Miittinki-kulttuuri?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 28.12.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse olen vannounutunut amerikan auto ihminen(tallista löytyy parikin kappaletta),mutta silti en ole oikeastaan koskaan pyörinyt ns."alan"tapahtumissa,romutoreilla,varttimailikisoissa, cruisingeissa ja vastaavassa toiminnassa.Lähes ainoa sosiaalinen kontaktini "samanhenkisiin" on tämä foorumi.Olisi kiva tietää,kuinka moni jenkkiauton omistaja (auton iällä ei ole väliä,kunhan on vähintään vaikka 3.8 litrainen moottori että putoaa nämä chrysler neonistit pois laskuista,siis sorry vaan=) ei ole mukana tässä jenkkiautoilun ympärillä pyörivässä muussa toiminnassa?
     
  2. ZipZap

    ZipZap 1st gear

    Sama juttu.. en ole pahemmin minkäänmoisissa tapahtumissa ollut, ja eipä ole juurikaan ollut tarvettakaan.

    Ikääkin jo sen verran ettei päivänkakkararallikaan kiinnosta, missä näkisi "samanhenkisiä".

    Tietysti joskus on käynyt mielessä että oishan se mukava jossain tapahtumassa käydäkkin, mutta tuntuu että tuo leivän ansaiteminen vie suurimman osan ajasta.
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Heh, aiemmin pyrin välttämään kaikkea kerhotoimintaa yms. Muutaman kerran tuli Forssassa käytyä ja muuallakin vahingossa. Sitten tämä persketin OD vei miehen ja Big Wheelsiin mennään taas ensi kesänä.. Taitanee kuitenkin jäädä ainoaksi kesän tapahtumaksi.

    Persoonastanikin taitaapi olla kiinni, ettei niitä samanhenkisiä immeisiä meinaa ihan kaikkialta löytyä. :wink:
     
  4. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    Kylhä tuota tullee aina käytyä katteleen 400metristä muutaman kerran kesässä..ja out law street raceja on kans muutaman kerran tullu kätyä kattelee täs ruottin puolella...paikkakuntakohtasissa pikku miiteissä oon muutaman kerran käyny ja kerran järjestettiin jopa OD miitti oulussa johon osallistui minun lisäksi jopa 1 palstalainen :lol:
    Mikä lie kun ei uskallleta tulla livenä raataamaan... :???:

    Että sellasta..mites ois ens kesänä joku miitti oulus?..alotettaan näin aikaseen jo mainostaminen jos saatas vaikka enemmän ku 2 ihmistä paikalle :lol:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kumpi vei kumiveneen tosta tapaamisesta himaan? :lol:

    (vrt. Kummelin Lada-miitti)
     
  6. Minttu

    Minttu 1st gear

    Varoita ajoissa, niin saahaan ainaki 3 paikalle..:smile:
     
  7. Muki

    Muki Gearhead

    Mulla oli noin kymmenen vuoden tauko. Sillä välin harrastajien ydinryhmäkin vanheni ja toiminnan fokus taisi hieman muuttua. Saa nähdä miten ensi kesänä, mutta kyllä aika pitkälle tämän forumin puitteissa on tohinat. Aika vaikea on käytännössä tunkea sekaan vieraaseen porukkaan.

    Sitä paitsi nykyisin on aivan liian mukavuudenhaluinen...

    Toisaalta olisi aika kivaa silloin tällöin istahtaa kahvikupin ääreen muiden hörhöjen kanssa. Onhan toi Ruskeasuon TB tietty olemassa mutta aika laimeaksi on mennyt sielläkin.

    Pitääkö perustaa orastavasti keski-ikäisten kahvimatineat ?

    Onhan noita harrastekerhoja mutta jotenkin ei jaksaisi olla niin vakavasti yhden merkin ympärillä käytännössä.

    Erityisesti näin talvisin olisi aika jees vaikka kerran viikkoon tai kahteen jos olisi jotain tapahtuman kaltaista, vaikka sitten kahvin merkeissä.

    Hähäh, perustetaan SH ry ; Syrjäytyneet Harrastajat. Kaikki erakot tervetulleita.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toi SH-klubi on hyvä idea=) En ole itsekään oikeen koskaan pyörinyt noissa "samanhenkisten" tapahtumissa..Korkeintaan käynyt perheen kanssa tutustumassa jossain automuseossa muihin jenkkiautoihin. Mulla tietty vaikuttaa sekin,että oma jenkki uusikorinen Caprice jonka kanssa tulee vietettyä aikaa lähinnä vain ajamalla,eli siinä mielessä sellainen vanhempiin jenkkiautoihin liittyvä "harrastelu" (auton rakentelu/restaurointi/customointi,tallissa kaljotteleminen ja vastaava puuha) ei oikein tuu kyseeseen.
     
