Kysymys 65 TBirdin ovenkahvoista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ford Freak Club of Finland ry', aloittaja Antero Vipunen, 7.10.2008.

  1. Antero Vipunen

    Antero Vipunen 3rd gear

    65 TBirdin ehostusprojekti jatkuu. Kone kay ja kukkuu ja vaihteistokin vaihtelee pykalia rauhalliseen tahtiin.

    Kysymys TBirdin sisustan yksityiskohdista: Netissä näkyvien kuvien mukaan 1965 Landau-sisustassa on kromatut kädensijat sisäpuolella mutta perusversiossa on ainoastaan vinyyliin prässätyt "kahvat" mistä ovi vedetaan kiinni.

    Voisiko joku joka on nähnyt ei-Landau 65n sisäpuolelta vahvistaa että asia on todellakin näin? Vai tuleeko perusversiossakin oven sisäkahvoihin jotkut kromiset / peltiset vahvikkeet jotka on vaan tästä autosta kadonneet aikojen saatossa ?

    Tässä yksilossä sisustan ovipahvit ovat hieman rispaantuneet sisäpuolen kahvojen ympäriltä. Kun ovea on vedelty kiinni vinyylisen kädensijan reunat ovat alkaneet murtuilla. Yritän nyt selvittaa etta pitäisiko ostaa uudet ovien vinyylielementit uusiotuotantona vai kuuluisiko tässä olla jotkut metalliosat joilla vauriot saisi ehkä samalla piiloon.

    Toinen kysymys on että tietääko kukaan miten tuuletusikkunan avausveivi irrotetaan ovesta rikkomatta ovea tai veiviä?

    T. Vipunen
     
  2. JR

    JR Gearhead

    En ole nyt kyllä ihan varma mitä kahvoja tarkoitat, mutta minusta noissa ei ole missään mallissa ollut erillisiä kromisia kädensijoja. Se krominen kahva mistä ovi aukeaa on minusta kaikissa sama. Se ovessa oleva "kädensija" (monttu) tuli vasta 1965 malleihin, eli omassakaan sitä ei ole. Noihin 1964 malleihin sai kyllä lisävarusteena semmoisen kantokahvan näköisen remmin, joka asennettiin siihen oven yläreunaan. Eli siihen, missä Landaussa on puupanelointia. Tarkoitatkos tätä kenties?

    Se veivi lähtee sillä, kun otat sieltä välistä semmoisen lukkosokan pois. Sen jälkeen on ihan vaan painamalla kiinni. Aika hankala ottaa, saati sitten laittaa takaisin.
     
  3. Antero Vipunen

    Antero Vipunen 3rd gear

    Siis tarkennuksena, en tarkoita kromisia kääntyviä kahvoja mistä lukot aukeavat vaan oven vinyylisessä kyynärnojassa olevaa koloa mista oven voi vetää kiinni sisäpuolelta.

    Tässä kuvassa näkyy metallinen kahva sisäpuolella:
    http://rides.webshots.com/photo/1321099 ... 4868tLzdOI

    Näissä kuvissa taas näyttää että kahvat ovat pelkkää vinyyliä:
    http://automotivemileposts.com/tbird196 ... rtrim.html

    Onkohan tuo metallinen kahva nyt alkuperäinen vai jälkikäteen vinyylin päälle lisätty vahvistus / koriste ?

    Saako tuollaisia jostain valmiina ? Hankkisin mielellään parin niin saisi vinyylin vauriot piiloon.

    Vipunen
     
  4. JR

    JR Gearhead

    Oma arvioni on, että nuo pellit on jälkeenpäin lisättyjä. Tai sitten jotain dealer optioita. Noi kyynärnojat kun menee todennäköisesti aika helpolla rikki meinaan. Omassakin ('64) on vinyylit kuskin puolelta jo aikas kärsineet, vaikka siinä ei ole edes noita koloja
     

Kerro tästä muillekin!