Varastettu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja three hundred, 14.6.2021.

 1. three hundred

  three hundred Gearhead

  Ei niitä oo kukaan nähnykkään!! Varmoja havaintoja minulle tullut 0 kpl.
   
 2. tero79

  tero79 3rd gear

  Jollain on raato ja paperit.. eka halli on ollu hämäystä tai vahinko. Veikkaan että buickki on ollu tähtäimessä.. noi tyypit on jonkun asialla..
   
 3. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Ei noin hoikat ja nuoret narkit osaa suunnitella. Eri asia jos jotain keski-ikäsiä punkeroita tai karvakäsiä ois liikkeellä. Ne voisi jo hakea jotain speciaalia. Ja eikös se varastettu Mersun Sprintteri löytyny Heinolasta... eli veikkaan, että auton on jossain Lahden yms seudulla,
  Näissä yleensä pätee löytöpalkkio. Pistä 500€ löytypalkkioksi niin narkit myy toisensa heti.
   
  Make.S ja three hundred tykkäävät tästä.
 4. En tiedä mistä tullut käsitys että murtautujat/ryöstäjät on narkkareita. Minä en usko siihen. Ne ryöstää ja myy helppoa kamaa jotta saavat muutettua sen rahaksi. Ruohonleikkurit, grillit, polkupyörät, läppärit, korut, TV:t......

  Toki tekijät voi olla narkkareita, jotka on palkannut jotkut amerikanauto tietäjät.
  Minä uskon että kyseessä on aika vankasti lajia tuntevat ihmiset. Muita ei swingerit ja gs.t kiinnosta.

  Eesti, Latvia, Liettua kaverit on källejä tekemään mitä vaan ja jos sieltä on tullut kavereita, jotka saaneet toimeksiannon tämmöisistä jutuista niin heillä tämä onnistuu. ne on ammattirikollisia. Niillä on ollut hyvää seurantaa päällä ko rakennuksesta ja sitten vain toteutus.

  Joko taustalla on kotimaiset lajia tuntevat tai itäblokin hiihtäjät.
  Narkkarit keräilee rusinoita helposti ja myyvät ne helposti.

  Aulis

  löytöpalkkio on ihan höpöhommaa.
  Sitä ihmettelen että virkavalta ei ole nähnyt valvontakameroista mitään. Niitä kuitenkin on ripoteltuna sinne tänne, vai onko tämä paikka ihan maaseudulla....
   
 5. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  Eikai tällaisiin autojen luvattomiin haltuunottoihin paljon aikaa käytetä?

  Kai se on sama,onko kyseessä 1000euron corolla tai kymppitonnien harrasteautot? Samalla viivalla taitaa olla.

  Vaikea uskoa että poliisit nämä löytää tai saa tekijät kiinni(ellei sitten tuurilla jonkun muun jutun yhteydessä),lienee harrastepiirit ainoat mahdollisuudet. Toivotaan parasta.
   
  impala67 tykkää tästä.
 6. impala67

  impala67 Double Gearhead

  valitettavasti ”ajoneuvojen luvaton käyttö” on niin mitätön rike; etten usko virkavallan - varsinkaan keskikesällä, jaksavan kovin kummosesti tiekameroita kyttäillä.

  tuo mopar-swingeri on niin persoonallinen että sen tunnistaa hyvin tusinasta samanlaisiakin jos vaan jossain vilahtaa
   
 7. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Kyllä toi moppe on helpoin paloitella ja osat menee kaupaks heti jos alkaa paloittelemaan , tekniikka käy pitkälle aikavälille ja peltiosatkin kysyttyjä. Mutta Buick vaikeampi paloitella ja osat myydä, etenkin nyt kun on ilmoiteltu. Kannattaa pitää silmät auki mitä on myynnissä missäkin , luulen että autot on vielä ehjinä jossain jäähtymässä tai sit ne meni jo ulos.
  Ei muuta kuin tarkkana kaikin puolin.
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Rikosten selvitykseen käytettävät resurssit riippuvat tietysti määrärahoista joita linjaukset määrittävät. Se ketään kiinnosta yleisesti yhteiskunnassa jos jonkun auto(t) häviää olkoonkin hieno harrasteauto. Vaan jos jotain esmes vähemmistöä haukutaan, yhteiskunnallisesti vaikutusvaltaiselle jotain tapahtuu ni het alkaa armoton rikosoikeudellinen prosessi voimavaroja säästämättä. Kysymys on puhtaasti arvostuksesta ja kuka kulloinkin sen päätöksen siitä tekee.

  Nykyään juuri kukaan ei uskalla puuttua yhtään mihinkään vaikka näkisivät ja osuisivat paikallekin kun suurin osa on paskahousuja. Ainoastaan saattavat kuvata asioita ja julkaisevat sen sitten sotsiaalisessa mediassa.

  Kyllä joku jotain on varmasti nähny. Ei ne haihdu noin vain ilmaan. Oli päivä tai yö niin aina joku liikkuu itse ulkona tai kattoo ikkunasta ulos sopivasti. Se että milloin se näkijä ilmaantuu tai uskaltaa puhua on toinen juttu.
   
