Vinyyli/keinonahka sohvapenkkien maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Impala76, 10.9.2018.

 1. z 900

  z 900 Gearhead

  Kyllä nuo mun valkoiset osat penkeissä kesti ihan hyvin käyttöä.
  Ei olleet pelkät koristepenkit ja muilla tutuillakin tuo VHT toimi hyvin!
  [​IMG]
   
 2. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Maalattujahan nahkapenkitkin on jo tehtaalta asti, samoin monet keinonahka- ja vinyylipenkit. Tiettävästi ei ole jalostettu niin monivärisiä lehmiä, että luonnostaan saisi vaikka punaista tai vihreää nahkaa. Puhdistus ja oikeanlaatuisen maalin valinta on avainsana.

  Huonosti purkista ulos tuleva maali vihjaa siihen, että purkin pohjalla on sakkaa. Seissyt pitkään ja tarvitsisi pitkän ja huolellisen ravistuksen.
   
 3. rekkamies

  rekkamies 3rd gear

  Jari Mäellä ainakin näky olevan noita VHT maaleja kun viimeks kävin noin 2vk sitten. Liekkö enää kun niin kuumaa kamaa on:ptoki ittelläkin on ainakin vielä 2-3 purkkia ja ON hyviä tuotteita:D
   
 4. Wanaja73

  Wanaja73 1st gear

  Hollannista tulee näppärästi. Vht-lack. Nl
   
 5. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  ei nahkapenkit taida mitään maalattuja olla. Värjättyjä enemmänkin ja sen jälkeen käsitelty ties millä. Pitäs tietää mitä kaikkea muuta siinä penkissä on sen värin päällä.
   
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Värjäys menee läpi materiaalin, maali jää pintaan. Varsinainen väri penkkeihin tulee (kait?) pinnoitteesta, onko se sitten maalia vai mitä. Lopputuloksen sävy lienee värjäyksen ja pinnoituksen yhteispeliä.

  Kyllähän noiden nahkojen kunnostukseen on saatavilla aineita ja tietoakin:

  http://www.nahanhoito.fi/nahanmaalausuudelleenpinnoitus
   
 7. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Vähän asiaa sivuten, ei vinyylin vaan kankaan maalaus, onnistuuko miten hyvin milläkin tuotteella?
  Kangaspintaiset aurinkolipat, nyt väriltään auringonpolttama kellertävän harmaa... ollut joku tumma alkujaan.
  Kangas ehjä ja napakka, pysyisikö joku kilikalimaali ja tulisiko jopa siedettävä?
  Rubbercomp?

  Tietysti kunnon verhoilijalle ei homma eikä mikään vaihtaa päälliset.
   
 8. f34

  f34 Double Gearhead

  Ei ainakaan Rubbercomp. Itse joskus aikoinaan vetäsin VHT vinyylivärillä haalistuneen kangasverhoilun. Ei ole maalimaista, vaan sellaista litkua, mikä värjää mutta ei tee kalvoa.
  Joskus myös vetäsin kilikalimattamustalla käyttis pösön auringossa haalistuneen huopamaisen hattuhyllyn, hyvä tuli.
   
 9. maverick999

  maverick999 3rd gear

  Furniture clinicin tuotteita kannattaa katsella. UK:sta tulee näppärästi. Olen värjännyt ratteja ym niillä ja toimii. Kynäruiskun kanssa tulee priimaa jälkeä, mutta esim sienelläkin voi töpötellä. Niiden sivuilla on myös resto-ohjevideoita ym.
   
 10. el borrachitos

  el borrachitos Gearhead

  Tallinnassa näin Espakissa Dupli-Colorin pieniä 150ml Texstyle creative spray kannuja. Sävyjäkin oli ainakin 7 erilaista.
  Mitä tulee vinyylinmaalaukseen, niin onnistuu ihan vetää ruiskulla pintaan. Maalikaupasta oikea sävy ja mukaan pyytää laittamaan joustolitkun. Ja eikun suihkimaan. Pohja pitää olla vaan hyvin putsattu tinnerillä. Ei niin että sulaa rätin alle, mutta pinnasta saa tulla ihan aavistuksen tahmea. On pysynyt kiinni kuin tauti useammassa kohteessa
   
 11. GS

  GS Gearhead

  Ihan maalattuja ja lakattuja ovat kaikki semianiliininahat (aniliininahka pinnoittamatonta/hyvin ohuelti pinnoitettua =patinoituu käytössä).
  Tehtaalla nahkoja voidaan pohjavärjätä=pinnoittaa ohuella tunkeituvalla pohjavärillä, mutta pinnat ovat samaa ruiskutavaraa kuin nämä pienerissä myytävät ammattivärit.
  Eli furniture clinicin maalit ja lakat ovat ihan samaa tavaraa mutta pienemmissä myyntierissä kuin mitä käytetään nahkavuotien maalaamiseen/lakkaamiseen tehtailla.
  Huolellisesti tehtynä(siis pohjat puhdistettuna ja vanha lakka poistettuna), uudelleen pinnoitus=maalaus+lakkaus kestää käyttöä vähintään yhtä hyvin kuin alkuperäinenkin maalipinta.
   
 12. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  SEM Color Coatista on omakohtaisia hyviä kokemuksia vinyylin maalauksessa. 90-luvulla maalattu väri on kestänyt neljännesvuosisadan kojelaudassa ja keskikonsolissa.

  Tänä talvena tuli käytettyä Chryslerin ovipahveihin ja hyvin sai myös alkuperäistä vastaavat sävyt onnistumaan.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Dataviilaaja, esmi ja juko7 tykkäävät tästä.
 13. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Millä kannattaisi maalata Scottsdalen kovamuoviset ovipahvit? Tummanpunaiseksi ne pitäisi saada.
   
 14. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Tuolla mainitsemallani SEM Color Coatilla onnistuu myös kovamuovinen ovipahvi ja niillä on valmistajan sivulta ladattavissa luettelo värien sekoituskoodeja eri autonvalmistajille, GM oli hyvin edustettuna. Listan saa ladattua: https://www.semproducts.com/resources/formulas

  Ainakin SP-Automaalit Oy:n myymälöissä onnistuu näiden sekoittaminen spraypurkkeihin kun tietää mitä sävyä on hakemassa.

  GM:n sisustusmaaleja on muillakin maalivalmistajilla jopa valmiiksi sekoitettuna, mutta näyttäisi olevan myynnissä enimmäkseen Atlantin väärällä puolella, josta spraypurkin saaminen tänne on haasteellista ellei mahdotonta.
   
  Rusty tykkää tästä.
 15. Ässä.

  Ässä. 2nd gear

  Uskaltaako tuolla semillä lähteä kokeilemaan penkkien värjäystä? Tekoeläimen nahkaahan nuo taitavat olla, harmaasta mustaksi jos saisi.
   
 16. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Biltemasta löytyy pohjustusaine ja mustaa vinyylimaalia.
  Express vanin ovipahvit maalasin siniseksi.
  Biltemasta pohjustusaine ja VäriTikasta sävytetty vinyylispray mallin mukaan ekalla kertaan oikea sävy hinta tosin 35€/plo
   
  Ässä. tykkää tästä.
 17. Ässä.

  Ässä. 2nd gear

  Juu, kattelinkin et väritikka myy. Kulutuskestävyys penkeissä mietityttää, mut kokeilemallahan tuo tietty selvinnee...
   

Kerro tästä muillekin!