huutokaupat.com

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja moottori-hannu, 18.7.2016.

  1. kippis

    kippis Gearhead

    No ei tuosta ny vielä kannata ranteita aukasta. Tuohon hintaan saa mistään noin vähää ajettua kaasuautoa. Tuota kyllä kattelin minäkin. Korjaus tietenkin liikkeen tekemänä maksaa mansikoita...
     
  2. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Samaa mieltä että halpa oli kaasuauto. Mulla on vuotanut volvossa samalla tavalla kun yritin ensin sitä pientä vuotoa korjata. :D Tankkausliitin maksaa varmaan sen 85€ ja siihen swagelokin liitin 2-30€ päälle.

    Volvolla tankkausliitin oli muistaakseni yli 300€, mutta onneksi sain sitten toisen siihen.

    Laitoin viestiä terragasin Mikolle että oli päässyt lehteen niin kertoi että säiliö venttiili ja tuo tankkausliitin oli rikki sekä pieni vuoto imusarjan alla.

    Halvalla siis sai joku auton.
     
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    https://huutokaupat.com/2553189/mini-cooper-1300

    Myydään museorekisterissä olevaa mini cooperia 1974. Liekö ylivuotinen kun cooperia on tehty 61-71 ja 90-00 siis tota ekaa koppaa. Vai jäikö tajuamatta jotain minulta vai muilta. Tosin moottorin speksitkään ei cooperin ole.
     
    Muokattu: 11.3.2021
    Catiska tykkää tästä.
  4. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Juuri samaa pohdin jossakin vaiheessa kun tuota on Nettiautossakin kaupattu. Taisin jonnekin nettiin kirjoittaakin pohdiskelua. Sitten keksin vastauksen.

    Innocenti.

    Ton on oltava italialainen. Googleta "Innocenti Mini Cooper" niin löytyy kuvia joissa nuo oudot merkitkin täsmäävät. Sen valmistusvuodet eivät menneet samaa tahtia kuin briteissä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Sitä on vaan vähän varusteltu ja muokattu mm. takaluukun Austin Cooper -tekstillä.
     
    isalmela tykkää tästä.
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Suattaapi tietysti olla innocenti, ainakin sitä ruvettiin vasta 1974 kyhäämään kasaan lisenssillä vaan konehuoneessa näkyy niissä kuvissa peltilätkä jossa valmistenumero ja tekstiä mm. austin morris. Luulis että olis siinä ainakin innocenti kokoajana mainittu. Hevosvoimamäärä pitäs olla 47kw 1275cc cooper innocentissa autowikin mukaan. Ilmoituksen ja rekisteriotteen trafin tiedoissa 1270cc ja 40kw. Innocentina luulis olevan harvinaisempi että minkä tähen maski, keulamerkki ym on vaiheltu ja lisäilty austinin merkki mikä ei kuulu? En ole noitten asiantuntija jotta en osaa sanoa mitä kaikkea on muuteltu. Kukahan tuon on ylipäätään mr-tarkastanut? Kaikissa innocenteissa 1300 coopereissa mitä kuvia konehuoneesta löytyi ei ollu niitä lätkiä mitä tossa myytävässä oli lukkopellissä. Jos olisin cooperia ostamassa en tuota ostas jollei olis puoli-ilmainen. Jotenkin haiskahtaa tämmösestä vanhasta koirasta epäilyttävälle.
     
  6. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Perinteistä Mini-korimallia olevaa Innocenti Miniä tehtiin 1965-75. Tässä myynnissä -68 Innocenti Mini Cooper https://www.classic-trader.com/uk/cars/listing/innocenti/mini/mini-cooper/1968/226722 1974 esiteltiin "Nuova Mini" eli ihan uutta korimallia jota ei briteissä tehty ollenkaan ja jota tehtiin aina 90-luvulle asti, lopuksi Daihatsun tekniikalla.

    Epäilen että tuo on Innocenti Mini Cooper jota on "paranneltu" mm. noilla Austin Cooper -teksteillä. Ehkä konehuoneen kyltitkin ovat muuta kun alkuperäistä tähän autoon kuuluvaa tavaraa.

    Tästä erittäin paljon samaa mieltä.
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Luin oheisen tekstin alun ja päättelin siitä vaikka koko teksti olisi pitänyt. 65-75 hyväksytään oikeaksi vastaukseksi mk1 mini innocenti tuotantovuosiksi.

    ”The Innocenti Mini is an automobileintroduced by Innocenti in 1974. The vehicle was a rebodied, three-door hatchback version of the Mini, styled by Bertone. A five-door prototype was developed around 1980, but was never put into production.”

    luulen kans että osia otettu sieltä täältä minin ja innocentin ja lopputulos on sitten huutokaupat.com sivuilla. Varmaan ihan kohtuu aihio. Innocentin osia vaan ei varmaan löydy helpolla joten syy lienee siinä miksi austin osia laitettu.
     
