Varokaa kiinalaista hydrauliprässiä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja rautavirta, 22.1.2009.

  1. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Re: ..

    Näinhän se menee. Kun energian ja tuotantotilojen hinta alkaa olla yleismaailmallisella tasolla, kun ympäristövelvoitteet alkavat olla sitä mitä Euroopassa niin tilanne tasoittuu, työvoiman hinta on vain pikkusipaus sen jälkeen.
    Mutta sitten kun aletaan puhumaan volyymista ja osaamisesta. Kiinassa valmistuu vuosittain saman verran insinöörejä kun suomessa on asukkaita :) kun sitten aletaan tekemään vaikka traktoreita, ja tehdas kiinassa tekee 500.000 traktoria vuodessa ja Tehdas jossain länsieuroopassa 500, niin ensiksimainittu tehdas todennäköisesti saa tuotantohinnan volyymilläkin pienemmäksi, pystyy palkkaamaan parhaimmat suunnittelijat jne, vaikka nuo nykyiset edut olisi menetetty.
    Anyway reilumpaa kilpailua kuitenkin.
     
  2. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Re: ..

    Nimenomaan. Se vaan on tyhmää(ahneudesta johtuvaa) tuoda sitä paskaa sieltä. Kiinalaiset osaa vääntää tosi laatukamaakin jos sitä vaan niiltä pyytää. Maksaa tietysti hiukan enemmän mutta silti halvempaa kuin vaikkapa täällä tehty.
     
  3. mjsn

    mjsn 1st gear

    eikö pitäis suosia suomalaista maksaa kyllä enemmän mutta pitäis kestää.
    tehtiinkö suomessa joskus muuten talboteja tai mikä se oli.
    et aina joka paikasta löytyy halpaa paskaa.
    sehän on siitä kuka sen tänne suomeen ostaaja mitä siitä maksaa.
    tarkemmin kun kattoo näitä halpa tonti tuotteiden paketteja niin niissä lukee yleensä tilaaja jokin halpa kauppa joka ei ole valmis maksamaa laadusta.
    kun niiden asiakas kunta on valmis maksamaan paskasta.
    kun porukka älyää lopettaa näiden halpojen romujen oston.paranee laatu ja ikävä kyllä myos hinta.ja se ce merkintä eiole tae laadusta .
    yleensä laadun takaa se että tuotteella on suomessa oleva maahantuoja ja huolto ja maine.
    eli kannattaa säästää ja ostaa kunnollisia ja jättää ostamatta kiinalaisia jos ei halua jännitystä elämään.
     
  4. Duett

    Duett Gearhead

    Re: ..

    Noin mäkin ajattelin, kunnes viime viikolla poksahti pari viikkoa vanha "ruotsalainen" laatumerkkinen pylväsporakone. About sata reikää ja vaihteistosta korkkasi hitain pykälä. Maahantuoja haki laitteen takuuremonttiin ja tunnusti sen kiinassa valmistetuksi, joskin ruottin poikien toiveitten mukaan. Kuulemma Ruotsissa vielä ennen myyntiä purkavat ja tarkistavat laadun, mutta näinpä kävi. Eli kukahan sitä laatua sieltä Kiinasta osaisi ostaa?? Tuohonkin olivat uskaltaneet tällätä CE ja ison ruotsin lipun kylkeen, uskoivat kai laatua saaneensa.

    Jo myydessä kiinalaiseksi tunnustettua kylmäpyörösahaa en viitsi edes mainita, vuoden on ollut pajan nurkassa ja vasta puolen tusinaa paikka ollut levällään....
     
