Veropäätös tulla putkahti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KALE, 14.7.2006.

  1. Jojeli

    Jojeli 1st gear

    Tänään tuli veropäätös MB w108 280S -68. Ilmeisesti päätöksessä pitäisi lukea mihin autoon on verrattu ja miten vero laskettu? Tämän ainakin tulli hoiti päin haitaria:

    -ainakin tuo verrokkiauton tieto puuttui, 2 paperia taas oli kaksin kappalein
    -auton moottoritilavuudeksi olivat keksineet 2litraa???
    -mittarilukema autossa oli ostohetkellä 43tkm, selvitykseen merkattiin että todelliset kilometrit eivät ole tiedossa. Päätöksen mukaan auton ajokilometrit 43tkm
    -auton verotusarvoksi keksitty 2700€ josta kunnon vuoksi vähennys 400€, lopullinen vero alveineen melkein 750€!! Aika perkeleesti tuollaisesta ei-niin-luksus-autosta varsinkin kun kunto on aika rapea (mm. takajalkatilasta menee sormi läpi) Ihmetyttää miten suunnilleen samanikäisistä corveteista on maksettu puolet pienemmät verot :mad:
     
  2. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Ohhoh! :eek: Kylläpäs oli mersussa kovat verot! Eiköhän tossa 40 vuodessa ole aika hyvin ehtinyt kuolettua tuo autovero...Todella törkeetä toimintaa.
     
  3. Maybellene

    Maybellene 1st gear

    Virkamiesten maailma on suoraviivainen ja silti se kykenee olemaan monimutkainen... :rotfl:

    En tietenkään olla varma virkamiesten ajatuksenjuoksusta (onko sitä?), mut veikkaisin et menee jotenkin näin: verrokkina käytetty tietenkin vastaavaa mersun uutta mallia josta siis saat ikävähennyksiä jotain päälle yheksänkyt prossaa. Jos nyt yksinkertaisuuden vuoksi ajatellaan et ne ikävähennykset ois tasan 90% niin verrokin hinta menis 2700 / 0,1 = 27000 egeen.

    Ite selvittelin näitä kuvioita kun tuumin hakevani auton muualta (onneks löyty kuiteskin ihan härmästä härveli). Soitin jokusen kerran tulliin ja sieltä selvisi ainakin se, että auton verrokkihinnan määrittäminen on melkoista arpajaista. Nuo taulukkoikävähennykset jne on tietty vähän parannusta entiseen systeemiin, jossa auton arvon määrittäminen tai perustua keltaseen pörssiin ja vetäjän hihaan... :eek: :rotfl:
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Mercedeksen vero auton kuntoon ja ikään suhteutettuna kuulostaa turhan suurelta -> valittamaan!!!
     
  5. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Mennään vaikeemman eli sen tarkemman kautta: tän tarttisi mennä tosiaan sen "vanhojen autojen" laskukaavan mukaan, eli 0,8% per kuukausi putoaa pois verrokin hinnasta. Tosta potenssien kanssa kikkaillen saisi puolessa minuutissa tulokseksi:

    38 vuotta = 456 kk
    Verotusarvoa siten on jäljellä 0,992^456 = 2,57%

    Jos tosiaan toi 2700€ on verotusarvo, niin sittenhän verrokkiauton hinnan tarttisi olla 2700€/0,0257 = 105000€!

    -JJ-
     
  6. Jojeli

    Jojeli 1st gear

    Kiitoksia JJH laskelmasta, kyllähän tuo kertoo että ovat hoitaneet hommaan totaalisesti metsään. Pitää käydä maanantaina kyselemässä saisiko asiaan oikaisua nopeammin vai pitääkö tehdä valitus pidemmän kaavan kautta. Harmi vain kun ei oikein olisi repiä 750 euroa ensi viikoksi tuohon veron maksuun...

    BTW, tuotuani auton suomeen alusta todettiin niin ruosteiseksi ettei sitä olisi kannattanut hitsauttaa rekisteröintikatsastuskuntoon (vaatisi auton purkamista, niin tekee sen sitten mieluummin täydellisen läpikäynnin yhteydessä), niin auto jäi sitten katsastamatta ja tullilta kyseltyäni asiasta heidän mukaansa autoa ei verotettaisi ennenkuin se on katsastettu! Nyt kuitenkin ovat innokkaasti veroja kiskomassa... :mad: Onneksi tuosta katsastusasiasta on sähköpostit tallella niin onpahan mustaa valkoisella.
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Onhan noita sadan tonnin mersuja vaikka kuinka paljon. itseasiassa halvin ässämalli, mitä veholla löytyy, maksaa 108500€. Eikös toi oo aika linjassa silloin?
     
