Vapaavirtaussuodatin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jonssi, 21.4.2009.

  1. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Tommosia vissiinkin saapi suomestakin, mutta mistä ja millä nimellä. Ilmansuodatin mut onko noille tarvikesuodattimille jokin nimitys millä etsiä esim. ebaysta tai keskustella varaosadiilerin kanssa puhelimessa?

    [​IMG]

    TheJonssi
     
  2. Joller

    Joller 1st gear

    Toi näyttäs olevan K&N elementti, toi suodatin ja suodatinkansi on ostettava erikseen ja se läpivirtaava kansi on muistaakseni aika kallis kapistus, mutta ainaki K&N tekee tollasia. Ja K&N tuotteitahan löytyy melkei mistä vaan, ei varmaan tosin hyllystä suoraan, mut usparts tai racersplace voi varmasti toimittaa. Tollanen elementti on varmaan 70-100e ja toi kansi o muistaakseni myöskin 100e tienoilla, saatan tosin olla väärässä, mut niin muistelisin..
     
  3. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Siinähän sitten onkin jo tuplattu auton hinta, kun on kahden sadan euron ilmanputsarihärdelli koneen hattuna.

    no joo, saahan noita hattusia tehtyä ittekin, umpinaisia ainaski, mutta se alemman osan värkkääminen vaatiikin jo vähä enempi miettimistä...

    Ebayssahan on kuvia meille tyhmemmille, joita katsomalla voipi päästä jyvälle eri osasista ja niiden ulkomaanmurteellisista kauppanimistä.

    TheJonssi
     
  4. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Siellähän niitä, kiitoksia linkeistä niitä laittaneille.

    Eiköhän tässä jotain saa kehiteltyä, kun vaan römpsää raottaa

    Kaikki motivaation rippeet kun kasasin yhteen kasaan, sain sitä sen verran että jaksoin perehtyä siihen kaasuttimen pääliosaan. Eipä se jumaluutta kaipaa, kun siihen jonkinlaisen korokerenkaan pyöräyttää. Onneks korkeudessa on hiukan pelivaraa.

    Sitä kuitenkin ihmettelen yhä, mitä kysyin ensimmäisessäkin viestissä, että millaisella laskukaavalla sen sisään virtaavan ilman kulkuaukko lasketaan.

    Katselin että 1.6 litrasen TD:n ilmanottoaukko ilmanputsarissa on suurempi kuin ton 460:n vastaava tötterö.

    TheJonssi
     
  5. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    tee kuorma-ajokin ilmanputsarista....ainakii riittää virtaukset :eek:
     
  6. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    ...
    tai laivan..
    :rotfl: :rotfl: :rotfl:


    TheJonssi
     
  7. saresks

    saresks Gearhead

    En osaa minäkään alkuperäiseen kysymykseesi vastata, voi eksakti kaava olla aika monimutkainen ja sisältää kompleksisia virtausdynaamisia epävarmuustekijöitä mutkineen, turbulensseineen, volumetrisine hyötysuhteineen, pulsseineen ...
    mutta käytännössä toteuttaisin siten, että hankkisin alipainemittarin ja tekisin koekotelon, jossa olisi ensin varmasti ylikokoinen reikä ja siitä sitten kuristaisin supistajatötteröillä, kunnes olisi havaittavaa alipaineen nousua.

    Tiettyhän se imureikä/putki on poikkipinta-alataan pienempi kuin suodatinelementti, koska esteettömästi ilma virtaa pinta-alayksikköä kohden paremmin kuin suodattimen läpi.
     
  8. Joller

    Joller 1st gear

    Positiivista kehitystä, noiden K&N härveleiden hinnat on tullu alespäi, pitäsköhän hommata tollanen tuuninki ilmanputsari :rotfl:
     
  9. WTF

    WTF Gearhead

  10. duster73

    duster73 Gearhead

    sen verran täytyy tähänkin keskusteluun puuttua,että tuollaisen 1,6-litraisen primeran ilmanputsarista saisi kikkailtua osittain hengittävän kannen.kovin nättihän tuo ei ole ja kiinnitysreikäkin on hieman sivussa,mutta kuitenkin.itselle tuo tuli mieleen,kun käyttikseen vaihdoin tuon suodattimen.halkaisija tuossa on pari milliä yli 27cm.eli tuollainen:

    http://kuvablogi.com/nayta/1877297/
     

Kerro tästä muillekin!