Webasto tietäjiä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Erppa, 19.10.2009.

  1. sectoid

    sectoid Gearhead

    Pitäisi hankkia Webastoa varten uusia letkuja sekä mutkapaloja. Mikä mahtaa olla sopivan letkun sisähalkaisija? Muistelisin että 19mm, mutta kun en muista varmasti. Mistä kannattaisi sopivaa letkua hakea?

    Edit:

    Muistin oikein. Soitin maahantuojalle ja sieltä ainakin sanoivat että 19-20mm sisähalkaisija on sopiva.
     
  2. supersepe

    supersepe 1st gear

    Täälläpä tuntuu olevan asian osaajia eli heitetäämpäs tällainen kysymys, että mistä voisi itse tehdä bensa webastoon bbw46.seen höyrystin huovan, kun sille hintaa sanottiin 30e, no onko paljon , mutta jospa sen kuitenkin saisi tehtyä jostai itse, kun se vaan on mukavaa onnistua silleen
     
  3. Fargo

    Fargo Gearhead

    Taas tuli oltua 2 päivää webastokurssilla. paljon vanhan kertausta ja uusimman mallin jutut eli oikeudet päivitetty taas koskemaan kaikkia malleja.

    Saa ottaa yhteyttä jos pääkaupunkiseudulla ongelmia webastojen kanssa.
     
  4. jusssi

    jusssi Gearhead

    Tulipa hankittua tuommonen S40 Vlovo jossa (bensa) Webasto. Mutta eipä tietenkään pelaa kunnolla. Ei lähde kylmänä tulille. Konehuoneessa rele naksuu, bensapumppu naksuu ja haisee bensa ja puhallin pyörii, mutta ei syty ei. Lämpösellä koneella koitin ni syttyi, mutta ei palanut kovin pitkään. :-?
    E: Niin ja BBW46 näyttäis olevan laitteen tyyppi.
     
  5. WSE

    WSE 1st gear

    Periaatteessa kestävämmän saisi Thermo Top C:n palopesän pohjaverkosta, mutta tähän taas tarvitaan se C:n palopesä...
     
  6. Lord of flies

    Lord of flies 3rd gear

    Olis tarjolla webasto thermo top Z/C diesel 5KW 23w malli tarjolla dodgeen lämmittemeksi.
    Purettu pois 95 mesestä. Tosin ei ollut kaveri hoksannut ottaa kierovesipumppua ja annostelupumppua irti ennen kuin myi auton. Joten joutus vähän rakenteleen että saa ton toimiin ja ei raskis ostaa uusia osia.

    Ton veden kierrätyksen sainkin jo selville miten sen totetuttaa.
    Mutta tuo polttoainepuoli, onko kellään tietoa minkä moinen pumppu siinä pitää olla? Tuotto ja paljonko pitää olla painetta pumpulla?

    Webastohan itse ohjaa pumpua sykäyksinä. Eli riitääkö tolla vaan sopiva tarvikepumppu syöttään aineen polttokammioon?
    Esimerkiksi bilhelvetistä tämmösen polttoainepumppu
     
  7. Bukero

    Bukero Gearhead

    ei tosiaan toimi tuolla bilteman pumpulla,ei
     
  8. Lord of flies

    Lord of flies 3rd gear

    ^Voikos tuon annostelupumpun sitten korvata minkä moisella pumppulla?
    Vai pitääkö nöyrtyä ja ostaa webaston oma?
     
  9. käkkyläjuntti

    käkkyläjuntti Gearhead

    Sen voi korvata eeberin pumpulla :)

    Webasto tai eeberi tarvitsee tuollaisen sykäyspumpun jotta se polttoaine pisaroituisi siellä lämmittimen päässä kunnolla!
     
  10. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Ei välttämättä toimi eberin pumpulla eikä edes toisen mallisella webaston pumpullakaan. Tärkeäähän on että joka sykäyksellä tulee juuri oikea määrä polttoainetta, joissain vanhemmissa pumpuissa tuota pystyi säätämään männän liikematkaa rajoittamalla (prikkoja lähtöpuolen liitännän välissä)
     
  11. Lord of flies

    Lord of flies 3rd gear

    Elikkäs toi pumppu on mäntäpumppu.

    Okei, täytyy siis alkaa metästään PD30 mallin pumppu tohon webastoon ja kattoa saako sen toimiin.
    Meinaa vaan noi pumput olla hyvän hintasia. Sillä tässä tuli suunniteltua toisen laista.
     
  12. Bukero

    Bukero Gearhead

    juurikin näin.eli oikea pumppu tyrkkää "hiirenvit(piip):llisen" sykäyksittäin höyrystimeen/palopesään.vieläpä portaattomasti tehomuutosten/-vaatimusten mukaan.eli haasteellista saada seoksia kohilleen vierailla pumpuilla.
     
