venttiilikoneisto asiaa

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja duster70, 17.10.2006.

 1. duster70

  duster70 1st gear

  joo eli nyt tarttis apua ku ite en ole enää varmaa tietoa... eli nokka on cranen mek.rulla(698821) ja jouset (99885). sopiiko noi venajouset "heittämällä" kansiin missä on vanhoilla venoilla ollu 1.8" korkeat venajouset ja noi on 1.95"? ja kannattaako retainerit olla titaania jo tossa systeemissä? venajoset on 1.565" leveät ja rullavippa sarjassa sanotaan että max.1.55" leveät joten ero on 0.38mm eli uskaltaako koittaa laittaa ne silti vai hommata cranelta setti missä on ilmoitettu max.1.565"?
   
 2. Fireball

  Fireball Gearhead

  Pääset kyllä mittaushommiin, oikotietä ei ole. Uusi jousi on melkeen 4 milliä korkeempi kuin vanha, eli asennuskorkeus nostaa seetipainetta, mut onko se sitä mitä nokka kaipaa selviää vain asentamalla ja mittaamalla. Samoin pitää tarkistaa ettei jousi pohjaa. Halkasijallahan ei oo muuta väliä vipan kanssa, kuin se ettei ne hiero toisiaan missään kohti liikerataa.
   
 3. duster70

  duster70 1st gear

  ei pitäis pohjata kyl ku nosto on siin nokassa 630 ja vippojen välitys 1.5 ja alkuperäinen venajousen korkeus oli 1.8 ni siin jää sit jonkun verran väliä. ja kyl kai jousi painuu kasaan n.3cm jo se on n.5cm korkea??.. tai sit joutuu ottaan kannesta tavaraa pois. niin ja mitä tarkoitit sillä mittaamisella ja kokeilulla? aina ei voi tajuta :rotfl:
   
 4. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  sanoisin, et ei toivoo käyttää noita. Ilmotettu seetipaine1.95" korkusena 215 lbs, vajaan neljän millin puristuksella, jossa sun seetikorkeus siis on, jotain "vähintäänkin riittävää" Coil bind on noilla 1.12" luokkaa ja 1.8:sta 0.63 pois ja päädytään 1.17". Mun mielestä aivan liian liki. Aukiolopaine olis jo yli 700 lbs. Mitkä kannet on kyseessä? On olemassa retainereita, joilla asennuskorkeutta saa korotettua, ja lash cuppia pidentäään venttiiliä jne. Paras vaihtoehto olis kuitenkin hommata oikeet noihin tarkotetut jouset ja retainerit ja tehdä ne muutokset mitä tarvitaan. Mitkä kannet siinä on?
   
 5. duster70

  duster70 1st gear

  joo eli tässä tapauksessa kannet on edelit jossa tosiaan vakiona 1.8" venajouset. jousi suositus on cranen sivuilla siinä nokka tiedoissa eli noi jouset tarttis sit jollain sovittaa.. (en ole vielä ostanu niitä kansia kun vähän kahden vaiheilla edel tai w2)
   

Kerro tästä muillekin!