Moottorivaihtoehtojen todistaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Multislayer, 13.5.2009.

  1. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Mistähän löytäisi mustaa valkoisella kun konttori haluaa todistuksen auton alkuperäisistä moottorivaihtoehdoista ja niiden tehoista? Kyse olisi oldsin 403cidin maksimitehoista, löytyyhän noita tietoja wikipediasta mutta se ei varsin riitä. Lisäksi konttorilla ei kuulemma kelpuuteta todistusta pelkästä 403 moottorista vaan täytyy olla tarkka mallikohtainen todistus, eli vaikka 403:sta on käytetty kolmessa tusinassa eri automallissa niin muiden mallien tiedot eivät kelpaa. Pähkäilin että jos jostain löytyisi owners manual jossa tehot ilmoitetaan mutta eikö olisi helpompaa tapaa kuin ebaystä tilaaminen? Niin ja kyseessähän on tällä(kin) kertaa '78 delta.
     
  2. Noitahan on kait ollut 455:llakin? Uutenakin? Useampikin isolohkoinen ollu omistuksessa joten kait luulis tuollaisenkin menevän leimaan...

    Hae dynolappu takapyörätehosta ja vertaa alkuperäistehoon vai onko ollut diesel(taitaa kaikki olla olleet ,mitä suomessa on).
     
  3. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Dieseli tämäkin on ollut niinkuin melkein kaikki. 455sta on saanut deltaan viimeksi 1976. Ja dynolappu on ilman muuta haettava mutta se ei riitä, täytyy olla mustaa valkoisella myös siitä että mikä on 403sen teho ollut. Ja siitä sitten lasketaan se max 120%.
     
  4. SamiL

    SamiL Gearhead

    Nuo tiedot ovat usein sen vuoden ja mallin myyntiesitteessä. Toinen lähde on Standard Catalog of American Cars niiltä vuosilta.
     
  5. PauliP

    PauliP 1st gear

    Yritän muista katsoa että löytyykö Encyclopedia ... kirjasta ko. tietoja. Oliko niin että 78 Delta88 oli saatavissa mysö 403:lla, muistaakseni 79 ei enää ollut. Mulla on 79 chassis manual ja jäi mieleen että sitä ei olisi listattu siinä edes optiomoottoriksi.
     
  6. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Vuonna -79 403 (L80/VIN K) on ollut optiona vain Custom Cruiser ja Ninety-Eight malleissa (Sivu 0A 2). Vuotta vanhempaan minä en pääse kiinni.
     
  7. bishop

    bishop 1st gear

    chiltonin manuaalista löytyi ainakin mulla mallisarjan moottorit tehoineen.
     
  8. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    no, entäs maahantuoja? Metroauto/Suomen GM vai ovatko heittäneet opukset mäkeen. vai oliko ossi jonkun muun tuoma?
     
  9. Aika avutonta on tieto vanhemmista noissa paikoissa. Opukset ovat jo roskissa?
     
  10. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    eiköhän paras aina oloe ko mallisarja shop manual ?
     
  11. Joller

    Joller 1st gear

    Mä sain ainakin darttiin kaik tarvittavat laput aro-yhtymältä, joista käy ilmi mallisarja ja koneet ym. mitä on ollut saatavilla ja uskon kyllä että varmaankin ihan samalla tavalla ne löytyy GM maahantuonnilta myöskin vanhoista laitteista.. Ja ainakin Aro-yhtymältä tuli todella asiallista palvelua asian suhteen, ja laittoivat vielä papereihin leiman ja huoltoinsinöörin nimmarin, jottei konttorilla pääse nipottamaan aitoudesta. Ja papereista vielä näppärästi ilmenee muutaman muunkin dodgen koneet vuosimalleittain ym.
     
  12. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mitä noita on oppinu tuntemaan niin Aro-yhtymä on Aro-yhtymä mut Metro-Auto on :-? ja näissä asoissa lievästikin sanottuna aika :(
    Vanhempien autojen ja niiden tekniikan osalla siellä on tainnu palvelu pelata viimeks kun siellä oli käytössä se järjettömän hintanen maksullinen "palvelunumero" :odroll:
     
  13. Joller

    Joller 1st gear

    Ok. tää onkin ihan hyvä tietää, jos joskus tarttee GM laitteisiin metsästellä jotain papruja ja tietoja..

    Saiskohan noita tietoja pihalle jos laittas jenkkien GM sähköpostia ja kysys niiltä?
     
  14. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Veikkaan että niillä on tällä hetkellä muutakin mietittävää...? :poff:
     
  15. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Wikipedian mukaan '79 vuosi oli viimeinen vuosi kun 403sta sai delta 88iin. '77-'79 vuosille vaihtoehtoina oli kaiketi

    231 in³ Buick V6
    307 in³ Oldsmobile V8
    350 in³ Oldsmobile V8
    350 in³ Oldsmobile diesel V8
    403 in³ Oldsmobile V8

    Joista kaikkia muita paitsi 403sta myytiin vielä 80-luvullakin.
     
  16. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Tuo mistä itse lunttasin on 1979 Oldsmobile chassis service manual, päivätty 16.11.1978. Melkein väittäisin sen olevan tarkempi kuin Wikipedia.
     
  17. Joller

    Joller 1st gear

    Empä usko että nuo talousongelmat on niiden henkilöiden hoidettavana/mietittävänä ketkä tällasiin kysymyksiin vastailee, jos vastailee.. sitäpaitsi maksaako mitään kokeilla? :poff:
     
  18. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    GM:n sivuilla on palvelu, josta sähköpostitse voi kysyä. Itse etsin juuri akea varten tietoa - erästä broshyyria. Tutkivat asian ja ilmoittivat, että ei ole enää heillä moisia hyllyissä.


    Kysyä kannattaa ja yksilöidä mitä opasta etsit..

    Mutta katso tuolta broshyyreistä .. tocmp.com


    http://www.oldcarbrochures.com/main.php?g2_itemId=91312
     
  19. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Eipä noihin wikipedioihin kovin voi luottaa kun kuka vaan saa sinne kirjoitella. Itsellä tuli ensimmäisenä mieleen metro-autosta kysyä mutta nettisivut vaikuttivat siltä ettei siellä kukaan mistään '78 autosta mitään tiedä.

    http://www.factoryautomanuals.com myös löytyi broshyyrejä tai manuaaleja mutta ne on kaikki ostettava ja menee pikkuisen vaikeaksi.
     

Kerro tästä muillekin!