Vikakoodin tulkintaa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Duron, 30.11.2008.

  1. Duron

    Duron 1st gear

    Eli ongelmana on että pontiakin trans sportti 3.8 ei lähde käyntiin,
    ja nyt luin vikakoodit ja antaa koodin 42,
    eli kirjanmukaan ongelmana olisi

    Electronic spark timing bypass circuit or est circuit is grounded or open. (est)
    a malfunctioning hei module can cause this code

    mutta mitä nuo hei ja est tarkoittavat eli mitä pitäis tehdä että tuon sais käyntihin???

    onko muilla ollut joskus samaa ongelmaa....?

    saako nuo kuitattua jollain pois....?

    Kiitoksia jo etukäteen kaikille avuista..
     
  2. rasse

    rasse 1st gear

  3. PK

    PK 1st gear

    Mikäs vuosimalli sulla oli? ainakin -93n koodi 42 on suoraan ignition control circuitiin viittaava ei lue mitään hei est ym. Eli siihen sytytysyksikköön liittyisi. Jossain on muistaakseni puhuttu, että noita sytytysyksiköitä joskus paukkuu. Voi tosin olla joku maavika tai huono kosketus. Ensimmäiseksi neuvotaan nollaamaan koodit, jos vaikka joku hetkellinen häiriö. Koodit voi nollata ottamalla akun kengän muutamaksi minuutiksi irti.
    Jos nää ei auta löytyy manuaalista pari sivua ohjeita, joita seuraamalla voi tehdä erilaisia mittauksia. Palataan niihin lähemmin jos ei muu auta.
     
  4. Duron

    Duron 1st gear

    eli auto on vm92

    koitin ottaa akunkengän pois mutta ei auttanut.

    manuskasta ei löydy mitään mikä auttas

    iteltäni löytyy kyllä kaapeli joka menee tuohon ponun obd liittimeen mutta en ole löytänyt ohjelmaa jonka saisin toimimaan kannettavan ja auton välillä.

    kaapeli on commi porttiin menevä.kertokaas mikä olisi sellanen alottelijan ohjelma joka ei olisi muutakun asentaa ja käyttää? vai joutuuko väkisinkin tekemään säätöjä.?
     
  5. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    3.8 ei oo tuttu moottori, joten sanokaas onkos tuossa oikeen virranjakaja? jos on niin, koetas hei-moduli vaihtaaa. noi hei-sytkämodulit pimenee joskus ajoittain ihan tuosta vaan
     
  6. Duron

    Duron 1st gear

    Noniin sain auton käymään kun otin tuosta päällimmäisen sytkäboxin pois ja laitoin liittimiin crc:tä. mitatessa näytti 1.3 megaohmia,olisiko ollut hapettuma tai jotain muuta kosketushäikkää...??

    ajattelin laittaa tänne nyt tämän jos jollain muulla tulee samalaista ongelmaa vastaan, niin ei heti koko autoa pura vaan tekee vaikka crc:llä ihmeitä :D

    on tuo aine vaan hyvää..

    kiitoksia avuista
     

Kerro tästä muillekin!