Ympäristön suojelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja alteredmag, 14.1.2008.

  1. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Ja ostetaan kotimaisia pirkka tomaatteja...Kasvihuoneesta Närpiöstä. Onkohan sen ekompaa ? Eikä taida toi pakkaaminen olla muissakaan ketjuissa kummoisempaa. Veikkaisin jopa että Lidlin kaman siirtely on jopa tehokkaampaa ? Yhdellä autolla tuodaan kaikki 100 tuotetta mitä myydään.
     
  2. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Toi oli aavistuksen kärjistetty esimerkki + tomaateista en puhunut mitään... Tosiasiassa tarkoitus oli ottaa puheeksi se kuinka paljon päivittäistavarat tota ympäristöä kuormittaa. Mitä jalostetumpaa ja muoviinpakatumpaa se sapuska on, sitä enemmän siitä päästöjä irtoaa. Eli juur natsisivan valmisruoat joita joudutaan roudaamaan tänne kaukaa, kun kotimaisiakin valmispöperöitä löytyy kiireisille ja avuttomille...

    Eikä se liidelin muoviruoka yhtään sen vähempää tilaa vie kuin vastaavan kokoinen loota jalostajan hernesoppaa tai hk:n valmisruokia.
     
  3. alteredmag

    alteredmag 1st gear

    Tulee vielä aika jolloin EU hajoaa omaan mahdottomuuteensa, kuten kaikki muutkin keinotekoiset "imperiumit" jotka historia tuntee.
    Minä vaan ihmettelen tätä suomalaisten intoa olla aina etunenässä toteuttamassa EU:n mahtikäskyjä...
    Eipä tämä mihinkään mitenkään liity, mutta odottakaapa vaan; nykytahdilla maanviljelys kuolee suomesta. Mitäs täällä sitten tehdään kun EU hajoaa???
    Ja se tapahtuu. Vielä meidän elinaikanamme.

    Eipä tämä suoranaisesti ympäristö asioihin kuulu, mutta meidät pakotetaan erinäisiin EU ympäristö päätöksiin, vittu! 5miljoonainen kansako maailman parantaa!?!

    Onneksi olkoon teille kaikille jotka kokoomus kusetti äänestämään itseään!

    :rotfl:

    (eipä ne demarit sen hääppösempiä ole...)
     
  4. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Lähdetään susijahtiin :poff:
     
  5. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Vaan onneks en äänestäny kokoomusta enkä demareita. Mä äänestin Suomea ja suomalaisia.

    Mä vedän ainakin sen verran kotiinpäin jotta kaupasta ostan kotimaista ruokaa aina kuin vain voi. Kaupasta ei mukaan tartu saksalaiset lihat eikä makkarat eikä edes ne espanjalaiset tomaatit tai kurkut. Mun mielestä elintarviketuotannon omavaraisuus on sen verran tärkeä juttu jotta aivan sama vaikka kotimainen ruoka maisais latin tai kaks enemmän, mulle se ei oo liian kallista koska se on kotimaista tuotantoa.

    Edelleenkin oon sitä mieltä että tehkää ekoteko ja ostakaa kotimaista ja välttäkää muoviin pakattua pöperöä.

    EU kaatuu, oletko valmis.... saksasta tuotua purkkiruokaa ostavat eivät ole.....
     
  6. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Tuolta voi lueskella mielenkiintoisia lämpötilatietoja http://www.kolumbus.fi/tilmari/ilmuutos.htm

    Tossa pieni ote tolta ym. sivustolta:
    Ton perusteellahan ilmasto on viilentymään päin. Mielenkiintoista sinällään että nää ilmastouskovaiset vinkuvat vuosikohtaisista keskilämpötiloista ja muutaman vuosikymmenen ajalta. Kun otetaan vähän pidempi aikaväli keskilämpötilan laskemiselle niin siinä on ilmastonatseille seliteltävää mikä lämpenee ja mikä ei :poff:
     
