Vesivehmaalla 27.8.2022 kisat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja dean66, 26.8.2022.

 1. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  En ollut paikalla kun oli muuta pakollista ohjelmaa, mutta kuulostaa aika kummalliselta kun lukee näitä kommentteja täältä.
  Aikasempina vuosina ennen koronaa hommahan on toiminut yleensä hienosti.

  Mitä tulee 1/4 mailiin matkana, niin moniko 1/8 dissaajista oli heinäkuussa 24.7.2022 Motopark:ssa, kun siellä sai kiihdytyspäivänä ajaa täyttä matkaa mielin määrin päivän aikana ?
  Ajanottokin oli Riverside Timers hoidossa.
   
 2. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  En ollu, enkä kyl kauheesti dissaa 1/8 ainakaan nopeemmilla vehkeillä. Mut 11.08. olin, ja 09.09 oon Kauhavalla. Siel saa ripeemmätkin kiskoo 1/4 niin halutessaan. Näyttäis olevan jo kokonaista yks ilmottautunut. Mut onhan tos viel viis päivää aikaa.
   
 3. three hundred

  three hundred Gearhead

  On aikoihin eletty ku varkaat pyörii varikolla! Ernolta pöllittiin hallitunkki varikolta ku äijät oli jonottamassa!!
   
  El 60 tykkää tästä.
 4. Vermilion

  Vermilion Gearhead

  Lyhennetään se 100m juoksuratas 50m, koska jarrutusmatka ei ole sopiva. Kaikki alle 11sec juoksijat määrättävät juoksemaan vaan 50m matkaa. Väitän että useammissa lineupeissa olisi toinen voittanut jos olisi ollu 1/4 matka, koska toinen vaan pomppasi paikaltaa paremmin. Jos 1/8mailia joku puolustaa niin muuttakaa suoraan se 0-60ft. on meinaan turvallisempaa. Tai sitten määritetään että ei saa käyttää kiihdytysrenkaita ja maksimi rengas leveyäs on 315 leveä. Mitä ideaa koko kiihdytyksessä on jos se jolla on tihein perävälitys ja isoimmat renkaat (siis korista silvottu niin paljon kuin ikinä voi että saa isoimmat mahdollisimmat renkaat mitä kaupasta saa ostettua alle) on se 90% tapauksessa voittaja.

  Olen kuullut monesti, että Kalajoella osataan homma!

  Tälläinen pistää vihaksi! Tarvii olla omat vartijat paikalla että uskaltaa tulla kisaamaan!

  SM-osakilpailu jossa FHRA on ihan kuraa. Itse en ainakaan ole kiinnostunnu katsomaan Junnu-Dragstereita yms. Katukuskeja ei näissä juuri ole ja muutenkin osa luokista esim. TopStreet ja ProStreet olleet jo vitsejä jo noin 5 vuotta. Pet yms. indeksi luokat jossa nykyään vaan osallistujia ja se kiihdytyskisojen alkuperäinen lineup kisaus on hävinny, muutenkin tuossa ei ns. edes ajeta ajasta vaan siitä kuka saa samaa aikaa tauluun.... joten sotii periaatetta vastaan. Muutenkin FHRA motopark toiminnot on ajettu alas kaikki panostanut vuosia ja Kauhava/Alastaro kisoihin.
   
  Muokattu: 28.8.2022
 5. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Jos ajettava matka on ongelma aina voi ruveta harrastamaan vaikkapa pitsinnypläystä.
  Katsomossa lopultakaan monelle se matka ei ole ongelma vaan se että ei ajeta.
  Omissa vedoissani oisi kyllä puoli matka riittänyt hyvin niin kaukana tuntui maalikennot olevan:)
   
 6. XJR

  XJR 3rd gear

  Kai sentään tunnet syyt ja seuraukset miksi tähän on tultu? 1980-luvulla loppui ilokaasun laillinen käyttö kuolonkolarin tutinnan jälkeisiin päätösiin, 2019 Lappeenranan kuolemaan johtanut onnettomus ja siitä tehdyt tutkimukset ja sitä seuranneet ohjeistukset muuttivat paljon asioita.Samoni 2019 Hangon Poker Runissa tapahtunut kuolemaan johtanut veneonnettomuus poiki viranomaisutukimuksen ja uudet ohjeet. Onneksi näitä ei ole tullut aiemmin. Olisi homma muuttunut jo aikoja sitten.

