paljonko voisi maksaa tästä Buickista?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Jza, 14.9.2003.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Tiedossa olisi yksi hyväkuntoinen Buick Electra ltd 225 -74. Pata 455->porattu 462:ksi.

    Pannulla ajettu nykyisillä sisuskaluilla noin 20000 kilsaa. Auto lienee tuttu muutamille tämän palstan kävijöillekin....Mutta mitä mielestänne moisesta autosta pitäisi mielestänne maksaa?

    Tekniikka näyttäisi olevan virheetön ja niin myös sisusta! Korista en myöskään löytänyt mitään vikaa, joten aika helmi auto näyttäisi olevan. Ongelma on vaan se, että kyseisen vehkeen hinta on tolkuttoman vaikea määritelä (ainakin tullin toimesta).
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    tonni on hyvä raha
     
  3. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    Kannattaa ostaa kaikki autot tältä nimettömältä, kukaan muu ei tohon hintaan myy.
     
  4. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Siis onks toi vasta tulossa Suomeen? Jos se on/olis kilvissä ja verotettuna täällä niin heittäisin omasta hatustani että sen hinta pitäis olla jotain 4000-5000€. Riippuu niin monesta asiasta eli ht vai tolppa, kone 462? onko vaan porattu ja peruskunnostettu vai sisältääkö jotain muutakin kivaa ja tietenkin auton yleiskunto. Mutta jos se on hyvällä vakioisolohkolla (ehjä isolohko yleensäkin nostaa hintaa), hyväpeltinen, maalinen ja sisustainen niin omassa ajatusmaailmassa alle 4000€ hinnalla tuntuis edukkaalta ja taas yli 5000€ en ihan helpolla maksais ellei ole sitten oikein tosi helmi. Jos tekniikassa on paljonkin kivaa niin sitten tilanne on toinen. Esim. meidän chevy bb-konetta en ite edes harkitsis myydä alle tuon 4000-5000€ jos joku innokas jostain syystä tulis ja haluais sen. Siis pelkän koneen.
    Mutta jos hinta asettuu kohdalleen niin tollanen Buickki on kyllä mun mielestä ostamisen arvoinen kärry.
     
  5. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Niin sanotuissa harrasteautoissa ei ole yksiselitteistä hintaa vaan se on aina riippuvainen auton kunnosta, siitä kuinka paljon omistaja arvostaa autoaan ja myös tietenkin siitä onko omistajan pakko luopua autosta vai mistä syystä tahansa.
     
  6. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Juup, ja melkeinpä väittäisin että pitkäjänteisesti hyvin harrasteautoaan pitävä "tekis tiliä" tollailla isoilla 70-luvun komistuksilla.
    Tänä päivänäkään niistä ei vielä tarvi tosiaan maksaa kovin kummia, mut kunhan aika etenee niin takuulla noidenkin arvostus vaan nousee, sillä loppujenlopuksi tuon ikäiset autothan on hiton hienoja, hyvin varusteltuja, mukavia ajaa jne.
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Siis onks toi vasta tulossa Suomeen?

    Auto on suomiauto (eli siis suomessa) ja pirun hyvässä kunnossa. Omistaja on vanha jenkkiharrastaja ja ilmeisessä rahapulassa. Kone on alunperin alkuperäinen 455:nen ja sitä on "sopivasti" piristetty poraamalla reiluun ylikokoon jne.

    Itseasiassa koneeseen on pistetty kaikki uusiksi ja tehoa tuntuu perstuntumalta olevan "riittävästi". Korissa ei ole ruosteen tippaakaan, kuten ei myöskään alustassa. Kaikki herkut toimivat, mitä kuvitella voi (sähköpenkin, sähköovet, automaatti-ilmastointi jne jne..).

    Vehje olisi periaatteessa pesua ja pienta pilkunviilausta vailla näyttelykunnossa.
     
  8. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi mahdollinen tuontiarvelu tuli vaan tosta:
    "Ongelma on vaan se, että kyseisen vehkeen hinta on tolkuttoman vaikea määritelä (ainakin tullin toimesta)."
    Ja toi mun hinta-arvio oli tosiaankin vaan heitto jonka ite olisin valmis maksamaan tollasesta, jos olisin ostoaikeissa. Eihän noille mitään listahintoja ole mut parinkymmenen vuoden harrastamisella on itelle kehittynyt jonkinmoinen "hinnoittelumalli" jonka mukaan noista vehkeistä on kiinnostunut tai sitten ei. Ja ihan vaan sen mukaan arvioin että tollanen Buickki on mielestäni aika edukas alle 4000 hintaisena mut yli 5000 alkaa jo muukin tarjonta kilpailla ehkä ratkaisevankin pahasti sen kanssa.
     
  9. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Jos rahat riittää ja haluat juuri tuon auton, niin hinta on siinä. Turhinta keskustelua tällä palstalla on arvuutella jopa globaalisesti jonkun auton hintaa, kun kukaan ei ole edes nähnyt sitä. Tajuat sen kun olet itse myymässä jotakin hienoa autoa, joka on tietyn hinnan arvoinen. Paikalle tulee joku mattila jostain tampereelta, tutkii autoa puoli vuotta useiden käyntien ajan ja alkaa lopulta ehdottelemaan noin puolta alkuperäisestä pyyntihinnasta, koska joku, joka ei ole sen enempää ostamassa, kuin myymässäkään, on sanonut jonkin arvion.
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niinhän se on.

    Harrastepelien hintahaitarihan voi olla ääretön, kun yksi tekee lekan, pensselin ja rautalangan kanssa linttaa ja toinen kiillottaa joka mutterin, vaihtaa tekniikasta jokaisen osan, vetää pintaan 20 kerrosta lakkaa, eikä uskalla konetta käynnistää, ettei sarjat sinisty ;D

    ..kunhan nyt kysyin...
     

Kerro tästä muillekin!