  7. WSE

    WSE 1st gear

    "Vain 20 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että ihmiskunnan ei pitäisi vähentää päästöjä." justiinsa joo. Vaikka minäkin vastasin että ilmaston muutokseen taikka muuttumattomuuteen ei ihmisen tekemiset paljoa vaikuta ja loppuihin en osaa sanoa, niin tämmöinen loppupäätelmäkö siitä on nyt sitten vedetty? En ollut tuota mieltä, kyllä päästöjä voisi vähentää lähinnä elinympäristöömme vaikuttavien tekijöiden vuoksi.
    Kyseinen kysely oli laadittu niin ohjailevasti että sitä voivi nimittää lähinnä nollatutkimukseksi, yhtä tyhjän kanssa koko homma.
     
  8. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Kiva olla keskustalainen 8) Voi EU hajota mutta voi kestää muutaman sukupolvenkin. Eikä Suomi loppujen lopuksi noudata käskyjä sen paremmin kuin muutkaan jäsenmaat. Jos noudattaisi niin miksi ollaan jatkuvasti EU- oikeudessa autojen tuulipäätöksistäm komission hampaissa valtion liikelaitoksista yms. Ja maaviljelys Suomesta tuskin loppuu vaikka viljelijöiden nykyinen sosiaaliturva (maatalaustuki) varmastikin muuttuu ja jos vaikka vähän vähenis. Omavaraisuus kun perustuu meillä dieselin olemassaoloon ja käytettyä dieseltonnia kohtaan ei tuotos ole hääppöinen. Siksipä tuotteet natsisiwassa ovat suht ok vaikka olisivat kauempaakin. Ja sitä paitsi lukutaitoiset huomaa hyvin äkkiä että suurin osa tuotteista on valmistetttu Suomessa. Mutta jos haluaa maksaa 30 % enemmän samasta tuotteesta omalla merkillään S tai K kaupassa niin sehän on vain tyhmää :poff: Ja kiitos Lidlin oli edes hetki kilpailua oluen hinnoissakin. Mutta sehän olikin ihan kauheeta kun ne oli ulkomaisia oluita ne...
     
  9. iniZ

    iniZ 1st gear

    Jotenkin kyllä se ajamisen ilo menee kaiken ilmastonmuutoshöpötyksen edelle :odroll:
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    joo 1e / thaimaanmatka :mad:

    yks pomo tuossa tuumasi että ainakin 1/3 liikematkoista on ihan turhia. 10 ukkoo käy toisella puolella maapalloa katsomassa jonkun raivatun ryteikön ja pois. sähköposti ja puhelin korvaisi turhat nokikkain istumiset

    monet vaan tykkää steppailla tärkeän näköisenä kännykän kanssa pukupäällä lentoasemalla tai hakata läppäriä bisnesloossissa. 1 pomo sanoi että pitää lennellä nyt kovasti että saa sas platinakortin niin että pääsee bisneslooshiin höpöttelemään tärkeiden ihmisten kanssa.

    joku proffa oli hesarissa sanonu että öljyä pitää säästää lentämiseen vähentämällä autoilua koska lentokoneessa biopolttoainetta ei voi käyttää :odroll:
     
  11. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Se oli se sama nero joka on toiminut EU:n komission neuvonantajana yms. Ehkei se halua matkustaa junalla/laivalla :poff:
     
  12. RB-440

    RB-440 1st gear

    Juttelin taannoin Lidliin(kin) tavaraa kuskaavan kaverin kanssa ja mun käsittääkseni aika paljon senkin ketjun tavarasta on suomalaista. Kääntäen vois olettaa, että myös suomalaisten kotiketjujen hyllyissä on ulkomailta roudattua tavaraa joka tapauksessa. Kuluttajan etu on kumminkin se, että saadaan maahan välillä tommosia eurooppalaiseen makuun sovitettuja halpistuotteita, kun nää suomalaiseen makuun sovitetut kasvimaitojäätelöt, jännelihapalleroiset, mummon muovimuusit ja kilo ketsuppia kiloon tomaatteja feeliksit ei aina ihan niin maistu semmoselle kuin äitee teki. Hyvä vaan, kun joutuu kotimaisetkin ketjut skarppaamaan.

