VAROKAA! Huonolaatuisia polttoaineletkuja

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Adventurer, 25.8.2012.

 1. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Re: VAROKAA!

  No sitä minäkin. Kellekkähän Karpolle tästä soittaisi.
  Nyt ei ole pelkästään kyse paskasta käyttökelvottomasta tuottesta vaan siitä että ihmisiä voi kuolla omaisuusvahingoista puhumaatakaan.
  Jos johokin uuteen autoon olisi tällaista laitettu, autoa ja tallia palanut ja joku vielä kuollut, niin korvaukset ainakin ameriikassa olisi miljardeissa.

  Voisiko joku vakavasti otettava taho testata nämä biltemoiden sun muiden kumimaakareiden polttoaineletkut ja paljastaa mitä palopommeja teillämme liikkuu.
   
 2. saresks

  saresks 3rd gear

  Re: VAROKAA!

  Venehommissa direktiivi vaati konetilaan ISO****A1 -luokan letkua, muualla kuin konetilassa A2-luokkaa, tunnisti luokituksen lisäksi sikamaisesta hinnasta. Noi kertoi höyrynläpäisyn estokyvystä, en tiedä kertoiko kestosta.
   
 3. B 49

  B 49 Gearhead

  Re: VAROKAA!

  No v*ttu,tulipa kurkattua auton alle mihin on vajaa kuukausi sitten vaihdettu pätkä tankilta lähtevää letkua.Paskanahan se on,autolla ei ole ajettu metriäkään.

  [​IMG]

  Letkun kyljessä lukee: FUEL HOSE ID 8MM ITEM NUMBER 52401
  Ei muistikuvaa mistä se on ostettu.
   
 4. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Re: VAROKAA!

  Juu entiseen Falconiin sai ostaa joka kevät uuden bensaletkun konehuoneen puolelle. Talviseisotuksen jälkeen suihkusi koko letkun mitalla bensaa ku yritti käynnistellä. Neljänä vuonna peräkkäin sama homma. :argue:
   
 5. ilu

  ilu 1st gear

  Re: VAROKAA!

  No jopas on huonoksi menny fuel letkun laatu jos ei kuukauttakaan kestä, mä laitoin tankille letkun 18 vuotta sitten, on vaan niin halkalassa paikassa ettei viitti rämpiä kuvaamaan, konehuoneesta oli helpompi ottaa kuva...

  http://aijaa.com/0083410793289

  Tässä vielä kuva ylävesiletkusta, myös good year usa valmistaja, oli letku jo vanhan näköinen vuonna 1994 ja edelleen täysin ehjä, miten tämä on mahdollista?

  http://aijaa.com/0096310793290
   
 6. audiq

  audiq Gearhead

  Re: VAROKAA!


  Viinalla ei ole luultavasti osuutta asiaan, kun halkeaman kohdalta letku ei ole edes polttoaineen kanssa tekemisissä. Että on muuten vain paskaa letkua. Tuollaisia klemmareita muuten ei kannattaisi tuon kokoluokan letkuissa käyttää. Eivät kiristä tasaisesti.
   
 7. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Re: VAROKAA!

  täällä kanssa samoja kokemuksia mm. bilteman letkujen kanssa, oman caminon linjat uusinut jo 3 kertaa kun ekat sain takuisiin ja toiset tuli isommat ja aina sama homma, joko kusi ulospäin tai sit ei menny enää tavara läpi... vuoden ollu autossa kiinni joka ei siis ole vieläkään päässyt edes liikenteen sekaan vaan satunnaista käyttelyä ja pieniä koeajoja.... nyt ostin sitten mielestäni sikahintaiset Gatesin linjat, en muista tarkempaa mallia mutta tuosta paikallisesta fixuksesta hain ja vannovat, että pitäs kestää...
   
 8. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Re: VAROKAA!

