vinyylikatto mistä vinyyliä?

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Grazzius, 21.3.2006.

 1. Grazzius

  Grazzius 3rd gear

  Tämmönen ongelma, tarttis valkosta vinyyliä ni mistähän sitä saa ja
  mihinkä hintaa jos itse ompelee?
  vinyyli olis menossa lingoln town car limuun ni sitä menis aika paljo ja tietysti neuvoja yms. otetaan vastaa.
  olisko halvempaa tilata saksasta vai onko parempi ihan suomesta hankkia?
   
 2. Grazzius

  Grazzius 3rd gear

  ja millähän lähtis se vinyylin liima hyvin poiees ku on aika paksulti sitä?
   
 3. Rusty

  Rusty Gearhead

  Aspenista kun poistin kattovinyylin niin liimat hinkkasin kumilaikalla ja lopuksi tinnerillä. Ja vinyyliä vois kysellä turusta ''Muovikum''-nimisestä putiikista.
   
 4. SB

  SB 1st gear

  Minä hinkkasin pelkästää tinnerillä. Kastelin rätin hyvin ja annoin liota vähän aikaa katon päällä, niin lähti vähän helpommin.
   
 5. Grazzius

  Grazzius 3rd gear

  juu kokeiltiin sitä tinnerillä mutta on niin perkeleen paksuu liimaa ja laaja alue mistä hinkata menee ikuisuus, mutta kiitoksia pitää kysellä sitä vinyyliä jostain olen kuullut et olis aika kallista vissiinkin :(
   
 6. Jasca

  Jasca 1st gear

  Vinyylia kandee kysellä autoverhoomoista. Kaikki eivät sitä välttämättä myy (muuten kuin asennettuna), mut kysyminen ei paljoa maksa.

  - Jasca -
   
 7. Morgan Kane

  Morgan Kane 1st gear

  Onks pakko olla vinyyliä?

  No tietty jos on tarkotus entisöidä, niin miksei ja täysin ymmärrettävää, mut hoitaa kannattaa jatkossa hyvin, että säilyy. Aikoinaan tehtiin vanhaan Crysleriin sillain, että revittiin vinyyli veks, hiottiin kaikki liimakrääsä pois ja pohjamaalattiin katto. Tän jälkeen kaveri veti pintaan ruiskulla röpömassan, josta tuli ihan vinyylipinnan näköinen ja sit vaan maali päälle. Etuna hommassa on se, että jos kyllästyy katon väriin, niin ei muuta, kun vetämään uus maali päälle...
   
 8. No voi sen vinyylinkin maalata.. :odroll:
   
 9. Morgan Kane

  Morgan Kane 1st gear

  Tok tokkiisa vinyylikaton maalata voi, mutta ei ihan millä vaan maalilla, että se sitten ei oo heti hämähäkillä, kuten vanha ja hapertunu vinyyli. Kyllähän vinyyliin maalit löytyy...
   
 10. Nii´in vinyylimaalilla..
   
 11. Harri

  Harri 1st gear

  En tiä onko samaa tavaraa mutta kyllä nuissa vähänkin varustetuissa kangaskaupoissa on vinyyliä myynnissä...ainakin täällä meidän kylillä...ainakin mustaa, mutta eiköhän sitä löydy valkoistakin 8) Emäntähän tykkää hyvää kun tokaiset että lähdetääs käymään kangaskaupassa... :wink:
   
 12. Grazzius

  Grazzius 3rd gear

  Juu voishan sen maalata mut sitä en tiedä kuka tulee pakkeloimaan kaikki pienet kuprut mitä löytyy siltä alueelta n.5*2.5m.

  jos siitä haluaa hyvän ni pitäs se vinyyli hommata...
  onkos kellään kokemuksia kuinka paljon tuo town car limoun katto
  vääntyilee ku on jopa se tasote hieman halkeillu?

  en ukso että siinä edes maali kestäisi ku on pituutta kuitenki 8.5m ja
  luulisin että sen verta notkuu että maali halkeis (en ole mikään ammattilainen näissä hommissa) joten korjatkaa jos olen väärässä.

  niin soitin muovikum liikkeeseen muta tuli ongelma siinä että en tiedä mitä siihen kattoon sopii laittaa?? ja en tinnyt oikein mitä kysyä joten myyjäkin sano että eka pitää ottaa selvää mitä siihen raaaskii pistää mikä nätti ja toimiva. hinnat oli n.18€/m keinonahalla

  miten olis joku valkoinenkeinonahka onko nätti ja pysyykö hyvin ja mitenkä sit se katon keskellä oleva saumakohta jonka joutuu siihen ompelemaan?
  miten saa pitämään veden että ei pääse ruostumaan vinyylin alta?
  siinä taas pähkinöitä purtavaks :D
   
 13. Morgan Kane

  Morgan Kane 1st gear

  Jaa, että kyseessä kunnon "Limukka".
  Sitten ymmärrän tuon vinyylin alkuperäisyyden. Kannattaako tossa hommassa enää euron tai parin perään katsoa, jos kerran aikoo autosta tehdä viimesen päälle alkuperäsen ja komian valkokattoisen luomuksen. Jos kyse on nimittäin pelkästä katosta, eikä koko auton restauroinnista.

