vinyylikaton hoito

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja 5.7 olssi, 14.9.2010.

  1. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    Heps,pitääkö auton vinyylikattoa hoitaa/käsitellä jollakin erityisellä aineella ,että saadaan katolle enempi elinvuosia ja elastisuus säilymään.Tuli hommattua eka vinyylikattoinen jenkki ja katto vielä kohtuu kuosissa.
     
  2. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    Tarkennetaan,jotta kyse ulkokatosta ei sisä.
     
  3. Chamade

    Chamade 1st gear

    Luulis ainakin että säännöllinen (hellä) pesu. UV säteily taitaa tehdä tepposet aika nopeesti, joten joku UV suojaava aina vois olla jees. AutoGlymiltähän löytyy tökötit melkein joka kohteeseen.
     
  4. GMies

    GMies Gearhead

    UV-säteily ja otsonit ovat kaiketi pahimmat vinyylin tuholaiset.
    Aerospace protectant 303 sisältää UV-suojaa. Jokin vastaava muukin, jossa on tehokas UV-suoja on hyvä sipaista muutaman kerran kesässä (auton käytöstä riippuen).
     
  5. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    automaalikauppaan,ostat 2 k maalia,pyydät laittamaan mattausainetta ettei tule liian kiiltävä,ohennat jousto-aineella .maalaat katon
     
  6. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Täältä vihjeen saaneena sekä kokemuksesta suosittelen Autoglym Vinyl & Rubber Care.
     
  7. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    Kyse museoautosta ,ettei nyt ihan kuiteskaan viittis maalaileen ruveta.vaan alkuperäisenä pitäis pysyä.Kiitos kaikille kokeillaan autoglymiä.
     
  8. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Tota glymiä mullakin, museoautos. Laitoin ekaks vähä liikaa ja sitä sit valu takalasin listojen väliin ja muutamilla ekoilla pesukerroilla sitä kamaa nousi sielt pelleille ja lasiin, mut ei mitään ongelmaa sen enempää. Näyttäis siihen lika silti tarttuvan ja kärpäsii ja itikoit se aine tuoreeltaan keräs.

    Semmosel ihmesienel ens putsasin sen vinyylin, puhtaaks tuli.
     
  9. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    No tuohon olin itsekin tulossa että luultavasti ensikertalaisella tuo levitys menee vatuiks, kuten mullakin. Se aine on yllättävän riittoisaa, oikea tyyli on puristaa sumuttimesta lujaa hyvältä etäisyydeltä että sumusta tulee ohut. Se aine kyllä sitten hitaasti imeytyy siihen vinyyliin, ilmeisesti oikeasti ehostaen sitä materiaalia. Lasit ja maalipinta kannattaa suojata. Ei se aine noille pahaa tee mutta ikävä hinkata pois, helpompi lienee suojata...
     
  10. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    Kiitos,taas tuli kokemuksen kautta opittua tietoa,ettei tarvi ite opetella.
     
  11. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    Kantanne "X" Nanotech hyvänhajuinen musta ikuisesti märkä?
    Hyvän näköinen ainakin.
     
  12. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Tämä on hyvä aine nahkalle ja vinyylille
    http://www.ostokset.fi/pd/11970cab/

    Minä kyllästän tällä buutsit muutamaan kertaan vuodessa, ja samaa kamaa olen hieronut mustaan vinyylikattoonkin.
     

Kerro tästä muillekin!