Punaset takavilkut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pietupirulainen, 9.9.2003.

  1. pietupirulainen

    pietupirulainen 1st gear

    Tässä noita vanhempia jenkkiä katellessa on mielenkiintoa herättänyt punaset takavilkut. Itse vanhemman projektiauton omistajana oisin kiinnostunu laittamaan punaiset takavilkut omaan kinneriin.
    Mitä sanoo laki moiseen kun kyseessä on -74 Celica saako siis siinä muuttaa ne oranssit vilkut punaisiksi?
    Jos saa niin mikä olisi helpoin tapa muuttaa ne punaiseks? Pystyykö värjäämään jotenkin vai pittääkö ostaa punaista plexiä ja alkaa taivutella.
     
  2. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    tuon malliseen celicaan on olemassa koko punaisia takavaloja, mutta ne on harvinaisia kuin kanan hampaat. periaatteessahan vois plexistä väännellä semmoset, mutta niissä pitäisi näkyä se E-hyväksyntä leima, että katsastuksessa viimeistään voi tulla ongelmia jos se huomataan.
     
  3. Jukka

    Jukka 3rd gear

    Lasimaali voisi olla hyvä vaihtoehto.
    Kaveri maalasi joskus takavuosina eräästä Volkkarista takavalot sillä ja hyvä tuli.
     
  4. pietupirulainen

    pietupirulainen 1st gear

    hmm.. olikos tuolloin vuonna keppi ja kivi jo e-hyväksytyt valot?
     
  5. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    hmm... nyt kun otit asian puheeksi, ni enpä meekään tosta takuuseen. tuo kannattaa tarkistaa.
     
  6. Micky

    Micky Gearhead

    punasta lakkaa sprayna tai sitten ite sekottamalla ja ruiskulla...ja pikku tipsi et normaalit linssin kuoret saa pelkällä kirkaslakalla uuden veroisiksi..
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muistaakseni Toijotoihin tuli keltaiset vilkut vuonna 1972. Esim. '71 Corollassa on vielä kokopunaiset takavalot, coupessa aika leveet. Ne saa jollain diodeilla muutettua uudemmissa niin, että kaikki polttimot toimivat yhtäaikaa sekä taka-/jarruvalona että vilkkuna, jos laittaa kokopunaiset linssit?
     
  8. J

    J Gearhead

    On tojoissa ollu aiemminkin keltaiset vilkut, mm. corollan ke10-sarja vm68-71 on keltasilla vilkuilla. Joskus tiedustelin että onko mahdollista laittaa keltasten tilalle punaset, ja katsastajan kommentti oli että ei. Yllätys sinällään.... Mut kuitenkin, punasista vilkuista pitää olla erikoismaininta rek. otteessa koska punaset vinkkarit on hyväksytty jollain erikoisluvalla(ainakin uudemmissa =80luvun->). Mutta, jos on vanha auto ja jos niitä on laillisesti punasilla vilkuilla liikenteessä(kuten esim. just tuo celica) niin tuskinpa siitä sanomista tulee vaikka siihen punaset vinkkarit laittaakin. Siis orggislamput tarvittavilla hyväksymismerkinnöillä. Ja onpa noita "hand-made" punasia takavilkkuja ollu sellasissakin autoissa joita ei alkuperäisenä ole punasilla vilkuilla ja ei ongelmia katsastajien kanssa. Kun hyvin tekee ja muuten toimiva&asiallinen auto niin ei kukaan kiinnitä huomiota :smile:
     
  9. pietupirulainen

    pietupirulainen 1st gear

    Pitää varmaan plexistä vääntää ne vilkut tai siis koko takavalohärdelli kun on yhtä osaa puolellaan. Niin siis jos vaikka maalais ne ja katsastusasemalla tulis erimielisyyksiä niin mites saat takas vanhat oranssit vilkut.
    So, plexi it is...
     
  10. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Ostin vuonna yks ja kaks kokopunaiset celican linssit tojotalta ,tilattiin japanista maksoi jotain 150mk kpl. Sitä en tiiä onko saatavilla enään...
     
  11. guru

    guru Gearhead

    on muuten helvatan huonojuttu nykyautoissa noi punaset vilkut (siis ite tehdyt tai niikun siinä yhessä pikkujenkissä)

    kuka dorka on keksiny että jos on punannen vilkku niin sen lisäks on samalla puolella
    jarruvalo
     
  12. skiko

    skiko 1st gear

    Mulla on 89 beretassa rekisteriotteeseen merkitty " hyväksytty alkuperäisillä takavaloilla " tarkoittaa että kun on maahatuodessa ollu punaset niin jenkkivaloista on tullut merkitä otteeseen .
    En tiedä saako niitä muutella ainakaan jos tekee ite niin ei ole E hyväksymismerkkiä
    ja niin lähti seuraavassa katsastuksessa
     
  13. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    Mulla on -73 celica ajattelin ihan samaa kuulin että akryylimaali osi hyvää ,kokeilin kerran johonki takavaloon ja oli ihan ookoo mielestäni
     
  14. CarinaDX-85

    CarinaDX-85 1st gear

    Mä joskus maalasin takavalot punaisella sprayllä jota sai autotarvikeliikkeestä eikä ollu ongelmia katsastuksen kanssa... Ja kokeilin kerran mustaa etuvilkuissa ja nekin meni laimasta läpi...
     
  15. Vicky55

    Vicky55 1st gear

    Itä autoista joissa punainen haalistuu iän myötä, korjaukseksi käy pienoismalli maaleista Tamiyan clear red. Se on vesi ohenteinen akryylimaali. Valitettavasti tamiyan maalin maahantuonti on juuri päättynyt joten pidä kiirettä löytääksesi sitä.
     
  16. B 50

    B 50 Gearhead

    E-hyväksynnästä sovittiin -58, että oisko ollu -59:ssä jo käytössä.
     
  17. marcorolla

    marcorolla 3rd gear

    tollaiset kokopunaiset celican valot on ollut mut tuli myytyä pois kun autosta luovuin.koko punaisia valoja on ollut toisissa malleissa pidempää kuin toisissa.omat takavalot sain jenkeistä kaverin kautta tilattua,-72 carinan kokopunaiset takavalot löytyy vielä,pitää kait joskus hommata sellanen carina ettei jää valot hyllyyn lojumaan.kaveri on rakentanut omaan -72 carinaan kokopunaiset takavat toimimaan niinkuin ne on tehtaallakin olleet kaikkineen vilkunviiksineen

    http://groups.msn.com/markoautot/shoebo ... hotoID=175

    nätisti loimuaa jenkkiparkit ja kokopunaiset :wink:
     
  18. pietupirulainen

    pietupirulainen 1st gear

    Nätti kun mikä
     
  19. WSE

    WSE 1st gear

    Eikös E-hyväksyntää ole vaadittu Suomessa vasta vm. 73 alkaen, näin muistelen, varma en ole...
    Elikkäs tuota vanhemmassa saisi täten olla mitkä valot vain kunhan täyttävät aikansa vaatimukset... tällöin myös punaiset vilkut ovat lailliset.
     
  20. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Aikaisempaa keskustelua on ollut aikaisemminkin, mm Punaiset takavilkut

    Kokeilkaa Haku toimintoa...
     

Kerro tästä muillekin!