  9. 660

    660 1st gear

    kyllähän sitä silti voi tallissa kaljoitella, ja jos auto on kunnossa niin voi keskittyä pelkästään siihe ohrajuomaan.:grin:.
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    taidan olla vastakohta tämän aiheen aloittajalle, paljon muualla ei tule pyörittyä kuin tapahtumissa, ja cruisingeistahan koko touhu ja into on meikäläisellä alkanutkin...
    pakollisia kuvioita alkaa olemaa gm meetti, forssa ja kaikki mahdolliset swapit ja tietty joka toinen vuosi poveriin, muihin miten kerkeää.

    Tämä OD touhu on lähinnä edesvastuutonta työajan tuhlailua, oikeastaan ihan hävettää.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo,totta,mutta meinasin lähinnä sitä että kun auto on suhteellisen uusi niin sen kanssa ei tule kimppatalleissa puuhasteltua(siis ei tarvitse/en halua rakennella sitä). Sen takia nää kontaktit jenkkiautoilusta aikapitkälti rajoittuukin tänne foorumiin ja pariin kaveriin jotka myös ajelee uudemmilla jenkeillä(kaikissa toki v8). Noissa cruisingeissa ja vastaavissa tapahtumissa kun tuppaa yleensä olemaan kalustostokin sieltä 50-60 ja max.-70-luvulta.
     
  12. impala67

    impala67 Double Gearhead

    sinänsä en ymmärrä miksei niillä uudemmillakin voisi tapahtumissa käydä? okei, jossain forssassa saattaisi käydä niin että se hianona pidetty 95 taurus ei välttämättä pääsisi raviradan puolelle, mutta forssa on tapaus erikseen...

    siistinä pidetyt "käyttö"harrasteautot ovat piristäviä poikkeuksia autotapahtumien harrasteauto massassa. nimittäin siistinä pidettyjä 80-90luvujen jenkkejä ei kovin usein näe!
    rivijäsenenä toivottaisin ERITTÄIN tervetulleeksi kaikki vaikka kuluneet käyttöfarkut kesän gm-cruisers meetteihin, sittenpähän sitä tutustuu nuorempiin ja vanhempiin alan sankareihin.ei tallissa pultteja kiillottamalla.

    (mutta senverran merkkifriikki ite oon että menisin fordeille tarkotettuun tapahtumaan fomocolla ja moppetapahtumiin mopella... yleisiin sitten millä vaan).

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: impala67 2003-12-29 14:08 ]</font>
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli vaikkapa sellasen `95 Lincoln Town Carin nokan voipi huoletta suunnata Forssaa kohti enskerralla..Hyvähyvä
     
  14. Karva

    Karva Gearhead

    Jep, edellisten kanssa samoilla linjoilla ollaan, eli sinne vaan katteleen porukoiden autoja ja sydeemejä, ja mikä tärkeintä heittään juttuja ja kysymyksiä ilmaan jos ja kun niitä tässä syntyy ...

    Henkilökohtaisesti olen aina ollut sitä mieltä jotta liki kaikki kuppikunnat ja harraste kerhot yms, yhdistykset on liki joka tapauksessa sisäänpäin lämpeneviä tai sulkeutuneita ja jonkin sortin ydinjoukon lämmittämiä yhden asian liikkeitä, eli kun sitten verrataan noihin rotareihin tai muihin hienoihin, tai siksi itteään tituleeraaviin kerhoihin kuten nyt nämä meitin kulttuurin hyväntekiät, Mobilistit on jokaisella niistä selvä stategia ja pyrkimys kirkastaa kuvaansa suuren yleisön silmissä, ja laajentaa harrastajakuntaa ...


    Nämä meikäläiset töttörötukkaiset nelikymppiset ikunuoret jotka crusingissa laulaa kännissä ja kuorossa samaa mitä viimoiset parikymmentä vuotta ovat tehneet ei varmaan paljon lämmitä suurta tai perheellistä yleisöä tai harrastaja kuntaa, no onhan sekin kulttuuria ... mutta minkä helv...

    Sitten on se toinen puoli eli noi Kouvolan Swap&Meet ja vaikka viimekesäinen Lpr Rod Nats jossa autot ja kuskit yms, oli suuren kansan ja kaupungin tapahtumien ohessa näytillä ja tentattavana, eli lisää moisia perhe ja koko kansan tapahtumia kaiken mailman ralli ja muiden karkeloiden yhteyteen sieltä sitä porukkaa tulee lisää kyytiin ja saadaan niitä innokkaita järjestäjiä ja harrastajia ...