  8. tapsah

    tapsah 2nd gear

    tuleekohan tohonkin mukaan mielikuvitus talvirenkaat ja epämääränen huoltokirja kuten siihen ei onneksi räjähtäneeseen kaasu-ooppeliin?
     
  9. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niinpä on, jotain minulle hämmentävää on kuitenkin siinä jos autowikin cooperin valmistusvuosiin 61-71 ja 90-00 väliin ei tuo asetu. Autowiki tosin ei ole kaikkitietävä ja ylivuotisuus on mahdollista.
     
  11. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Katsopa tarkemmin. Ei tuo ilmoituksen Mini ole Austin vaan Authi. Espanjalainen tuote.

    Mutta tosiaan, tuo Huutokaupat.comin myyntiartikkeli voisi olla tuollaisestakin muokattu. Netin ja ilmoituksen mukaan Authi Mini Cooperin valmistusvuodet ovat 1973-75 joten sattuisi senkin mukaan.

    Eli voi olla todennäköisempi kuin Innocenti. Näin sitä pykälä kerrallaan pääsemme kohti totuutta. :)

    Edit. ja niinhän tuossa huutokauppailmoituksen konehuonessa olevassa punaisessa kilvessä näyttää tarkkaan ottaen lukeakin että AUTHI. Espanjalaisesta aihiosta tehty ja olisko mm. hieman 90-luvun Cooperin rekvisiittaa käytetty matkan varrella. Olisko tää ratkaistu ja voidaan kiittää kaikkia osallistuneita vai vieläkö löytyy muita näkökohtia? :odsmile:
     
    Muokattu: 12.3.2021
  12. Catiska

    Catiska Gearhead

    Miten tuollaisen saa MR kilpiin? Tarkasta jouvuksissa tai sokea?
     
  13. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Juu, nyt kyllä vaikuttas siltä vahvasti että huutokaupan voittaja on Authisti.
     
    isalmela ja Pande_K tykkäävät tästä.
  14. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jäikin katsomatta tarkemmin, pikaisella lukemisella "Authi" meni lyöntivirheisenä Austinina. Taas oppi uuden automerkin.

    Authihan tuo selvästi on. En nyt ala uudelleen tarkistelemaan, mutta mielestäni Tragicomin tiedoissa tuo oli kuitenkin Austin. Ilmeisesti kuitenkin vain Authien runkonumerot alkaa tuolla GTC:llä (?) Kerrankos noissa rekisteritiedoissa virheitä on ollut.
     
  15. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Näin tuon Authi punaisen lätkän aiemminkin kyllä, mutten osannut yhdistää automerkiksi kun en ollut ikinä kuullutkaan moisesta.

    mitä tulee mr-statukseen niin olis kiva tietää minin tarkastajien nimet. Käyttäsin niillä vaikka oman moottoripyöräni tarkistuksessa jos ne pyöriä tarkistaa. Ei tarttis varmaan enää hieroa sitä sen paremmaksi.;)

    Rakentajan ammattitaito ja moraali on pääosassa kun tarkistutetaan ajoneuvoa museostatukselle. Harvoin nimittäin tarkastajat ovat juuri kyseisen ajoneuvon asiantuntijoita. Uusintatarkastusta kun ei ole niin kunto ja osat voi vaihtua enkä usko oikein myyjien varsinkaan liikkeiden moraaliin useimmissa tapauksissa.
     
    isalmela tykkää tästä.
  16. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    Wikipediasta tällaista tietoa....:
    The Authi car company of Pamplona, Spain, was founded in 1965 as a result of a collaboration between BMC (the British Motor Corporation) and NMQ (Nueva Montaña Quijano).

    BMC needed a way to sell their cars in Spain, which at the time had strict rules to protect local automobile manufacturers from imported competitors and to protect local companies from foreign takeover. Thus, Authi built almost identical copies of a range of Austin and Morris cars. The company survived only until 1976 when British Leyland ran out of money and the almost new Authi plant was sold to the SEAT car company after the failure of a bid for it from General Motors.[1]
    The company's name stands for Automoviles de Turismo Hispano Ingleses
     
  17. SK-

    SK- 2nd gear

    esmi ja malvasto tykkäävät tästä.
  18. ASaari

    ASaari 3rd gear

  19. Hai

    Hai Double Gearhead

  20. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Eikös ne tosi huutajat ilmaannu vasta viimeisillä minuuteilla . :)
     

Kerro tästä muillekin!