  Sama kokemus kuin Camino 79:llä. Älkää vaan laittako Bilteman bensaletkuja autoonne jollette halua vakuutusyhtiönne lunastavan palanutta autoanne. Erehdyin joskus vuosi sitten sellaiset laittamaan ja reilu 1 kk kuluttua letku oli murentunut ja bensat suihkusi moottorin päälle. Kävin tekemässä reklamaation Jyväskylän Biltemaan, että letkumateriaali ei lainkaan sovi bensiinille, mutta tiskin takana asia ei kiinnostanut ollenkaan. Kun ei ollut kuittia, ja jos kuitti olisi ollut, olisin sieltä varmaan saanut tilalle uudet samanlaiset autonpolttamisletkut.
   
 9. transport01

  transport01 3rd gear

  Re: VAROKAA!

  Bensaletkuiksi en ole erehtynyt laittamaan, mutta huohotinletkuksi kyllä. Eikä se siinäkään käytössä vuotta pidempään kestänyt :wc:
   
 10. umpio

  umpio 2nd gear

  Re: VAROKAA!

  Olisiko huonoja letkuja ostaneilla kiinnostusta tarpeen vaatiessa kertoilla kokemuksistaan lehti- tai tv-toimittajalle? Jos toistakymmentä huonon letkun ostanutta ilmoittautuisi, voisi joku media jo kiinnostua. Voisin loppuviikosta pistää jo alustavaa kyselyä eteenpäin, jos vain haastateltavia löytyisi. Omalla nimellään/kuvallaan tuskin joutuu esiintymään (jollei halua) mutta todellinen henkilö letkun ja kuitin kera pitäisi kuitenkin olla, jotta asiassa olisi jotain totuuspohjaa.
   
 11. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Re: VAROKAA!

  On näitä huonoja letkuja polttoaineen siirtoa varten valmistettu aikaisemminkin. 70 - luvulla oli sellaista metallipäällistä, nimen omaan polttoaineen kestäväksi mainostettua, mutta alle vuoden ikäisenä alkoi bensa haisemaan ja sitä letkua puristelemaala tuli bensa läpi. Sitten oli ainakin Opeleissa sellaista kangaspäällysteistä letkua, niin bensan kuin jäähdyttysnesteen kierrättämistä varten ja nekin aika tuoreina alkoi tihkuamaan läpi. Eipä taida noita valmistajia saati sitten maahantuojia saada vahinkotapauksessa syytetyn penkille, vaan omaan piikkiin menee.
   
 12. -nikke-

  -nikke- Gearhead

  Re: VAROKAA!

  Tuossapa nyt kuva tuosta Bilteman letkusta noin vuoden iässä:

  http://s61.photobucket.com/albums/h65/nikke-/Ei mitn/?action=view&current=IMG_0392.jpg

  Ei ihme kyllä tullut vielä läpi, mut ei kovin kauaa olis varmaan ottanut..
   
 13. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Re: VAROKAA!  tutun näköistä....
   
 14. Qjet

  Qjet 1st gear

  Re: VAROKAA!

  Kohta jo liki parikymmentä vuotta sitten käytiin vääntöä lyijyttömän polttoaineen kestävästä letkusta. Tuolloin oli kaupan silloisella TKA-Yhtymällä jotain vihreää ( ei kylläkään puutarhaletkua...) 3/8" letkua, jonka väitettiin olevan ainoa lyijytöntä kestävä.Hyvin on kestänyt...tai pitää kyllä heti aamulla tarkistaa...Kiitos adventurerille viisaista varoituksen sanoista !
   
 15. mxu

  mxu 3rd gear

  Re: VAROKAA!

