vesitilan pesu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 9000, 29.1.2007.

  1. 9000

    9000 Gearhead

    millä aineella pystyy pesemään moottorin ja valurautakansien
    vesikanavat puhtaaks? Mulla olis tossa 10% lipeäliuos isossa
    saavissa onkohan se sopiva seossuhde ja miten kauan sitä
    voi siellä pitää ettei tule vahinkoa? Entäs syyläri?
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    pelkkää lohkoa olen käyttäny(3 eri lohkoa) on pintakäsittyly firman altaassa upotettuna ollu 45-60min liuoksen vahvuudest en tied mut puhtaaks on tullu!! tuskimpa heil mitään laimeita on kosk kokoajan on linjalla kiertoa!! jos en väärin muista niin 30%?? mut tää on pelkkä intuitio...

    se huuhtelu siin on kaikkein tärkein sen lipen jälkeen ett ei ruostu ei alta 15min:tin tars saada kuumaa vettä perään!!
     
  3. mielikuva

    mielikuva 1st gear

    Vähän samaan liittyy, niin tässä toinen kysymys. Jossain jutussa oli puhetta vesitilan pesusta ja joku mainitsi kidesoodan. Mä aion vaihtaa lähiaikoina uuden syylärin, voiko kidesoodaa tai jotain muuta ainetta laittaa vanhan syylärin paikallaollessa kiertoon? Vaikka pikku lenkin ajaksi, olis puhtaammat kanavat?
     
  4. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

    Esim. BAR`S NURAL ,sisältää Natriumkarbonaattia,oliks toi kans jotain soodaa vai ???,se purkki jossa istuvan typyn kuva,ovat monet väittäneet toimivaks tökötiks.
     
  5. JousiT

    JousiT 1st gear

    Sitruunahapolla on tullut puhdistettua. Sooseissa tuntuu olevan eroa. Apteekin tavaralla ei lähtenyt, mutta Agrimarketista haettu tavara toimi.
    Se Agrimarketin tavara on tarkoitettu sikojen ripuliin. :rotfl:
     
  6. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Tuli edellisen käyttiksen (Corsica) jäähdytyssysteemi puhdistettua tuolla ja ainakin tuossa tapauksessa tämä aine toimi 8) Oli sen verta kerääntynyt kaikenlaista moskaa, kattilakiveä tms. tuonne kanaviin, hyvin tuntui lähtevän :D

    Huuhtelu operaatio olikin kyllä aikas operaatio, vettä sai päästää läpi kokolailla paljon, ennenkuin nuo kaikki ryynit sieltä tulivat pihalle :D

    Mutta loppujen lopuksi, aine hoiti hommansa, parani lämmityslaitteenkin teho huomattavasti :lol:
     
  7. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Noiden aineiden kanssa täytyy olla aika varovainen tai ainakin kokeilla johonkin ennen kuin lykkää niitä suoraan syyläriin ja kiertoon.
    Itse peseskelin ohjausvaihdetta liuoksella jonka tein siitä hiutalemallin lipeästä, eli Biilhelvatassakin myydään nimellä kaustinen sooda.(viemärinavausaine) Sekoitussuhde oli n.1:5. Ohjausvaihteen alumiininen kansiosa alkoi savuamaan ihan vaaleaa savua kun oli hetken ollut muhimassa ja oli ihan helevetin kuuma.

    Voipi kovat mömmöt käydä aluosien terveydelle.
     
  8. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ainakin lämppärin kennoissa olen käyttänyt >Johnssonin Kodin putkimiestä< Siis viemärin putsaus litkua...
    Joissakin on tehonnut... Ja toisissa ei.
     
  9. mke77

    mke77 Gearhead

    juur tuli museo-auton lohko ja kansi kylvystä!! ei auta kuin ihailla sitä lipeän "voimaa" :eek: kyl niin lähtee kaik kalkit/ruosteet ja mujut!! eikä sylinteri/laakeri pintoihin mitään!!

    eli tosiaan virutus ensin suolahapossa ja sit lipeä altaaseen tunniksi!! ja pientä hölskyttelyä ett ilmatulee pois ja painepesurilla puhtaaks ett ei kauheest kirvele kun mämmiköi!!

    ja kanavat on kuin tehtaan jäljiltä!! aavistuksen mattaharmaat mitä valurauta ylensä!! :D

    nyt eikun kairaukseen ja kasaukseen!! kyl luulis vedenkiertävän!!
     

Kerro tästä muillekin!