Volvo Amazon + Motronic

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Psycoil, 22.4.2012.

 1. Psycoil

  Psycoil 1st gear

  Elikäs kombinaatio Amazon ja pannuhuoneessa B200ET. Moottori ja johdot purettu irti 700 sarjan Volvosta ja (omasta mielestä) ylimääräiset napsittu pois. Toiminu hienosti 4kesää kun punakilvillä ajeltu nuin 500 - 1000 km kesä, kunnes leimareissulla perjantaina hukkui kipuna ja bensansyöttö. Ykk ja pyörimisnopeusanturit vaihdettu, sulakkeet ehjät ja piuhat tarkastettu. Hengetön on punalohko!

  Alkuviikolla ennen anturien vaihtoo teki tempun. Kävi nuin 3 minuutia ja sammu, sen jälkeen käyntiin uudestaan ja sammu nuin 10 sekunnin päästä. Jäähtyä kun anto ni taas kävi hetken ja sammu ja taas hukku kipinä ja suuttimet lakkas aukeemasta.

  Nua anturit kun vaihto niin luulimme päässeemme eroon ongelmasta mut väärässä olimme perskeles!

  Oliskoos kellään mitn ideaa notta sais Ammun takas henkiin...
   
 2. kapa

  kapa 3rd gear

  jos kaikki on niinkuin alkuperäisessä vollessa, niin kuuntele sirahtaako bensapumppu kun virran kääntää päälle ( ei jää pyörimään ennenkuin saa sytytys singnaalin) jos ei, niin tarkista b-pumppu ja rele + johdot ja jos taas sirahdus kuuluu niin sytkäboksi, ruiskun rele ja puola tarkistukseen.
   
 3. Psycoil

  Psycoil 1st gear

  Tua pumppu menee heti päälle kun virrat kääntää, ei toimi enää releen kautta ja toisella puolalla koitettu. Boxi meni tännään tarkastukseen jos vaikka sieltä mato löytyis.
   
 4. j_paakkonen

  j_paakkonen 1st gear

  Eihän siinäkin alunperin ole 2-toiminen rele sytkälle ja bensa pumpulle? Tai sitte joku maadoitus huonosti
   
 5. smuige

  smuige Gearhead

  Volvoissa ollut yleensä yhdistelmärele mikä sijaitsee keskikonsolissa alunperin, muistaakseni n. 8 napainen mokkula joka saattaa olla vihreä tai joskus valkoinen? Toi mokkula yleensä syyllinen jos pumpulta puuttuu virta. Sanoit että pumppu ohjattu toista kautta joten ei sitten välttämättä ole tuossa vikaa, en nyt muista liittyikö se myös sytkään jotenkin. Toinen juttu vois olla jos tuossa on erillinen rele tai sulake puolalle ja suuttimille, helppo tsekata, tarkista tuleeko suuttimille ja puolalle virtaa. Jollei suuttimien jompaan kumpaan napaan tule 12v niin virransyötössä vikaa, jos jännite tulee muttei auo suutinta niin boksin päässä vikaa.
   
 6. kime2

  kime2 Gearhead

  6-napaisia nuo releet on ja valkoisessa on siistissä pari rivissä navat ja vihreässä kuin "avohärdellissä"!

  Meillähän seisoo tallissa edelleen vastaavilla oireilla oleva 760 Turbo B230FT-koneella,kun ei ole paljoa ehtinyt siihen syventyä.
  Siitä on keskustelua tuolla sähköosiossa,et joku joka osaa vois vaikka linkittää sen tähän keskusteluun!
   
 7. Psycoil

  Psycoil 1st gear

  Juups pumpulle ja bokseille menee suora virta ilman releitä ja kaikki sulakkeet on ehjät. Puolalle tulee virtaa, suuttimista en tiiä viel ko en tallille ole kereenny perskeles. Ja nua maadoitukset katottiin kans. Bokseja odotellaan edelleen sähkäriltä takasin.

  Kunpa olisin vaan laittanu pystyjakajan ja kaasarit... :poff:
   
 8. TVS

  TVS 2nd gear

  Motikka on hiukan kinkkinen tapaus kun ei siinä ole mitään limp home-omituisuutta tahi diagnostiikkaakaan...