  13. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    Mites onko normaalia eberin easy start r:sssä...napista kun laittaa kakesta tai autosta päälle on mukavan kauan päällä ja auto lämpiää mutta kun ajastimella laittaa niin vehje on mielestäni turhan vähän aikaa päällä.Onko siinä joku juttu että kun saavuttaa tietyn lämpötilan niin vehje sammuu kun ajastaa?
     
  14. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Kaken valikosta löytyy kohta jossa säädetetään kauanko on lämmitin päällä.. Nappi tai kakesta suoraan päälle laitto on vähän kuin pakkosyötöllä.. Olikohan 60min max..
     
  15. ido59

    ido59 Gearhead

    käyttiksen, w124:n, alkuperäinen hl/airtop/24-32 taijokusellanen on vailla höyrystimen huopa-asbesti-mikälie poltinkiekkoa...enkä viittis periaatteestakaan pyydettyä montaakymppiä maksaa niin mitättömän yksinkertaisesta osasta...onko ajatusta voisiko jostain mineraalivillasta tms leikata siihen polttotyynyn tms...mistä matskusta? vai mistä löytyisi siedettävän hintanen webastolätty? tänx
     
  16. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    eikai siinä oo ku ECO ja HIGH kohta.....
     
  17. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Airtop ja HL-sarjan lämmittimet ovat ilmalämmittimia, onko sellaisenkin saanut tehdaslisävarusteena? Tehtaaltaan lisävarusteena oli saatavana DBW46 tai BBW 46 vesilämmitin (diesel tai bensamoottoreilla), asennettu oikean sisälokasuojan viereen konetilaan. Dieselmallin höyrystinlevy maksaa 13,00€. Bensamallin sit paljon enemmän.
     
  18. ido59

    ido59 Gearhead

    Kiitos vastauksesta.

    Tosiaan poltin on '90 bensamersun oikean sisäloksun etupuolella, pellin alla. Lämmittimessä on vain mersun koodeja, joten en osaa sanoa Webaston mallityyppiä. Googlettamalla lähin vastaava, jonka uskoin tämän olevan, oli HL***/airtop/tms... mutta uskon mielelläni, että tuo BBW on kyseessä.

    En osaa sanoa, onko lämmitin alkuperäinen vai jälkiasennettu. Digitaalinen kellokytkin on shifterin etupuolella alkuperäistyyppisen siististi konsoliin upotettuna.

    Testatessani, ja hetken ihmetellessäni, lämmitin toimi kaikinpuolin, kun sytytyksen jälkeen liekkitunnistimen johdot yhdistin. Liekkitunnistin on ainakin rikki ja toivelistalla. Tosin harkitsen myös sen korvaamista jollain omatekemällä tunnistin/elektroniikkavirityksellä.

    Lähemmässä tarkastelussa lämmittimen päädyn irroitettuani tuo mainittu 'höyrystinlevy' mureni käsiin.

    Osaatko sanoa mistä tuo höyrystinlevy ja mahdollisesti liekkitunnistin kannattaisi hankkia? Malli on niin vanha, ettei paljon osamyyjien kilpailutukselle löydy mahdollisuuksia, kun osia ei tahdo kaikkialta edes löytyä.

    Tuon lämmittimen rahallinen arvo ei ole kovin suuri, joten ihan hirveästi siihen en viitsisi investoida. Siksi suunnittelin liekkivahdinkin rakentavani itse. Tosin kivahan se olisi, että lämmitin toimisi, kun niin lähellä toimintakuntoa se kuitenkin on.

    Yhä kiinnostaa ideat, mistä materiaalista tuon höyrystinlevyn voisi itse leikata?
     
  19. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    D/BBW46 on helvetin hyvä pienen kokoluokan vesilämmitin, yksi parhaista mitä Webasto on koskaan tehnyt ja sen korjaaminen kannattaa jos ihan kulutusosilla selviää.

    Osat alkaa olemaan todella vähissä, voin kaivaa varaosahyllyjä kohdasta Wanhat&antiikkiset tavarat, voi olla että vanhaa varastoa vielä on. Kahalla (Suomen virallinen Webasto-maahantuoja) on vielä muutamia kappaleita varastossa höyrystinlevyjä sekä bensa-, että dieselmalliin.

    Mä palaan aiheeseen tongittuani romuja.
     
  20. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Mjoo, tongin laatikostoja eikä ainakaan heti osunut silmään muuta kuin dieselmallin höyrystinlevyjä, bensamallin osalokero oli tyhjä. Liekkivahtiakaan ei ollut jäänyt hyllyyn.

    Liekkivahdin saa vielä maahantuojalta, tosin hiukan kalliiseen hintaan. Mulla ei ole mitään pakottavaa tarvetta myydä osia sulle joten tässä osanumerot jos haluat etsiä itse niitä:
    Liekkivahti B/DBW46: 479004 (ovh 77€)
    BBW46 höyrystinlevy: 20828A (ovh 55€)

    Laita privaa jos haluat tilata osia, voin vääntää sopivat aleprosentit osista. Ei niistä silti erityisen halpoja saa tehtyä kun en tappiollakaan voi myydä.
     

Kerro tästä muillekin!