  Stang_81 ja impala67 tykkäävät tästä.
 9. f34

  f34 Double Gearhead

  Hitto kun olisi ollut autoissa gps paikantimet.
  Olisi ollut omistajan mielenkiintoista seurata kartalla liikkuvia pisteitä.
  Ja miettiä pyytääkö poliisit apuun (ei välttämättä ole resursseja) vai lähteä kavereitten kanssa kyslemään, että mistäs ootte noin komiat autot löytänyt, olisiko myynnissä?
   
  three hundred tykkää tästä.
 10. Buick Racer

  Buick Racer 1st gear

  Tässä olisi nimenomaan oikea-aikaisuus ollut tärkeää. Iltapäivälehti julkaisi kuvat vasta kun poliisi oli julkaissut etsintäkuulutuksen. Ja tällähän on varkaat saaneet etumatkaa. Mutta voin sanoa ja vannoa että itsekin Buick GS:n omistajana en jätä ns.kiveäkään kääntämättä jotta kumpikin auto löytyy.
   
  Seevu ja three hundred tykkäävät tästä.
 11. Jusmo

  Jusmo Gearhead

  Se että silminnäkijä(t) uskaltaa puhua, on toinen nykyajan ongelma. On vaan paljon helpompi olla "näkemättä mitään" Pelätään kostoa jos joudutaan puhumaan päälle juttuja (varsinkin narkkien ja eräiden vähemmistöjen joiden väkivallankäytössä on kyseessä elämä tai kuolema vaikka puhuttais vaikka parinkympin veloista) Jos ihminen näkee laitonta ja täyttää velvollisuutensa puuttumalla tai ilmoittamalla viranomaisille niin hänet leimataan vasikaksi, vaikka hän ei sitä ole.
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Se ”vasikka” hommakin on vähän kakspiippuinen homma. Jotenkin aina ollu se omien asioiden hoitaminen jämptisti ja olla puuttumatta toisten asioihin on elämännuora niinku itelle. Jos ajan rekisteröimättömällä mopollani jossa on 206 kuutioinen moottori postilaatikolle hakemaan meidän postit ilman kypärää ja naapuri soittaa poliisille ni se on minusta vasikointia. Jos sitten joku hakkaa vaimonsa henkihieveriin eikä kukaan ehtinyt siihen väliin jolloin jouduttiin soittaan poliisit niin se taas ei minusta ole vasikointia. Erilainen kunnia ja oikeudentaju käsitys ihmisillä. Ennen kaikki jenkkiautoilijat morjesti toisiaan, oletettiin että harrastaja kyseessä. Tietynlainen kohtalontoveri/harrasteveli taikka sisko. Hyytyneelle autolle pysähdyttiin ainakin kysymään tarviiko apua? Ehkä se tietynlainen yhteisöllisyys toimii tässäkin että jeesataan kun joku on pulassa toimii parhaiten? Raggarit vastaan rosmot? Paitti että nykyään nuoret kapinalliset ovat muuttuneet kilteiksi perheenisiksi tai jopa aikaa myöten isoisiksi.
   
  impala67, Lpiikki, juko7 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. Zejk1

  Zejk1 3rd gear

  Eipä tainnut olla resurssipulaa kun Sipilää vähän tönäistiin....
   
  Make.S tykkää tästä.
 14. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Joku tälläkin hetkellä tonkii Päivi Räsäsen sanomisia 20 vuoden takaa ja miettii, voisko niistä nostaa oikeusjuttua jälkikäteen. Etsisi mieluummin vaikka nämä autot.
   
  kerkko, Stang_81, cdv70 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Nebula

  Nebula 1st gear

  Aamen, vai olosko parempi rock on?
   
 16. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Poliisin nettisivuilla on kyllä niin huonot kuvat autoista, etten itsekään harrastajana varsinkaan Darttia tuosta keulan kuvasta tunnistaisi samaksi autoksi jos tulisi kadulla vastaan.
  Onneksi lehdissä ja somessa on ollut hyvät kuvat, ja niiden kautta tieto leviää.

  Toivotaan että autot vielä löytyy.
   
  three hundred tykkää tästä.
 17. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  vuosi sitten murtautuivat elisan myymälään lasien läpi aamu 4,piti aidata alue ettei kukaan sotke ennen poliiseja,kyselin milloin poliisit tulee niin 8 alkaa työt.eipä jääneet rosvot kiinni,siinä ajassa kerkesivät vaikka rajan yli.sitä vaan tavallinen tallaaja ihmettelee tämmöisiä touhuja
   
  juko7 tykkää tästä.
 18. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Ei noita tarttee ees palotella. Eikös aika nopeesti auton kalvota, lyö latvian kilvet kiinni ja laivalla vaan kylmästi yli. Kuka kattelee vin-numeroita, jos muuten paperit on ns,kunnossa. Keskieuroopassa jatkavat uutta elämäänsä eikä kukaan kysele....
   
 19. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Haapsalun kisat ensi viikonloppuna. Nyt lienee eka kerta kun olisi sopivaa kalustoa menossa yli. Mä ainakin ottaisin omistajana yhteyttä tulliin ja poliisiin onko jotain tehtävissä tarkastusten suhteen lautoilla....
   
 20. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Oliko näkö havainto Parkanon Shelliltä paikkansa pitävä? Onko muita näköhavaintoja? Jos ei niin saattavat olla ihan lähiseuduilla jemmassa. Ei tuollaisilla vehkeitä näkyvästi ajeta/vedetä pitempiä matkoja, ettei joku auto-harrastaja huomiosi.
   

Kerro tästä muillekin!