  8. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead


    Eiköhän ne tarkoita lähinnä sitä, että sitä EI KANNATA käydä näyttämässä tullille ennenkuin on näyttänyt katsastuskonttorilla (tai siis ei hae edes sitä 3kk ajoaikaa ennenkuin on käynyt katsastuskonttorilla). Nyt jos auto onkin niin huonossa kunnossa ettei sitä kannata katsastaa niin ei myöskään hae veropäätöstä sille. Veropäätös kun on tullut niin se on maksettava (ulosottokelpoinen) ja senjälkeen voi vasta valittaa (3-4 vuoden jono).
     
  9. speedy

    speedy Double Gearhead

    Miksei verrokkiautona ollut Mustang ??
     
  10. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Ei vissiin tuoda suomeen ?
     
  11. pöppe

    pöppe Gearhead

    nonii perkele, niin tulla tupsahti itellekkin veropäätös.
    auto oldsmobile cutlass supreme -73 350cid (kone kylläkin -69)
    vero alveineen 898,01e ja ruotsista tuli. tuntuu vaan niin s....nan kovalta summalta
    kun lukee noita teidän v-päätöksiä.
    vertailuautona käytetty kuulemma chrysler 300c 5.7L.
    oisin kyllä luullut vertailun osuvan johonkin ihan muuhun, mutta
    enhän mä mitää tajuu perkele.
     
  12. SamiL

    SamiL Gearhead

    On se kyllä näköjään todellista arpapeliä ja miten ylipäätään Oldsmobileä voi samaistaa Chrysleriin? Eikö nyt mistäänpäin Eurooppaa löydy tahoa, joka lopettaisi tämmöisen pelleilyn?
     
  13. xjford

    xjford 1st gear

    ei pidä paikkaansa. omasta kokemuksesta puhun. toin saksasta -83 xj12 jaguaarin. veropäätös oli ~5800€. veropäätöksen peruminen maksoi 100€. itse en ottanut tarrakilpiä mutta jos ne on haettu joutuu lisäksi maksamaan 10% autoveron määrästä.

    edit. luinpa huonosti. tässähän puhuttiin ihan eri asiasta :oops:
     
  14. Mad Dog

    Mad Dog 1st gear

    Vette -73 avo 350: 1499,05e
     
  15. pöppe

    pöppe Gearhead

    Vette -73 avo 350: 1499,05e

    no suhteessa toi on varmaa aikalailla samoissa ton
    oldsin kanssa, mutta kun kattonnu noit veropäätöksiä
    tullinkin sivuilta niin esim. charger -73 reilu 600e
    newport 2d ht 440 -72 400-500e muistaakseen. noit on varmaan pilvin pimein noit esimerkkejä.
    mut en mene satavarmaksi sanoo et ois ainoa -73 cutlass supreme
    suomessa, mutta konttorilla otti mitat sun muut kun ei löytynnyt niiden koneelta minkäänlaisia
    tietoja kyseisestä pelistä ja tullilla ei ollut kunnon vertailuautoa, eli voisko
    toi vaikuttaa joteski kielteisesti tohon korkeesee veropäätökseen?
     
  16. francine

    francine 1st gear

    tulipa se veropäätös mullekin. auto on 62 impala stw 350:lla. verotusarvo oli 823e, ja veroa tuli 265.40euroa. ihan kohtuullinen, vaikka ois se voinut vähemmänkin olla..
    nyt heräs pari kysymystä. kun maksan veron, niin voinko ajaa edelleen siirtokilvillä niiden viimeiseen päivään asti? entä voiko kilvet hakea miltä konttorilta tahansa vai pitääks ne hakea sieltä missä auto on katsastettu?
    ku eräpäivä on maanantaina, ja silloin oon helsingissä. auto on katsastettu heinolassa, ja oon sille suunnalle menossa viikon päästä perjantaina, ja se välikin pitäis ajella...

    :edit: pitäis varmaan opetella lukemaan kaikki mukana tulevat laput :oops: eli kilvet pitää hakea myös maanataina.. mut saanko mä ne mistä tahansa toimipaikasta?
     
  17. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Eikä Cutlassia, mid-sizeria saman ajan Full-sizeriin 300:seen.. Tosin 73 there were no 300:s 78-79 kyllä oli ;9
     
  18. jusi99

    jusi99 Gearhead

    Fran:
    :edit: pitäis varmaan opetella lukemaan kaikki mukana tulevat laput :oops: eli kilvet pitää hakea myös maanataina.. mut saanko mä ne mistä tahansa toimipaikasta?[/quote]


    Siltä konttorilta missä on leimattu pitää kilvet hakea.
     
  19. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead


    Siltä konttorilta missä on leimattu pitää kilvet hakea.[/quote]

    Ei aina, kaikista Drive-in konttoreista ei saa kilpiä vaan ne on haettava "pääkonttorista".
     
  20. herrakani

    herrakani 1st gear

    No johan nyt on vertailukohdan valinnu. Pystyyks tosta päätöksestä valittaa?
     

Kerro tästä muillekin!