Yleismallin takaluukun kahva, mistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja saul, 1.10.2007.

  1. saul

    saul 2nd gear

    Eli mistä löytyisi ruumisauton takaluukkuun lukollinen T- tai L-mallinen kahva?

    Nykyisestä on lukkopesä sökönä (lukossa se on siitä huolimatta), eikä sen toimintakuntoon saattamisesta ole takuita. Tarkoitukseen voisi käydä samantyyppinen kuin esim. poliisin maijoissa on takaovessa, tosin sillä erotuksella, että takaovi pitäisi pystyä avaamaan sisäpuoleltakin. :lol: Tai sitten jokin traktorin ovenkahvan tms. vastaavan sovellus.

    Kahvan mekanismistakaan en vielä tiedä tarkemmin kun en ole luukkua purkanut, mutta käännettäessä se vetää luukun kummaltakin sivulta lukitustapit luukun sisään. Aika perustoteutus varmastikin.
     
  2. Piilofarkku

    Piilofarkku 1st gear

    Kysyä...

    Kysyä tommost kahvaa voi koritehtailta, mitä nyt on enää konkurssien ja yt-neuvotteluiden jäljiltä pystyssä. Myös raskaankaluston korjaamot vois olla asiasta hajulla? Carrus Wiima Ajokki, ne taitaa jo olla pelkkää historian havinaa... Maatalouskone-korjaamoilt löytyy varmasti??? Ja hyväl tsäkäl paikallinen varaosaliike saa semmosen hommattuu?
    KVG - Kattoo Voi Googlesta! (on toinenkin lyhennys) :D

    http://www.raskone.fi/koritehdas/korite ... tiedot.php
    http://www.carsport.fi/
    http://www.interkori.fi/
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    eikö sit alkuperäistä löydy mistään puretusta laitteesta?
     
  4. saul

    saul 2nd gear

    Kiitos vinkeistä!

    Juu, yritetty on.

    :p Ei näitä ole valmistettu niin montaa ja Suomeen on rantautunut vielä vähemmän (Mersu ja Rappold Karosserie pajana).
     
  5. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Nyt vasta tuli mieleeni että ehkä joltain "vanhalta" ja "unohtuneelta" purkaamolta voisi löytyä...
    Ehkä ihan Helsingin nurkilta ei sellaista löydy, mutta esim. Karkkilasta KAP-varaosa tai Ypäjälta se yksi minkä nimeä en nyt muista, mutta varmaan joku täällä muistaa...
    Tai ihan vaikka niinkin että lähdet joku viikonloppu maalle (jopa espoota pitemmälle) ajelemaan pikkuteitä ja katselemaan jos näkyy pihoissa vanhoja romuja, niin monet tietävät sivummalla metsässä olevia vanhoja "autojen hautausmaita"... :)
    Tosin moniin näistä pitänee lukko uudelleen pesittää ja tehdä avain...
     
  6. saul

    saul 2nd gear

    Kukas sitä pesitystä tekee, vai onko ihan vakiolukkoseppienkin hommaa? Voisihan sen vanhankin tekohengittää, koska sekään ei kuulu yksiavainsysteemin piiriin.

    Ja kyllä meikäläinen on pohjimmiltaan niin mehtäläinen, että Espoo on jo hyvin cityä ihan Nuuksiota myöten. ;)
     
  7. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

  8. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ainakin minulle yksi ihan "normaali" lukkoliike lupasi olevan heidänkin helposti toteutettavissa oleva homma kun mietin mahdollisuutta saada kaikkiin luukkuihin (4 ovea+takaluukku) toimimaan saman avaimen kun olin kahteen oveen vaihtanut lukkopesät, ja takaluukun lukossa oli ennestäänkin eri avain kuin ovissa.
     
  9. saul

    saul 2nd gear

    Tällä uusiokäytöllä sitten mennään. Kiitos vinkeistä!
     
  10. mie

    mie Gearhead

    Mites vanhan kuplavolskin takaluukusta, jossain -60 luvun alkupuolen malleissahan oli t-kahva, tosin olikohan siinä ollenkaan lukkoa?
     
  11. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

Kerro tästä muillekin!