  Ei ne järjestäjät kiusallaan matkoja lyhennä nopeimmilta. Korpikentät nyt sattuu olemaan noihin viranomaisohjeistuksiin nähden aika lyhkäsiä jos loppuja esim 280.
   
 7. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Alastarossa oli täydestä matkasta iloa jos istui Paddockin katsomossa;)
   
 8. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Mahtaakohan Vermullion tietää mitä se lineup tarkoittaa?
   
 9. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

   
  Herje tykkää tästä.
 10. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Siinä lineupissa vois ainakin kisailla odotellessa siinä pitsinnypläyksessä.
   
 11. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Itselle laji tuttu vasta 70-luvun lopulta niin en kyllä minäkään tiedä mikä se alkuperäinen
  kiihdytysajojen tarkoitus on.
   
 12. SasaK

  SasaK 1st gear

  Ehkä noita tapahtumia ei pitäisi mainostaa katuauto-tapahtumina? Kuusi tuntia lineupissa ja kolme vetoa päästiin ajamaan. Blacklistiä, No preppiä ja prätkiä kyllä ajatettiin, mutta sitä isoa maksavaa joukkoa katuautokuskeja seisotettiin odottelemassa. Melko surkea suoritus! Ja nyt sitten odotellaan niitä tuloksia kun nekin on tainnut unohtua julkaista...
   
  Vermilion, litres ja laakkius tykkäävät tästä.
 13. ElCamino78

  ElCamino78 3rd gear

  Tulokset on varmaan rapusteltu sinne hiekkaan radan sivulla. Sit joku meni kääntää sivua, niin kaikki meni sekaisin.
   
  three hundred, laakkius ja litres tykkäävät tästä.
 14. dean66

  dean66 Gearhead  Minun heiluvalla videokuvaimella otettu muistopala. Saa katsoa.

  Ensimmäiset ajot minulle katsojalle tänä kesänä. Hyvin kerkesi kiertää kuvaamassa monessa eri paikassa, kun oli hidasta ajatusta. Kaljasta en tiedä mitään, mutta kanahampurilainen oli loistava. Harrasteautoparkkikin näytti olevan, mutta minut ja aika moni muu ohjattiin sinne kilometrin päähän tojotan viereen. Nooh, pullukalle tekee hyvää kävellä.

  Varmaan tilaisuudesta voisi valittaakin, mutta en minä jaksa. Minulle kelpasi :)

  -a-
  ps. okei, jos nyt ihan pakko pieni miinus kehittää, niin radan oikealla puolella ollut katsomon osa olisi ollut täydellinen lähtöjen ja alkumatkan kuvauspaikka, jos sitä järjestäjien sprintteriä olisi siirretty edes metri taaemmas. mutta kun oli siihen laitettu, niin eihän sitä kesken päivän lähdetty siirtämään.
   
  esmi, ElCamino78, jknR ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Pikkusen kieltämättä hymyilytti, kun katsurille piti esitellä traficomista auton tietoja, ja sitten sen jälkeen katseli niitä "katuautoja" siellä varikolla =)
   
  Vermilion tykkää tästä.
 16. 383

  383 Gearhead

  Tukesin vaatimus sama kuin ajokortti
   
 17. Sutkale

  Sutkale 1st gear

  Hallin kentällä ajettiin lauantaina täyttä mailia ja puolikasta. Hyvin olisi mahtunut ajamaan.

  Katuautojen osalta kiihdytystapahtumat nopeutus pirusti, kun lopetettaisiin burnisten teko, suoraan vaan lähtöpaikalle ja menoksi.
   
 18. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Noista puolikas ja maili tuntuu ettei ikinä löydä mistään mitään infoa. Että missä ja millon.
   
  Vermilion tykkää tästä.
 19. Sutkale

  Sutkale 1st gear

  Sisäpiirihommaa nykyään. Hae facesta tietoa ja liityt jäseneksi Hallin varuskunnan perinneyhdistykseen. Voi olla että ensi kesänä ajetaan ns. avoimena.
   
  Fuselage tykkää tästä.
 20. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Nopeutuis yhtä pirusti, kun sen burniksen sais tehdä sillä aikaa kun edelliset ajaa.
   
  -71 MoPar ja Araldite73 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!