  Maalinpoistoaineella koko katto puhtaaks, liimoista ja maaleista. sitten kunnon pohjatyöt niille kolhuille, pohjamaalaus, pintamaalaus ja uusi vinyyli. Maalit suojaa tältä mahdolliselta ruostumiselta, jos sinne sitä kosteutta pääsee, mutta tuskin, kun kunnolla kiinnitetään ja hyvillä liimoilla. Keinonahan ja sääolosuhteiden sitokykyä en osaa sanoa, mutta voinhan kysyä tuosta yhdeltä tutulta verhoilijalta. Pahoin kyllä pelkään, ettei ole viinyylille se korvaava vaihtoehto. Ehkäpä sitä käytettäisiin enemmmänkin katoissa, jos näin olisi ja kuinka sitten käy keinonahan, kun siihen pyyhkäistään rajumman puoleinen liima taustalle, liekö enää koko nahkaa. Huonekaluissa tuo keinonahka ei ainakaan ole ikuista, niin kuinka sitten ulkona. Aikoinaan muistan kuinka keinonahkaisista rotseista lähti pinta ja jäljelle jäi vain ruma kangas.

  Antakoon joku parempia ohjeita tietopohjalta, mutta näin minä asian näkisin, kokisin ja tekisin, jos kyseessä olisi oma "katutankkeri". :D
   
 14. Grazzius

  Grazzius 3rd gear

  juu kyseessä siis on 8.5 m limukka ja ihan täydelisessä peruskunnostuksessa on sisusta purettu hiottu yms. tulee uus maali vinyyli ja muut roippeet.

  se ongelma tosiaan on siinä vinyylissä että mistä sitä saan.
  jos soitan uusiks tuohon "muovikum" liikkeeseen ni miten asian selitän kun ei ne tienny mitä vinyyliä pitää olla yms.
  ni pitäs jotenkin koittaa keksiä miten selitän asian että hekin ymmärtävät.

  ja mielellään hommattais alkuperäistä vinyyliä ja pitäs jostakin saada niitä hintoja esille ja että itse sen asennamme ei asennuksen kanssa.

  käymään sielä en viitsi nyt lähteä koska asun kotkassa.
   
 15. Harri

  Harri 1st gear

  ...kun kerran täällä kylillä asut niin kipaiseppa Kapteeninkadulla vanhan viinakaupan paikalla olevassa liikkeessä, itse ostin vaniin plyyssit sieltä, kakara kävi hakemassa sitä em. mustaa vinyyliä, se kaveri tuntuis tietävän yhtä ja toista kankaista, saattaisi tietää vinyylistäkin...
   
 16. Phaeton

  Phaeton 3rd gear

  Eurokankaasta saa useaa eri väristä vinyyliä, leveys 1,40m.
  Hinta oli 16,90 metriltä
   
 17. Jordan

  Jordan 3rd gear

  Tuttuni käväisi samaisessa liikkeessä, ja samanlaiseen vehkeeseen hakemassa, oli tosin mustaa, mutta vinyyliä kuitenkin :D
   
 18. Grazzius

  Grazzius 3rd gear

  ok voisin käydä kysymäs vaimoke käy siellä usein kun valmistuu just pukuompelijaksi jos tulis vaikka alennuksia :D nii siis tarkoitat "simon kangastoria"
   
 19. Harri

  Harri 1st gear

  Jep, sehän se nimi oli :wink:
   
 20. Prisioner

  Prisioner 1st gear

  tosta vinyyli hommasta... itselläni on juu samantyylinen projekti alla... ei tosin yhtä pitkä... karvan päälle 8 metrii ja musta... hommasin vinyylit tapiolan autoverhoomosta espoosta... eurooppalainen vinyyli maksaa 50 € metri ja on 1.50 leveetä... se jenkki vinyyli oli muistaakseni vaan 130 leveetä. tai jotain sinne päin... ja paljon kalliimpaa... laitto on periaatteessa ihan yksinkertanen juttu, mutta en ole käytännössä vielä kokeillut... ihan lähipäivinä olisi tarkoitus se siihen istuttaa... laita vaikka yyveellä ni katotaa jos lisä tiedot kiinnostaa
   

Kerro tästä muillekin!