Ylisuuret ylikokorenkaat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Chevy59, 15.2.2010.

  1. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Mitä olette mieltä tai vaikka kokemusta,sylinteri .020" ylikoossa ja olisi renkaat .030",kokoero on niin pieni että kestäisikö laittaa paikalleen kunhan viilaa välyksen sopivaksi?Taivutin pari milliä limittäin eikä ainakaan siinä katkennut mutta entäs paikallaan käytössä?Ei siinä "limitys" olisi kuin millin luokkaa.
    Ebay:stä ostin NOS osia kun halvalla sain :rotfl: mutta ei näy sattuvan oikean kokoisia renkaita,ekat oli oikeaa kokoa mutta vanhempaan mäntään eli rengas liian leveä,nyt oikean levyiset mutta sylinterikoko väärä :poff:
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Tuon välin voi vielä viilata,mut tuon isompia eroja en kyllä vois suositella viilattavaksi...
     
  3. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Joo, tota .010":tä pidetään rajana jonka jälkeen rengas ei sitte enää oo pyöreä sylinterissä, mut ton siis ptiäis olla ok. Tietty renkaan pitnapaine on kovempi kun oikeenkokosella, mut onks se hyvä vai huono, se onki eri asia.
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tohon pitäis arpoo pikkasen pienempi päittäisvälys kasatessa ja ajaa vitun varovasti sisään niin sitten voi toi päittäinen olla normaali ja renkaat yhtä soikeat kuin pytykin on.
     
  5. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Ok.Paketissa ilmoitettu välys on .007 eli 0.18 mm,olisko 0.10-0.15 sitten sopiva...?
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Suositus taitaa olla 4" porauksella aabaut 0.016" eli sellaiset 0.4mm vakiokikkaraan ja vähän rallimpaan aabaut 0.5mm jne.
    Eli jokaista porauksen tuumaa kohti 0.004" välystä, tosin et kyllä kertonut että kuinka isoon poraukseen noi on menossa :odroll: .
     
  7. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Joo,kone on siis 235 kuutonen 3.56 tuumaa halkaisija,noin laskettuna välykseksi tulisi 0.14" ~ 0.35mm.
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Nyt näyttää paremmalta ja jos pytyt on kulunu niin mittaa aabaut 3cm päästä kansitasosta se välys ja varmaan 0.3mm vois olla hyvä ja sitten ajelet pikkuhiljaa pari tuhatta kilsaa.
     
  9. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Pitääpä tehä semmonen temppu 8)
     
  10. kime2

    kime2 Gearhead

    Sä kun olet näiden koneiden kanssa pyörinyt niin oletko koskaan mitannut vaikka kesän ajelujen jälkeen männän renkaiden katkosrakoja uudelleen?
     

Kerro tästä muillekin!