YLE Myy autojaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja palontie, 16.3.2015.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikös ainoa oikea huutokauppa olis myydä ilman hintavarausta korkeimman tarjouksen tehneelle? Ei se hinta varmasti pieneksi jää sillonkaan.
     
  2. multsi

    multsi 2nd gear

    Mä oon miettiny, että mitä porukkaa tuolla oikein huutelee. Yleensä kun noita huutohintoja katselee, niin esimerkiksi nettiautossa yksityinen ei saisi mitenkään samoja hintoja mitä tuolla huudellaan.

    Nytkin tuo ruosteinen dodge hipoo jo seittemää tonttua. Jos yksityinen yrittäisi myydä, niin enpä usko kauppoja syntyvän tuolla hinnalla.
     
  3. Norri

    Norri Gearhead

    Kuusankoski on entinen Suomen kaupunki, joka sijaitsi Kymenlaakson maakunnassa, Etelä-Suomen läänissä. Kuusakoski sen sijaan on romufirma. :poff:
     
  4. pas2

    pas2 Gearhead

    Mä arvuuttelin paikan päällä, että 3-4 tonnia on tuotteen oikea markkina-arvo, mutta kyseisen tuotteen kulttiarvo nostaa varmaan hintaa. Näinhän se menee, monet tahtoo leikkiä elähtänyttä raggaria. :rotfl:
     
  5. Hatman

    Hatman Gearhead

    Voihan joku vedättää tota Dodgen huutajan automaattista korottajaa? :D
    Se kun aina lisää 10 € joka huudon päälle.
    Chevystä ja Mersusta on kuitenkin tehty reiluja korotuksia.

    Toivottavasti Dodge menee hyvään kotiin hinnasta riippumatta ja palaa joskus liikenteeseen meidän muidenkin iloksi.
     
  6. j7

    j7 1st gear

    Vedättää? Tokihan sitä voi "vedättää" huutokaupassa tarjoamalla enemmän kuin senhetkinen tarjous, mutta siinä voi käydä niinkin että oma tarjous jää korkeimmaksi ja sen joutuu maksamaan...
    Huutokaupat.comin huutoja kun ei voi tehdä anonyymisti vaan huutajien pitää tunnistautua pankkitunnuksilla.

    Tokihan tuon Katsastus -dodgen arvo koostuu suurelta osin jostain ihan muusta kuin -61 vuosimallin ruosteisen Senecan jälleenmyyntiarvosta.
     
  7. Hatman

    Hatman Gearhead

    Tottahan tuo on, mitä sanot. Sitähän se huutokauppa on.

    Niin sanotuissa "oikeissa huutokaupoissa" meklari voi aloittaa pienestä hinnasta, jonka jälkeen kun huudot vähenee, niin meklari kertoo saaneensa korotuksen "netistä", joka voi olla oikeasti huutokauppakamarin omaa henkilökuntaa ja "vedättää" ennalta sovittuun alhaisimpaan ulosmyyntihintaa ja odottaa tuleeko sitä 10€ korotusta ja lähteekö huudot uudelleen nousuun. Jos ei tule, niin silloin ei myydä.

    Mehän emme tiedä mikä on Ylen ennalta sovittu alhaisin ulosmyyntihinta Dodgen osalta.

    Nyt jos tuolla joku toinenkin huutaja tekee automaattisen korotuksen, niin hinta on hetkessä alimman huutajan kipukynnyksellä.

    Ja jättääkö ostamatta kun on 10 € liian kallis?

    ps. Ei näitä mun höpinöitä kannata ottaa liian vakavasti. :wink:
     
  8. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Huutokaupat.comia kohtaan väheni luottamus kun pari vuotta sitten seurasin asuntoja melkein päivittäin ja sama yksiö tuli kolmatta kertaa myyntiin samana talvena samalta omistajalta, hyväksytyt korkeimmat huudot aiemmillakin kerroilla.
     
  9. Hatman

    Hatman Gearhead

    Tuskin tuo on Huutokauppa.comin syytä. Myyjä voi tehdä huutoja siinä kuin muutkin. Eiköhän tuo ole sallittua kaikissa huutokaupoissa.
     
  10. cmro85

    cmro85 Gearhead

    Ostin auton huutokaupat.com sivustolta. Piti olla ok, mutta tulikin kynsille. Meni käräjille ja hävisin. Tavarat kun myydään sellaisena kun ne on.. Tuolla voi myydä vialliset tavarat ehjänä ilman, kuluttajasuojaa/mitään vastuuta..
     
  11. JS78

    JS78 3rd gear

    Mitäs huutokauppaa se sellainen on että myyjä huutaa kilpaa omia tavaroitaan ????
     
  12. Weijari

    Weijari Gearhead

    Se on sitä suuren maailman meininkiä :) Valitettava realiteetti on että näin tapahtuu. Huutokaupassahan ei päde kuin vanhat Roomalaiset torikaupan lait, jotka kuuluivat lyhyesti latinaksi: Caveat Emptor, eli ostaja varokoon

    noista ylen autoista eniten iloa on todennäköisesti tosta Chevystä ja warresta. Hukkapätkädodge josta helmat putoo tielle, Mese josta puuttuu mittarit ja pellit sisäpuolelta ruosteessa..huhhuh Another mans junk is another mans treasure.