  Samaan aikaan loppuu siis tykkänään kipinä ja bensa? Motikassa ei ole erillistä sytkäpurkkia, mutta silti bensapuolen vika yleensä jättää kipinän. Sulla voi olla niitten kampuran anturien johdotuksessa vikaa, tai itse antureissa, tai sitten kyseessä on virransyöttöongelma tahi boksivika. Muita mahdollisuuksia ei juuri ole, kipinän tuo tekee melko lailla vähillä osilla, bensaa se ei tee ilman immua mutta kipinän kyllä.
   
 9. JuhaP

  JuhaP Gearhead

  Mulla oli kymmenen vuotta sitten 740 turbo käyttöautona, b200et:llä. Niissä oli muutamassa vuosimallissa tyyppivikana yksi ohjausyksikkö, jossa oli huonosti tehdyt tinaukset piirilevyssä, alkoi vuosien päästä oirehtia eri tavoin, sammui ajossa, ei enää lähtenyt käyntiin, sitten taas toimi virheettä kunnes taas alkoi sammua... erittäin mukavaa liikennevaloissa Helsingin keskustan ruuhkassa :).

  Ei tullut kipinää eikä bensaa.

  Muistaakseni tämä boksi oli nimeltään sytytysvahvistin Volvon osaluettelossa ja se sijaitsi alkup. 740:ssä akun vieressä, sellainen n. 25x15x10cm musta boksi johon meni ihan tuhti johtonippu.

  Noita ehjiä ei löytynyt oikein mistään, joten jouduin ostamaan Biliasta uuden joka maksoi silloin jotain 400 euroa + vanha vaihdossa.

  Kannattaa tsekata, itse löysin vian kun koputtelin sitä boksia ja auto lähti sen jälkeen heti käyntiin, sitten taas koputtelin boksia ja auto sammui välittömästi :).

  Tuoreempi lh2.4 on ihan eri maata, Motronic on hyvinkin antiikkinen läppämallin ilmamäärämittareineen jne.
   
 10. Psycoil

  Psycoil 1st gear

  Bensa ja kipinä hukkuu yht aikaa. Anturit on molemmat uudet ja ainakin sinne boksiin menevälle isolle liittimelle tulee tieto niiltä antureilta kun mittailtiin. Ja tuossa mun versiossa ei ollut sitä sytytysvahvistinta, sitä muutamat ihmetelleetkin?? :eek:
   
 11. TVS

  TVS 2nd gear

  Se akun vieressä(alunperin) oleva järkäle on suutinvahvistin, sytkävahvistin on itse purkkiin sisäänrakennettu. Tekee kipinän ilman sitä kokomustaa järkälettäkin.
   
 12. addiette

  addiette 1st gear

 13. Psycoil

  Psycoil 1st gear

  Boksit tuli tarkastuksesta, niistä ei löytyny mitn. Eilen laitoin matolaatikot kiinni ja starttasin, ei mitään eloo! Suuttimesta liitin auki ja tarkastus yleismittarilla tuleeko virta, ja tulihan sinne ja kas perskeles ko lähti käymään :eek: Kävi 5min ja sammutin ja koitin uudestaan käymään. Eipäs lähteny enää. Tehtiin sama homma uudestaan (??) ja taas heräs. Käytin puolen tuntia tyhjäkäyntiä ja sammutin ja uudestaan käyntiin, tunnin verran hururallia pitkin pikkuteitä ja toimii ihan normaalisti! Ja aamulla taas heräs ko palmun alta. Kiva pikku vika, vielä kö tietäis notta missä... :lol:
   
 14. TVS

  TVS 2nd gear

  Näihin muuten liittyy konehuoneessa oleva musta rele, jossa on hassunmallinen 4-nastainen liitin. Se on suuttimien plussaa ruokkiva rele, ja ihan suhtkoht yleinen vikakohde. Kannattaa tarkistaa myös se valkoinen järjestelmärele, molemmat ovat melko arkoja kylmäjuotoksille ja myös melko tunnettuja niistä kylmäjuotoksistaan...
   
 15. Psycoil

  Psycoil 1st gear

  Eip ole kumpaakaan relettä tuossa miun systeemissä. Sitä mustaa "suuttimien vahvistinta??" ei ollut edes elinten luovuttajassa. Mut hyvin on taas toiminu koko viikon ilman mittään ongelmia. Joka päivä ajossa ollut.
  Ensin sauhuaa rengas ja sit kytkin :lol:

  Ei muuta ko kovaa ajoo, kyl se vika viel paikkansa näyttää...
   

Kerro tästä muillekin!