    :-o :-o :-o
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    taitaa olla luonnollista ettei 35-40v mittarissa olevalla ole välttämättä mielenkiintoa käydä tapahtumissa enää niinkuin nuorempana, aikoinaan 20v sitten tuli reissattua kaikki mahdolliset festarit fury täynnä porukkaa ja meno oli sen mukaista, helvetin hauskaa, mutta jotenkin ei enää iske sama raakkuminen vaikka jenkkejä harrastetaan edelleenkin aktiivisesti, miitingeissä kun on edelleen ideana auto parkkiin teltan viereen ja dokaamaan, samoin cruisingeissa on ainakin kyydissä olevilla lähes poikkeuksetta kaljapullot lapasessa, en tiedä mistä johtuu, mutta jenkeissä cruisingit ja muut kokoontumiset ovat päivällä ja ainakin kuvien perusteella mukana on kaikenikäistä väkeä ja ei ainuttakaan kaljapulloa ja örveltäjää.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    En ole minäkään mikään absolutisti,mutta silti mua kiehtois enemmän se autoihin tutustuminen ja niiden katselu kuin bissen kanssa örvellys,sitähän voi tehdä vaikka joka ilta ja suurinpiirtein missä vaan,mutta mun mielestä noi jenkkiautotapahtumat on niin harvassa tässä maassa että sääli kun se touhu tuppaa menemään siihen örveltämiseen.Vois kyllä tota kulttuuria muuttaa,ennenkun itse viitsin viedä autoni sinne(ei paljoa nappaa hätistellä koko iltaa aikuisia ihmisiä kuseksimasta/potkimasta renkaita auton ympäriltä).Ei tarvitse katsoa edes jenkeistä mallia,vaan Ruotsissakin löytyy hyviä esimerkkejä tällä saralla.
     
  17. 300 64'

    300 64' 1st gear

    Ollaan poikien kanssa puhuttu jo monta vuotta et pitäis kerätä kaikki jenkki hullut yhteen läjään turussa edes kerran mut aina se on näyttänyt jäävän. Ehkä taas tänä kesänä..
     
  18. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    No kai mä sitten olen jotenkin tärähtänyt kun vielä 35-vuotiaana kierrän jokaviikonloppu jossain päin Suomea jossain tapahtumassa...joskus 2-3 tapahtumaa/viikonloppu.
    Viime kesänäkin viikko yövuorossa tien päällä ja lauantaiaamuna himaan klo 05.00, takana 620km sinä yöna ja jenkki alle ja Big Wheels:n Pieksämäelle.Päivä siellä ja takas himaan,siitä tuli n.650km lisää ja sitten vähäks aikaa nukkumaan...aamulla taas baanalle.
    Ainoa asia mikä harmittaa on se,että työ tuppaa haittaamaan välillä harrastuksia...samoin tuo tapahtumien osuminen aina yhtä aikaa samalle päivälle.

    Viime kesänä jäi kyllä vähemmälle tuo kiertäminen paljolto huonojen säiden takia.Laskeskelin tossa että n.20 tapahtumaa tuli käytyä ja noin 6-7 jäi käymättä.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    joo, en myöskään viitti tuoda autoani tapahtumiin kun se on niin rasittavaa kännisiä paimentaa pois nojailemasta autooni.
    Sorry vaan kaikki, haluan naarmuttaa autoni itse.
    Olikohan se kännissä örveltäminen kova juttu nuorempana? En muista että se olis ollu päätarkoitus, enkä ainakaan muista että olisin näpelöinyt kenenkään autoa saatika ottanu "kylmät tyypit" ilman lupaa..
    Päiväsaikaan soisin tapahtumien olevan niin asiallisia että niillä saataisiin myönteistä julkisuutta autoharrastukselle. Iltaisin sitten vois päästää tehot ja mieliteot valloilleen jos on pakko.
    Esim. nyt -03 Forssan pick-nick:issä ilmeisesti yhdellä parilla hmmm... miten sen nyt sanoisin... seksuaalinen paine kasvoi ylitsepääsemättömäksi kesken päivää... no, tulin juuri siihen kun järjestysmies tuli viheltämään pelin poikki ja ohjasi esiityjät ulos alueelta. Kuten sanottua en nähnyt koko esitystä joten voihan kyllä olla syynä muukin?
    Tiedän että kaikki "kovat jutut" antaa lisää kiksejä, mutta toivoisin että harrastajista löytyy itsekuria siihen että pidetään tuollaiset "ikoniksi" muodostuneet tapahtumat pr-tapahtumina.
    Muuten antaa palaa vaan, kumia eri muodoissaan ja muutenkin..
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    jenkkiautoharrastukseen tuntuu liittyvän ainakin täällä pohjolassa kaikenlainen koheltaminen ja huomionherättäminen , kumia poltetaan ,hanuria esitellään ikkunasta ja alaikäisille huudellaan rivouksia stadissa kauppatorilla ja espalla turistien ja muiden ihmetellessä menoa huuli pyöreänä , ei tarvitse ihmetellä miksi porukka pitää mielummin autot tallissa.
    cruisingit mielummin la/su iltapäivällä ja ne jotka kaipaavat örinää voivat sitä harrastaa keskenään missä lystää.
     

Kerro tästä muillekin!