YLEn elävä arkisto ja vanhaa Drag Racingia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mrs Sippi, 9.10.2008.

  1. Mrs Sippi

    Mrs Sippi 1st gear

    http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=3&ag=88&t=&a=6092
    FHRA:n sivuilta löytyi tämä linkki YLEn elävään arkistoon. Nyt olisi kiintoisaa kuulla, keitä kaikia klipeillä esiintyykään ja kertoa nuoremmille mm vieläkö ao henkilöt viihtyvät räk reisingin parissa.
    Mäkelän Anitan tunnistin, mutta ite olin tuolloin ööö no, ainakin kakskytävuotta nuorempi ja aloittelin vasta turistina noissa kisoissa, joten ihan kaikkia en tunnistanut. Meidän juniorit kyllä tunnisti joitakin.
     
  2. 4d slammer

    4d slammer Gearhead

    Aivan mahtavia pätkiä! -Varsinkin tuo jälkimmäinen. Esim Barracudan lähtö oli upeasti kuvattu. Tätä lisää!
     
  3. triniemi

    triniemi Gearhead

    Tästä olikin viikkoa pari sitten juttua jo OD:llä, mutten muista missä. Mun Corolla siinä vilahtaa toisessa videossa, tosta ei tosin ole jäljellä enää varmaan ku etutolpat, perä ja kori.
     
  4. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Löytyisköhän noita pätkiä jostain sellaisia versioita, että pystyisi kattomaan ilman jotain Meediopleijerin käyttöä? (En anna MP:lle nettioikeuksia palomuurissa.)
     
  5. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    Hienoja kommentteja siinä ekassa clipissä ;)

    Ja hieman yksinkertaisia kysymyksiä seuraavassa..

    Onko noi junnu dragsterit olleet tuolloin kovempia ko nykysin? :eek:
    Tuntu lähtevän ihan tosissaan...

    -Olli
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä ne ekat tais olla kovempia, mutta silloin niille vasta alettiin luomaan sääntöjä. Eräässä tais olla muun muassa 250 cc prätkän kone.
     
  7. Mrs Sippi

    Mrs Sippi 1st gear

    Putte varmaan tietää, keitä kaikkia klipeissä esiintyi? Tuo junnu-Tero oli varsin sanavalmis kaveri.
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Voi olla, että tietää, mutta koneessa on niin vähän kapasiteettia, että sillä ei kannata noita lähteä katsomaan. Voi olla että osa noista löytyisi videonauhoina, mutta pitänee tarkistaa homma.

    Eioku toihan vaati sen media playerin ja sitä mä en ole ajanut koneelle, enkä taida viitä ajaakaan.
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Yllättävää kyllä, tossa 1989 pätkässä mainitaan mut yhtenä tekijöistä, mutta en kyllä muista tommosessa olleeni mukana. Nyt heräs mielenkiinto vähän lisää.
     
  10. joopa

    joopa 1st gear

    En oo päässy vielä katteleen noita pätkiä mutta se junnuraksteri mikä siellä luultavasti esiintyy löytyy Jämsänkoskelta Pl-powerin tallilta.Moottorina siinä on 125kuutioinen vesijäähytteinen jonkun katukevarin kone,eiköhän niissä ollu siihen aikaan jotain 30heppaa(merkkiä en nyt muista).Sen kaksoisvelihän oli meillä tänä kesänä Petterin ajokkina.Olihan siinä historian siipien havinaa kun toinen 20:n vuoden takainen kuski kävi sitä alastarolla ihmettelemässä ja ikuistettiin uusi ja vanha kuski junnuraksterin vierellä.
     
  11. Kolina

    Kolina 1st gear

    Kuka on se mystinen pieni sanavalmis Tero??
    Nauroin ihan katketakseni kommentille "eheiii, ei ne nyt niin isot ole, ne on rata auton sliksit" - se tuli jotenkin niin tunteella,, :rotfl:

    Muistan joskus n. 10v sitten, käyneeni läpi Jampan (Roivaksen) vanhat kuvat tuolta kahdeksakyt luvulta, ja olipa meillä hauskaa niittä katsellessa...
    Tosin Jamppa sai kyllä melkein jokaisen ihmisen kohdalla kertoa kuka kukin on, oli niin rajuja viiksiä ja kampauksia sun muita juttuja ettei vaan tunnistanut,,,
    Pitäski soittaa sille ja kysyä onko ne tallessa... sais muidenkin ihmeteltäväksi niitä,,,
    *tuumasta toimeen*
     
  12. SS-454

    SS-454 Gearhead

    Hienot pätkät ja näitä sais löytyä lisää.
    Putte on ollut niin monessa mukana ettei kaikkea voi muistaa :wink:
    hema
     
  13. BFG

    BFG 1st gear

    Valottaskohan asiaa se että Teron iskän nimi on Asko. Vaikuttaa pyöräpuolella edelleen..
     
  14. askom

    askom Gearhead

    Joo ja Terokaan ei oo Tero vaan oikeesti Mika, joka myös vaikuttaa pyöräpuolella crew chiefinäni ja ajoi itsekin vuosi takaperin. Tero oli toinen tiimimme silloisista kuskeista, Mika istuu tossa haastattelussa alunperin Terolle tehdyssä autossa. Nämä tiedot kyllä selviävät ko. videoiden sivulla alareunassa olevista taustatiedoistakin.

    Kone tässä ensimmäisenä läntisellä pallonpuoliskolla dragstrippiä tahkonneessa junnudragsterissa oli 125 cc Suzuki RG Gammasta, siinä oli jotain parikymmentä heppaa (tai hieman yli). Pojat sano jo muutaman vedon jälkeen, ettei nää mee mihkään! Aikoja en muista, nopeus oli noin 100 km/h.

    Koko ohjelman pituus oli kai jotain pariymmentä minuuttia, multa varmaan löytyy jostain VHS-nauhalla.
     

Kerro tästä muillekin!