  Juu, tämän topikin kauhistuttamana tänään tsekkasin tuon tuohon cudaan kuopion Paineteholta tämän vuoden toukokuussa ostamani bensaletkut, helvetti ihan pykineethän nekin oli! :eek: Ei jumalauta mitä paskaa! 3kk sitten hankitut letkut! Todellakin kannattaa JOKAISEN kuka hiljattain on bensalinjoja uusinut tarkistaa letkut ettei pahempaa pääse käymään... Kyllä tästä pitäisi jo jonnekkin ilmoittaa, pitäishän nyt helvetti bensaletkun kestää vähän pidempään ja kun tuo lopullinen hajoaminen ei välttämättä pääty hyvin...


  edittiä, miksi tämä ei enää mene tuonne etusivulle? Mielestäni olisi erittäin suotavaa että KAIKKI näkisivät tämän ja tarkistaisivat bensalinjat jos on kumiletkua, en itsekkään aluksi meinannut uskoa silmiäni kun 3kk vanhoja bensaletkuja tarkistin..
   
 16. sämpy

  sämpy Gearhead

  Re: VAROKAA!

  sietäis olla tarkempaa tietoa että mikä valmistaja/tuote on ne jotka ei kestä. Meilläpäin myydään oikeissa varaosaliikkeissä gatesin letkuja (viimesin mallia 3225 multifuel) eikä ole ollut ongelmia, 10 vuotta on mielestäni kohtuullinen käyttöikä. Yhteen autoon ostin hasardilla kangaspäällysteistä Motonetista kun on alkuperäisen näköistä, ajatuksella että puristellaan niitä säännöllisesti. Gatesin tuote sekin on numeroa en muista. Ei ole vuodessa hapraantunt, kop kop..
  Mullakin on semmoista muinaista vihreää yhdessä autossa ja irtotavaranakin yhä hyllystä löytyy ei ole halkeillut.
  Ja öljyletkuksi ostin teknikum:in letkua joka pitäisi sopia bensalle/öljylle ja tosi paksua, siitäkin pitää kerätä kokemusta. Kun tavallinen bensaletku ei oikein sovi öljyletkuksi automaattiaskiin.
  Että sitten kun mulla on jotain tarkempia mallinumeroita heittää niin palataan asiaan. Tuskin kovin moni alkaa kerran kuussa letkuja katsomaan mutta jos ei kerran viiteen vuoteen katso niin se on omaa tyhmyyttä. Niin ja yhden auton olen polttanut, siinä oli alkuperäiset 20 vuotta vanhat letkut.
  Ja toisessa 30 vuotta vanhat eikä niissä ole mitään vikaa, joten ei se ainakaan nykybensan syy ole jos letkut ei kestä, laatu on vaan paskaa.
   
 17. Mika R

  Mika R 1st gear

  Re: VAROKAA!

  mulla on ollu käytössä jo jokusen vuoden tommosta etrasta ostettuu perus öljyletkuu ja hyvin on ainakin mulla kestäny bensaletkuna ja öljynlauhduttimen letkunakin....pitää varmaan katella senkin kuntoa hieman tarkemmin että milloin alkaa hajoomaan.
   
 18. sämpy

  sämpy Gearhead

  Re: VAROKAA!

  Motonetin listoilla on näköjään "kunnon" letkuakin, mutta ei sanota mikä Gatesin mallinumero on kyseessä, tuote 45-8131
  saldot näyttää nollaa mutta ehkä noita ei kirjata. Tai sitten ei saa, ken tietää.

  EDIT: on kuulemma poistunut tuote, Gatesilta tulee lokakuussa uusi versio joka tulee korvaamaan tämän.
  Eli Motonetistakin saanee kunnon bensaletkua, kun osaa kysyä.
   
 19. Tweety-81

  Tweety-81 3rd gear

  Re: VAROKAA!

  Joo, iteltä löyty vastaavaa tosta työmatkakulkineesta... Oli vielä sopivasti Walbron pumpulta lähtevä letku. :soosoo:
   
 20. Mikketsu

  Mikketsu 1st gear

  Re: VAROKAA!

  Viime lauantaina meinas palaa tuttujen El Camino kyseisen firman bensaletkun takia. Itselläni oli Furyssä viime vuonna samaa letkua ja kaksi kertaa alkoi vuotamaan kuukauden sisällä, niin lähti letku vaihtoon!
   

Kerro tästä muillekin!