vuosimalliraja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Degenerated, 8.4.2005.

  1. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Mikäs se nyt olikaan rajana, että tarvii madallusjouset olla jotain hyväksyttyä mallia? Ja päteekö pakuihin ja henkilöauoihin sama vm?
     
  2. Tenox

    Tenox 1st gear

    Paku yms. asiaan en tiedä, mutta muistaakseni raja on 1998. Eli 98 ja uudemmat vaativat todistuksen. Oma 96" Vectra ei vaatinut.

    Ks. myös: http://www.katsastus.com/ ja tuolta kysymykset.
     
  3. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    tarviiko autoa muutoskatsastaa jos siihen on asentanut alle 40mm madaltavat jouset?
    - Tarvitsee.



    :rotfl: Noi vastauksethan on ihan mitä sattuu
     
  4. makke

    makke 1st gear

    Ei mulla ainakaan muutoskatsastaa tarvinnut. Vuosikatsastuksen yhteydessä ne huomas ja merkkas otteeseen. Siis uusi ote piti hankkia.
     
  5. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Joo no sen verran selvis, että -85 ei tarvi olla hyväksytyt jouset mutta -89 tarvii. Siis henkilöautot.




    Tai no, enpä kyllä luota tuohonkaan, tuollahan kielletään kaikki, sallitutkin. Vaikka katsoo kysymyksen päivämääränkin.
     
  6. Tenox

    Tenox 1st gear

    Miten niin? Lain mukaan tarvitsee muutoskatsastaa. Eri asia on että huomaako kukaan moista, ellei sitä itse sano.
     
  7. Tenox

    Tenox 1st gear

    No eipä tuo paljoa normaalista muutoskatsastuksesta eroa.
     
  8. Tenox

    Tenox 1st gear

    Ja tässä tuolta yksi asiaan liittyvä lainaus:

    Alustan madalluksen muutoskatsastus 1.1.93 alkaen tehdyt alustan madallukset tulee esittää muutoskatsastettavaksi (olkoon auto vaikka esim vm75) pyörien suuntaustodistus mittausarvoineen tulee esittää katsastuksessa pyydettäessä (kulmien tulee olla symmeriset oik/vas ja järkevät, ei kuitenkaan välttämättä tehtaan alkuperäisten kulmien rajojen sisällä) lisäksi: 1.1.98- alkaen kaikki henkilöautot sekä 1.1.96 alkaen EY-tyyppihyväksytyt mallit: tarvitaan lisäksi alustavalmistajan todistus e-, E- tai TUV-hyväksynnästä tai muun riipuumattoman tutkimuslaitoksen hyväksynnästä alustasarjalle/madallusjousille ko automalliin minimi maavara kuormaamattomana 80mm maksimi madallus jousituksesta 51mm sisään- ja ulosjousto minimi 50mm pyörät eivät saa ottaa kiinni koeajon aikana Huom! myös korkeussäädettävät ovat sallittuja em ehdoilla jos ovat tehdastekoisia (sekä myös omavalmiste/yksittäiskappaleena valmistetut jos lujuuden voi todistaa ja auto on sen verran vanha että siihen ei vielä vaadita e-, E- tai TUV-hyväksyntää) -----------
     

Kerro tästä muillekin!