  5. Cape-

    Cape- 1st gear

    Kamasa tools tulee kyllä ruotsista, samalla tavalla kun Bahcon työkalut. Ikusella takuulla uuden saa vanhan viemällä. Tosin mitään meisselikärkiä tähän ei lasketa ku ne kuluu aina kun niitä käytetää väärin. Ittellä Kamasan isoin loota ja en oo katunu hetkeekään että opiskelijana jouduin kahden kuukauden tulot siihen tunkemaan. eipä ainakaan meisselit enään väänny rullalle avatessa. (Laittasin kuvan vanhasta meisselistä merkkiä biltema mutta oon heittäny meisseli mäjelle jo pitkän aikaa sitten). Niinkuin sanotaan, köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. :) Itse erityisen tyytyväinen pakkiin. Mutta se mitä tulee näihin prässeihin niin pakko sanoa, 50t on melkonen vääntömomentti ihan mihin tahansa. Joten järkeä kannattaa käyttää, jos lukee että meid in pin pon... ja 100t lukee kyljessä ja mahtuu taskuun ni ei välttämättä kannata uskoa. 20t oli raja missä paukahteli useempikin 50t prässi kun sitä kokeiltiin. (oli just joku kiinavehe), mutta yhdestäkään ei kyllä mikään hitsaus pettäny.

    (Tosin oman moottorinnostimen hitsaukset isäni veti uusiksi pelkästään kun näki että "made in china") Mutta ainakin on kestänyt :)
     
  6. jenkula

    jenkula Gearhead

    Ikuinen takuu?Ei korvannu mulle ison räikän temppuilua,vaihdoin merkin toiseen,tosin kamasa on varalla vielä.
     
  7. JesseX

    JesseX 1st gear

    Vein viimme viikolla rikkinäisiä kamasan työkaluja liikkeeseen. Ei saa enään uusia kouraan suoraan. Pitää ootta että maahantuojan ukko käy toteamassa liikkeessä käydessään meneekö takuuseen vai ei.

    Perkele kun omalla kylällä ei oo oikeen muiden merkkien edustusta kun kamasan.
     
  8. joonas-setä

    joonas-setä 2nd gear

    Tosta kamasan takuusta. Töissä oli kamasan työkalusarja (ostettu vuonna 89) josta murjasin ison räikän koneiston ympäri ku joutu käyttämään kiireisessä tilanteessa pikkuruista jatkovartta räikän perässä. Se oli sitä vanhaa mallia, sellanen moukarin kokonen kilon painava rötkäle, kiikutin sen kamasa jälleenmyyjälle, myyjä totesi koneiston olevan rikki, otti hyllystä uuden kapeamallisen ison räikän, tyrkkäsi sen kouraani ja toivotti mukavaa päivänjatkoa :) ei siis tarvinnu sen enempää temppuilla.
     
  9. mellakka

    mellakka 1st gear

    En haluais olla Ikävä Ihminen, mutta mutta: Jos "joutuu käyttämään" räikän perässä jatkovartta, pitäis jo periaatteesta evätä kaikenlaiset takuukorvaukset! Tolkkua voi myös käyttää! :soosoo:
     
  10. joonas-setä

    joonas-setä 2nd gear

    Jos tulee lämpimän käyttöveden runkoputkesta pystyhormissa n.500 litraa vettä minuutissa pitkin lattioita, eikä jumittunutta venttiiliä saa kiinni ku riittävällä jatkovarrella,niin enemmän siinä on tolkkua että käyttää sitä jatkovartta räikässä ku lähtee vihellellen etsiskelemään verstalta isoa jakaria... Tilanteen sanelemaa toimintaa siis oli tämä, en toki muuten käytä räikässä jatkoa, mutta tuossa kun ei paljon ollu vaihtoehtoja.
     
  11. Luulija

    Luulija Gearhead

    Sadan euron 12tn kiinanprässistä tuli ihan "kelpo" :lol: kun ennen isompaa voimankäyttöä vedin isot kuormaliinat ristiin tuon pöytäosan alapuolelle ja tiivistin yläkelkan isoimmat sivuplotkat pois sopivilla latanpalasilla jotka samalla toimivat liukupaloina. Toiseen reunaan vääntyy tuo kehikko nojaamaan jo aika pienillä voimilla.

    Melkosesti vaan laite hyppää kun laakeri lähtee krympistään. Joku perustus voisi olla kova sana koska eihän tuo paina kuin ehkä 30kg koko keksintö. Ilman suojalaseja en ole käyttänyt prässiä ollenkaan. 8)

    Komsii komsaa, ne hommat on tuolla tehty joita varten tuli ostettua. Kotikoneistamoa en ajatellutkaan perustaa.
     

Kerro tästä muillekin!