    Kaikissa vikailmoituksena "useita vikoja" ja ulkoasusta vois päätellä että kilvissä eivät ole ainakaan ja tuskin edes liikekykyisiä.
     
  13. mercman

    mercman Gearhead

    Jo kauan sitten kun autoliikkeet alkoivat myydä autojaan huutokaupassa paikalle hankittiin ´tuttuja huutajia´joille kerrottiin mihin asti hintoja voi nostaa.Jos ei mee kaupaks myydään seuraavalla kerralla.. Autoja myös surutta ´kehutaan ´ehkä toimiviksi koska ehdoissa lukee: ei mitään takuuta.Ja kun tässä huutokaupassa sanotaan että autoja ei saa rekisteriin, ne on monesta kohtaa rikki, ne ei liiku, jotkut on säilötty kylmässä ( ilman mitään pakkasnesteitä) niin luulis että herätyskellot soi....Joku Katsastus leffan Dodge on asia erikseen, se on kultti auto ja pitää jättää sellaiseksi..mutta esim ns.ralliopel?ralliahan siinä ei ole edes nimessä, mistä lie keksitty tarina.. alkaa olla vastaavan Mr kilpisen hinnoissa....sitten vielä jotkut pöntöt tuhlaa rahansa oikeusasteisiin vaikka ostavat autonsa poliihuutokaupasta ilman mitään takuuta.......sen takia autoliikkeet myyvät kaiken paskan huutokauppa yritysten kautta...ja Suomipoika ostaa.....
     
  14. mercman

    mercman Gearhead

    tuusulassa myytiin 80-luvulla Padoga Mersu huutokaupassa noin 50 tuhannella markalla , samaan aikaan vastaavat projektit maksoivat 25-30 tonnia. Auto oli erittäin ruosteinen ja mukana olleet korjauspellit eivät edes olleet mb:stä. Moottori oli jäätynyt halki edellisenä talvena kun konkkaan mennyt autoliike oli jättänyt vuokrat maksamatta ja romut kupattiin pihalle. Metsäautofoorumeilla on ollut muutama kuva ko.laitteesta joka seisoo edelleen tuon ostajan pihalla. No hinnat ovat nousseet ja kohta katki lahonnut Mb voi olla 50.000mk hintainen...
     
  15. ata

    ata Gearhead

    En tiedä miksi sitä rallye-malliksi on sanottu, kun sellainen se ei ole, mutta kyseessähän on legendaarisessa Studio Julmahuvissa esiintynyt Z-Salamapartion auto, kuten myös filmissä Poliisin poika esiintynyt Kadett B kiemen-Coupe. Kulttiauto siis sekin.
     
  16. mercman

    mercman Gearhead

    Eläkkeellä oleva Pertti Uimonen kertoi Kadetin olevan ´ralliauton´eli onhan se mahdollista että sillä olisi rallihistoria vaikka ei Rallye Kadetti olekkaan. Z-salamapartion olen nähnyt mutta ´Poliisin poika ´on jäänyt näkemättä...ja syntyyhän sille tässä koko ajan lisää Suomi-historiaa..kyllä,selvä kultti auto sekin.
     
  17. Tumi

    Tumi 3rd gear

    No olisi ainakin koomista jos esim. puolustusvoimien huutokaupassa joka huudon jälkeen vääpeli nostaisi viidelläkympillä :lol: .
     
  18. Hatman

    Hatman Gearhead

    Sama se onko koomista, jos tolla tavalla myyjä saa tavaralleen paremman hinnan.

    "Huutokauppa on kaupantekotapa, jossa hinta määräytyy huutajien (ostajien tai myyjien) kaupanteon aikana tekemien tarjousten eli huutojen perusteella."
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Huutokauppa
     
  19. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Tuo luultavasti tarkoittaa käänteistä kauppaa eli missä on monta myyjää/tarjoajaa jotka laskee hintaa kunnes ostaja huutaa kaupan. Huutokaupat.comin säännöt kieltää myyjän tai edustajan huudot ks. https://huutokaupat.com/fi/nettihuutokaupan-kayttoehdot -> huudot. En muista nähneeni enkä kuulleeni että missään normihuutokaupoissa myyjä saisi huutaa.
     
  20. Hatman

    Hatman Gearhead

    Oikeassa olit. My bad. :oops:

    Tässä tämä selvennyksenä muillekin.
    "Kohteen myyjä ei saa tehdä kohteestaan tarjousta itse tai edustajansa kautta. Jos Mezzoforte Oy saa todisteellisen tiedon tämän ehdon vastaisesta huudosta, on kohteen myyjä velvollinen suorittamaan Mezzoforte Oy:lle kohteesta toteutuneen kaupan mukaisen täyden välityspalkkion kaksinkertaisena. Myyjälle annetaan Mezzoforte Oy:n toimesta kirjallinen varoitus. Toisesta käyttöehtojen vastaisesta toimesta myyjä poistetaan palvelusta. Myyjä poistetaan myös palvelusta mikäli hän ei ole määräajassa vastannut Mezzoforte Oy:n asiasta jätettyyn kirjalliseen kyselyyn.

    Edellä mainitussa tapauksessa ostajan tekemä tarjous ei ole ostajaa sitova ja ostaja voi halutessaan perua ostotarjouksensa tai jo toteutuneen kaupan."
     

Kerro tästä muillekin!