    Mitä tulee tohon varastojen pitämiseen maantiellä, niin siinä on kyllä pointti. Liikkeiden varastot jytää pitkin suomenniemee edes takaisin kumipyörien päällä ja päivän aikana myytävä kama kuskataan just on time aamuyöstä liikkeen takahuoneeseen sen sijaan että viikon kamat lojuis jossain takahuoneessa odottamassa myyntipäivää.

    No, tossa on sitten asian kaks puolta. Rekkarallin vaikutus ilmanlaatuun ja liikenneturvallisuuteen ja toisaalta firmojen kulut, siitä riippuvat kuluttajahinnat ja lisäks asiakasta kiinnostava tavaran tuoreus. Hankala yhtälö, mutta onhan toikin optimoitavissa.
     
  13. RB-440

    RB-440 1st gear

    Viikonlopun hesarissa oli juttu perheestä, joka aikoo nyt alkaa ekoileen. Asumisen, 30 000 km/a autonkäytön ja yhden vuotuisen lomamatkan tuottama ympäristökuorma oli mun silmään riittävällä tarkkuudella sama. Siis kokeillaan sähkönsäästöä, kun talon kulutus on pikkasen keskiarvon yläpuolella. Kumminkin ton yhden lomamatkan väliin jättäminen pudottais päästöjä kolmanneksella, ja muuten vois elää kuin ennenkin.

    No, kysymys on tietysti henkilökohtaisista valinnoista, mikä kenellekin on tärkeetä. Mua ei ulkomaanmatkailu niin kauheesti kiinnosta, joten sikäli tulee luontoo pelastettua oikeen urakalla. Siksi en edelleenkään aio tuntea huonoo omaatuntoa vuotuisesta Forssa Pick-Nick keikasta, vaikka kaikki se bensiini olisi ihan hyvin säästettävissäkin.
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    mielestäni tämä kohkaus on mennyt kaiken kohtuullisuuden yli kun yksityistä kansalaista -nimenomaan suomen- tehdään kaikista suurimmaksi roistoksi.

    sinänsä säästö ja kulutuksen hillitsemiseen pyrkiminen on hyviä juttuja, mutta syyllisten haku on todella tyhmää. siis lähes kansanryhmän vainoaminen, mitä tulee autojen harrastajiin.
     
  15. freeride

    freeride Gearhead

  16. Putte

    Putte 1st gear

    Tossa lyhyen aikavälin tarkastelussa onkin se pointti, että pitkän aikavälin tarkistelut eivät tue nyky väittämiä. Historiasta löytyy kaikille mahdollisille lämpenemis- ja kylminemisteorioille vahvistukset. Kaikki vaan riippuu siitä miten tilastoitua tietoa haluaa lukea. Tarkoitushakuisuus on tilastojen luvussakin tärkeää.
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Suuri massa vastaa siten kuin siltä odotetaankin ja kysymyksen asettelullahan saadaan aina toivotunlaisia vastauksia. Gallupit saadaan usein sellaisiksi kuin tekijä ne tahtoo.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Yks syyhän näihin bisnesmatkoihin on se kokousten ja kauppojen väliin jäämä vapaa-aika, jolloin voidaan ottaa rennosti ja mahdollisesti vielä firmaan piikkiin syömisen lisäksi juoda ja eukko ei ole vieressä nalkuttamassa parista kaljasta.
     
  19. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    ja käydä ties minkä palvelun tarjoajilla,
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Aivan, ihan unohdin nuo tietyt ammatinharjoittajat. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!