Vilku palaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kotr, 10.7.2015.

  1. kotr

    kotr 3rd gear

    Potilaana -79 aspen.Alkukesä pelas normaalisti ja sitte yks kaks alko poltteleen vilkun sulaketa.Uusi sulake saatto kestää montaki päivää ennenkö räpsähti. yks päivä vilkku jäi sitte päälle ja aattelin,että meni rele.Vaihoin uuden releen mutta ei vakutusta. ei vilkuta palaa vaan,ku viäntää viiksestä. kuullostaako tutulta? Jos ei vinkkiä löydy,niin pitää alottaa summasa tutkiminen

    -Niko-
     
  2. onre

    onre 3rd gear

    Voiko näissä sotkea hätävilkun katkaisija asioita?
     
  3. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jos jarru ei polta sulaketta, on vika rattipylväässä, etuvilkuissa tai taas kerran vetokoukun johtojen kytkennöissä.

    Hantta
     
  5. kotr

    kotr 3rd gear

    Tänään laitoin uuden sulakkeen ja koitin löytää kohtaa millon sulake palaa. Puolisen tuntia käyttelin autoa vilkku päällä. Ei palanu sulake mutta vilkku palaa koko ajan. Oma pelko on että vika on rattipylväässä.. eli kaikkein vittumaisimmassa paikassa. Polttimoita käyttelin irti ja kaikki näytti hyvältä.
     
  6. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Liikuttele sitä hätävilkun nappia, saattaa rueta toimimaan. Jos ei, käy kaikki polttimot läpi ja suihkuttele "ainetta" kantoihin.

    Ja rattipylvään vika lienee vilkun katkaisija osassa, ei vaikea vaihtaa.Ratti pois ja sieltähän se löytyy...
     
  7. kotr

    kotr 3rd gear

    Pitää vielä kokeilla. Ehkä illemmalla joutaa tallille.

    Hätävillku kytkee kaikki vilkut palamaan jos sen kytkee päälle vilkun ollessa päällä. Vilkun ollessa off asennossa hätävilkku katkasin on kuollut. Normaalia?
     
  8. Rottelo1984

    Rottelo1984 2nd gear

    Ainakin tuossa Dartissa toimii hätävilkut just kuten sinulla Kort.
     
  9. Ade62

    Ade62 Gearhead

    Ei ole normaalia. Ton kytkiksen mukaan hätävilkuilla on oma rele ja "normivilkuilla" on oma rele. Jos Sun normirele on rikki,ja hätävilkkurelettä ei ole paikallaan niin käy juuri näin, kuten viestissä mainitsit. Tsekkaa noi releet. Normaalisti vilkku lakkaa vilkkumasta, jos piirissä ei ole tarpeeksi kuormaa. (esim vilkkulamput rikki, vain merkkivalo palaa). Sun tapauksessa ei näin ole koska vilkut palaa kaikki.
    Helppo tapa testata releen toiminta olisi laittaa se kaverin autoon missä systeemit toimii.Vilkun sulake tarjoilee sähköä myös pakkivaloille, joten sielläkin saattaa olla syy sulakkeen palamiselle.
     
  10. kotr

    kotr 3rd gear

    Aikani värkkäsin releiden, maadotuskohtien, polttimoiden kans, niin sain hukattua ajovalot!! Kaikki sulakkeet ehjiä. Parkit pelaa normaalisti, vilkku syttyy vasemmalla ja oikealle mutta ei vilku. Vilkuilla on 5-napanen rele jota myös pitkät valot käyttää. Rele on ääneti kun vilkun kytkee mutta naksahtaa jos pitkät painaa päälle. ... vittu näitten kans
     
  11. Ana67

    Ana67 Gearhead

    No empä oo ennen kuullu/nähny että pitkillä ja vilkuilla yhteinen rele...
     
  12. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Kuulostaa jo todella erikoiselta kytkennältä, kantsis varmaan repii irti tommoset viritelmät ja vetää johdotukset tuon orggis kaavion mukaan.
     
  13. kotr

    kotr 3rd gear

    Hmm.. pitää vielä siihen perehtyä. Jännä vaan, että tuo auto on ollu mulla varmaan 10 vuotta ja eka kesä ku sähköjen kans jotain ongelmaa.
     
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Yleensä vilkkurele on kojelaudan alla, ja pitkien rele konehuoneessa.

    Hantta
     
  15. kotr

    kotr 3rd gear

    Unohtakaa kaikki mitä oon hölöpöttäny!! En tiiä missä aivovauriossa olen muutaman päivän pyöriny..

    töitten jälkeen pikku päikkärit ja herätessä HOX!!

    Vilkun rele löyty tosiaan koelaudan alta läheltä sulakerasiaa(2-napanen)

    siinä vieressä oli hätävilkkureleen paikka ja sen vieressä törrän rele.

    Auton ajovalot on releytetty ja jotenki sekotin tuon 5-napasen releen tähän vilkku touhuun.

    jalkatilassa olevaan 5-napaseen releeseen tulee valojen johtoja mutta nyt taitaa olla jossaki aika iso jännitehäviö,ku vaikka yleismittari näyttää akkujännitettä johon päästä mutta johto ei ees kipinöi vaikka sen laittaa runkoon. Oisko ajovalot nyt siksi kavoksisa,että ajovalokatkasin hajos.Parkit,mittarinvalot ym syttyy mutta ei ajovalot.Pitkät syttyy kans mutta nehän onki erillisellä katkasimella. ajovalotki syttyy jos akulta vetää jäykän virran releelle.
     
  16. Dusteriduu

    Dusteriduu Gearhead

    Tsekkaa ajatuksen kanssa kaikki maadoitukset. Itsellä oli Dusterissa juurikin noita valo-ongelmia ja syyksi paljastui huono maajohdon liitos rattiputken lähellä olevassa liittimessä.
     
  17. kotr

    kotr 3rd gear

    Maadotukset näytti olevan kunnossa kun erillisellä virtajohdolla kaikkibvalot pelas.
     
  18. kotr

    kotr 3rd gear

    Jos nyt lähetään siitä, että valokatkasia on rikki, niin mistähän sais uuden. Varmistan vielä tänään sen katkasijan. Vikonloppuna pitäs päästä tienpäälle.
     

Kerro tästä muillekin!