Veropäätös tulla putkahti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KALE, 14.7.2006.

  1. makkonen

    makkonen 1st gear

    Joo,olikohan tuossa nyt tuo 3 kuution sääntö mikä tuli blazussa vastaan.
     
  2. karra

    karra Double Gearhead

    Tarkemmin tuosta tietämättä muutoskatsastin vuonna 1990 1+1 GMC Jimmyn 1+4 hengelle, itse tehtiin töissä irroitettava ja istuinosaltaan ylösnostettava takapenkki. Paku mikä paku, ja veroton totta kai. Vuosimalli 1982 ja maahantuotu 1988.

    Tulli prkl ei tiedä itse mitä tekee - kesäkuussa verottivat minua täydellä henkilöautoverolla 1992 lantikan maasturista - valitus on sisällä :mad: .
     
  3. makkonen

    makkonen 1st gear

    Lisäpenkkejä ei annettu enää katsastaa lisää.Kuulemma säännökset mukana.Valituksen mäkin aion laittaa.Mutta olis kiva tietää oisko joku muka saanut blazerin verovapaana pakuna.Nyt veroprosentti oli 30 + alv
     
  4. hevisevi

    hevisevi Gearhead

    Vuonna 1990 tuollainen muutoskatsastus onnistui.

    Onhan auto rekisteröintikatsastuksessa todettu maastoautoksi ja maastoauton alennetusta verosta on maininta rekisteriotteessa ? Silloin virhe on tullin.
     
  5. hevisevi

    hevisevi Gearhead

    Kyllä tulli on oikeassa , blazer ei täytä verovapaan pakun määritelmää.
    Verovapaus edellyttää riittävän suurta tavaratilaa , mitat löytyvät AKE:sta.
     
  6. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Mutta huoltoautona täyttää verovapauden, eli kiinteä työkalulaatikko ja ruuvipenkki takapaksiin. Tai siis ei verovapaa vaan ns. alennetun autoveron alainen, eli 35% verotusarvosta.
     
  7. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Tuoda tuoda 1990 maasturin vero oli jotain 30% tienoilla. Vasta 1993 täysi ha-autovero tuli maastureihinkin. Vielä 80-luvulla maastohenkilöauto oli autoverovapaa. Siksi muutos veroton ha > paku lienee onnistunut silloin, vaikka riittäviä kuutioita tai yli 1800 kg autossa 185 cm pitkää tavaratilaa ei ollutkaan. Kaverilla oli joskus 92-93 dieselöity 70-luvun Range Rover, joka oli muutoskatsastettu pakuksi dieselveron minimoimiseksi.
     
  8. MudMax

    MudMax Gearhead

    Tulli perii verot henkilöauton verojen mukaan, valitusta kannattanee yrittää, mikäli mm. ulosotto täyttää vaatimukset?
    1.8.-90 jälkeen ei vaadittu enää ulosottoa, mutta vero nousi 30->50%.
    http://www.autovero.fi/artikkeli.php?aid=32
     
  9. karra

    karra Double Gearhead

    En osannut tällaista katsastuksessa mainita. Pitää tarkistaa asia rekisteriotteesta, oletin että auto on maastoauto ilman muuta. Vastaavia oli jo aiemmin verotettu maastureina, siksi oletin että tämä menee itsestään selvästi. Joka tapauksessa auto on myyty ja valitus on sisällä - katsotaan miten käy.

    Rekisteriotteenhan saa vasta rekisteröinnin yhteydessä. Ei kai maastureiden rekisteriotteessa mitään mainintaa verosta ole ... :-? . Mutta se ajoneuvoluokka pitää tsekata, siis uudelta omistajalta - onneksi on samassa duunipaikassa :D .
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Viime kesältä n. 3500 95:sta
     
  11. hevisevi

    hevisevi Gearhead


    Se rekisteriotteen ajoneuvoluokka ei ratkaise asiaa.Auto voi olla maastoauto silloinkin kun se ei täytä alennetun veron maastoauton kriteerejä.
    Jo siinä katsastustodistuksessa josta pitää lähettää kopio tulliin pitäisi olla maininta , että auto alennetun veron mukainen maastohenkilöauto.
    Sen perusteella tulli verottaa.Jos merkintää ei ole , tulli verottaa autoa kuin henkilöautoa.
    Sama maininta tulee sitten myös oikeaan otteeseen.

