleen niin että varsinaiset täällä majailevat "keikkamiehet" vain tyhjentävät taloja, talleja, varastoja, työmaita yms yö aikaan porukoiden nukkuessa, mutta he eivät kuljeta tavaroita koskaan pitkälle.
  Tavarat tiputellaan sitten päätien varteen noutopaikkoihin ja GPS-tieto paikasta ilmoitetaan noutoautolle joka ajaa alaspäin kohti rantaa.
  Samaiset autot ohittelevat ja kaahailevat kun kusipäät tuolla yöaikaan, joskus useampaankin kertaan ja katoavat oudosti aina välillä jonnekin.
  Viimeyönäkin Joutsassa, juuri ennen Rutalahden risteystä, ohituskaistan jo päättyessä ulkolainen pikkukuormuri kapellikorilla ohitti törkeästi vinoviivoituksella ihan viime tipassa...kiire tuntui olevan jonnekin ?
  Uskon että ne poikkeavat aina välillä sivutielle ja josta noutavat lastin.
  Kun porukat heräävät tai tulevat töihin ja huomaavat varkaiden käyneen, niin tavarat ovat jo lautalla tai Virossa, viimeistään siinä vaiheessa kun rikosilmoitusta tehdään täällä.
  Valitettavasti rajat ovat auki, eikä viranomaisilla ole mitään aihetta puuttua asiaan rannassa.
  Käytännössä viranomaiset varmasti tietävät homman, mutta eivät voi mitään nykyisen lainsäädännön puitteissa.
  Mielestäni näitä autoja voisi silti ratsata ainakin liikenneratsiana aamuyöstä, tosin auton tutkiminen vaatinee siltikin vakavan epäilyn rikollisesta toiminnasta.
  Mahdollisesti näillä kavereilla on myös tekaistuja ostokuitteja ja rahtikirjoja yms lastista.
   
  Muokattu: 25.6.2021
  Stang_81 ja Z(etor)71 tykkäävät tästä.
 12. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Eikös nämä yrittänyt murtautua toiseen halliin eka. Sit vasta tähän halliin. Veikkaan, että sattumalta löysivät nämä ja varastivat. Nyt ne odottaa jossain, että mihin ne saisi myytyä tai laitettua osiksi.
   
 13. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  On se jännää, kuinkahan lautta jonossa kävisi jos se liikelle olisi toisinpäin, epäilen että keinot löytyisi nopeasti vaalealle sinisilmäiselle suomalaiselle että tavara rupeisi pysymään oikealla puolella vettä..
  Tännekin maaseudulle on tullu vieras työvoimaa ja nyt rupeaa pikkuhiljaa ongelmia tulemaan kun aina ei ole selvää että ilman lukkoa oleva ei ole yhteistä/hylättyä!
   
 14. puavo the baboon

  puavo the baboon Gearhead

  Tää on joko vahinko tai harhautus? Nuo pienkoneet on perus settiä näille rotille.. Kaikki vuokratut maatilat, ladot pitäs ratsata oitis ja miks vitussa kytätään tullissa onko joku heppu tuonu Suomeen verovapaata mallasta pari laatikkoo yli kun samaan aikaan rekka autoissa lähtee perämoottoreita tms itään.. :mad:
   
 15. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Ei taida se itä-reitti oikein vetää, mikäli itse olen ymmärtänyt niin kaikki sinne menevä pitää tullata aika tarkasti , kyllä se putinin hallinto vaatii maksuja että pysyy voimissaan. EU ja etelän suunta se on vapaata joka molempiin suuntiin.
   
 16. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Sen verran oon venäjälle auton osiakin vienyt et 25kg verottoman tuonnin raja hidastaa puretun auton vientiä.
  Ja taas kokonaisen auton viemisestä venäläiset joutuvat maksamaan verot. Joka joskus oli yli 7v vanhasta autosta 1$/kuutiosentti moottorin tilavuudesta. Eli jos vaikka 350 kone niin verot olisivat 5700$
  Siksi sinne ei oikein yli 7v autojen vienti vedä.
  Eikä siellä tunneta mitään ikävähennyksiä.

  Eikä niillä taida olla juurikaan tuon ikäisten autojen papereitakaan ylimääräisenä et runkonumeron vaihdolla menisivät yli???
  Etenkin kun niiden pitäisi ensin tuoda se vastaava auto rajasta yli suomen puolelle.
  Eli tuot paskan raadon suomeen ja viet sen "korjattuna" (lue runkonumero vaihdettuna) takasin venäjälle
   
  three hundred tykkää tästä.
 17. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Just tuossa viime yönä ajoin mökiltä kotiin. Jänhiälän levähdyspaikalla oli auto/pressukuomullinen peräkärri. 2miestä tupakalla (miusta ei näyttäneet kanta suomalaisilta) niin kuin ei pressukuomullinen peräkärrikään.
  No siinä samassa kohdassa on rautatien kaksoisraide työmaa.
  Ja kun itse ajoin radanvartta pitkin niin huomasin joitakin kaapelikeloja sen varrella.

  Jäi tosin poliisit soittamatta :(
   
 18. three hundred

  three hundred Gearhead

  Juurikin näin!! Ja vasta meidän vuokratilojen nostoovi aukes…
   
 19. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  Puhut kuin varkaita kiinnostaisi lait.. eikö se ole hieman ristiriidassa?

  Autot pressukärriin,sinetti perään, TIR lätkät auki ja rajan yli niin että heilahtaa.
   
 20. impala67

  impala67 Double Gearhead

  Mikäs näiden nyysittyjen autojen viimdisimmät havainnot onkaan? Oliko se orimattila lahti heinolan kolmiossa? Edelleen olen sitä mieltä, että viimeisimmän havaintopaikan nurkilla pitää olla harrastajilla silmät auki, ei noita tavalliset pulliaiset saatikka kytät tunnista.
   

Kerro tästä muillekin!