    Ainakin minun blazerissa oli maininta otteessa , että auto on alennetun veron mukainen maastohenkilöauto.

    Kun rekisteröin viime vuonna pakuani , auton ajoneuvoluokka merkittiin pakuksi , mutta konttorisählääjät eivät merkinneet sitä että auto täyttää verovapaan pakun kriteerit.Tulli olisi verottanut autoa samalla tavalla kuin makkosen blazeria : ( 30 % + ALV )
    Pyysin konttorilla korjausta ja merkintää siihen tullille lähetettävään katsastustodistukseen että auto on autoverolain mukainen pakettiauto.Sehän lukee jokaisen sellaisen pakun otteessa.
     
  12. Hurmio

    Hurmio Gearhead

    Veropäätös tuli mullekin Challenger -70 vero kokonaiset 195e. Että välillä näinkin. :wink:
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Meinaatko valittaa? :rotfl:
     
  14. Hurmio

    Hurmio Gearhead

    Tokkopa tota tohtii :D
     
  15. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Onko kellään heittää villiä arvausta mikä vois olla vertailuautona mercuryn grand marquiselle? 1996 mallinen ois tarkotus uitella suomeen jossain vaiheessa. Crown victooriaakaan ei taida loytya tullin poikien listasta?

    Oiskohan mahdollisesti tuo pahamaineinen chryslerin 300? jos on niin tulee halvalle autolle kovat verot.
     
  16. Turnn

    Turnn Gearhead

    En tiedä vertailuautosta, mutta -95 Eldoradosta meni 5908€.
    Vois olla aika lähellä :(
     
  17. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    huhhuh, eipa vaikuta hyvälle sitte jos verot on saman verran tai enemmän mitä auto maksaa rahteineen satamaan asti. Vieläkun joku runnois läpi lain tohon verotukseen että maksimi vero autosta sais olla maksimissaan mielellään alle 100% auton hinnasta ennen veroja.
     
  18. tiili

    tiili Gearhead

    -78 trans am:veroja 670€ vertailu auto tietenkin chrysler 300. Mukavaa että noi verot on kohdallaan tätänykyä!!!
     
  19. jukka.2

    jukka.2 Gearhead

    Vertailu auto ? Meillä tällä viikolla tulleen autoveropäätös perustui verotusarvoon ( miinus ikävähennys , Kunto , kilometrit ja yms. ) Tullaus tehtiin 5 . 1 . 2007 -------- verotusarvo taulukot löytyy kustakin eu maasta omansa , sitä en vielä tiedä mistä maasta omamme verotusarvo otettiin ( tuonti maa ruotsi ) Laitoin verotusperustelu hakemuksen tullille eilen , sitten kun vastaavat tiedän enemmän . Mutta auto on tyota celica 2,0 gti -91 ( kaikilla herkuilla ) ostettiin tax freenä suomesta liikkestä , verotusarvo oli yli tuhat euroa isompi kuin ostohinta . Lopputulos veropäätös 987,00 e ( minusta noin 400 e liikaa )
     
  20. CTS

    CTS Gearhead

    Viime marraskuussa on verotettu 92 Sable GS sedan, verot 813,74 e ja 96 Villager Sports Van, verot 3007,30 e.
    http://www.tulli.fi

    Cadillaceissa tuntuu olevan aika paljon Cadillac-lisää. Niille on mätkäisty auton ikään nähden melko kovan tuntuisia veroja.
     

Kerro tästä muillekin!