asfaltin puhdistus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja breezeri999, 30.7.2009.

  1. breezeri999

    breezeri999 1st gear

    Eli nyt kävi niin että taloyhtiön parkkiksella vaihdoin laatikon öljyt, oli valtava astia alla ja sen alla pahvi. Mites olikaan kuitenkin että kun annoin öljyjen yön yli valua astiaan niin sielläpä oli astian kulmassa pieni reikä josta sitten öljy imeytyi pahviin ja siitä asfalttiin.
    Tästä sitten ei taloyhtiön ihmiset ole niin iloisia olleet. Eli pystynkö enää tekemään mitään asfaltin puhdistamiseksi, öljy kerkesi jo yön ajan imeytyä sinne.. Ei huvittaisi ruveta neuvottelemaan uuden asfaltoinnin hinnasta. Ja tiedetään että eihän sitä olisi pitänyt siinä paikassa tehdä mut kun..
     
  2. Kosanilla poltat pois.
     
  3. breezeri999

    breezeri999 1st gear

    Lähteekö se ihan oikeasti sillä hyvin? Kuinkahan kauan tarvii poltella että irtoaa?
     
  4. palamallahan se öljy siitä katoaa. Tuskin se kovin montaa kymmentä minuuttia kestää.
     
  5. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Bilhelvetestä moottorinpesu/liuotinta siihen reilusti. Katuharjaa ja vettä. Sada huuhtelee loput.
     
  6. 660

    660 1st gear

    joskus muinoin kun välillä piti tallin betonilattia pestä niin kun oli kaikki bilteman/mutohelvetin liuottimet kokeiltu niin parhaaks osoittautu fairy ja painepesuria perään
     
  7. ronkko

    ronkko 1st gear

    Mites bensa laikut?? Sama metodi??
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Öljyähän se on asfalttikin noin periaatteessa, niin ihme että joka pienestä laikusta jaksavat narista... No, mä olen jynssännyt kans ihan fairilla ja vedellä.
     
  9. JN23N1B1

    JN23N1B1 Gearhead

    Yks hyvä konsti on myös lorauttaa maalipesua (alkalinen, ei liuottimia), antaa vaikuttaa 5-10 min ja painepesurilla pois!
    Irtoaa ainakin betonilattiasta öljyt ym kurat aikas hyvin. Tehostuu huomattavasti jos jaksaa vielä hinkata jollain karhealla.

    Sopiva sekotus-suhde on 50/50 veden kanssa.
     
  10. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Öljynpoisto

    jos kerran taloyhtiön naapurit ovat alkaneet narista asiasta, niin jos öljyt ja pesuaineet huuhtelee viemäriin ja joku näkee sen voi asialla olla mielenkiintoisia seurauksia.. :eek:

    luultavasti olet nyt :eek: :eek: :eek: alla autoinesi..

    itse levittäisin imeytyspurua ja lakaisisin pois sitten liuotinta/pesuainetta ja imeyttäisin senkin pois
     
  11. sbf

    sbf Gearhead

    niinkin eksoottinen aine kuin perunajauho on todella tehokas öljynimeytin antaa yön yli olla ja aamulla lakasee pois.
     
  12. Stone

    Stone 3rd gear

    Mä olen kyllä vähän skeptinen useimpien yllä mainittujen konstien suhteen, omassa pihassa olen kokeillu eräitäkin yllä mainittuja metodeja, ei niin menestyksekkäin tuloksin. Kyllähän se öljy siitä lähtee, esim just polttamalla, mutta kun se öljy sattuu olemaan myös sideaine, niin se rapautuu ikävästi pois se asfalttikin siitä samasta kohtaa. Vähiten haittaa olis varmaakin imeyttää sitä niin paljon kun lähtee, ja sitten antaa auringonvalon ja ajan hoitaa loput.
     
  13. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Oli aikoinaan samantyyppinen ongelma. Sahanpurulla esipuhdistus ja grillinpuhdistusainetta perään. Tosiasia on, että pesuvedet meni nurmikolle, mutta se ei kiinnostanut ketään. Pääasia, että asfaltti näytti hyvältä. Tommonen 70 euron vesi/kuivaimuri vois olla hyvä. Sanot että kama on imetty siihen ja viety Riihimäen Ekokemille. Ja lahjoitat vielä parikymppiä neliapilan suojeluun.
     
  14. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Ja samanverran punkkien, satiaisten ja iilimatojen ja hirvikärpästen suojeluun. Muistat vaan ilmoittaa taloyhtiön jäsenille tämän jalon tekosi ja pahoitelet tapahtunutta ekokatastrofia.
     
  15. breezeri999

    breezeri999 1st gear

    Joo se varmaan riittäisi että esittää pahoittelut päätyasunnon angliahomolle, mies joka omistaa fordin mutta vihaa jenkkejä!? niin ja sillä autollahan ajetaan 2 kertaa vuodessa, katokseen ja syksyllä taas säilöön.

    No joo mutta ny on sahajauho ollu imemässä päivän ja huomenna kokeillaan hankausta 50/50 fairyvedellä.
     
  16. sami

    sami Gearhead

    Ei muuta kun kunnon känni ja rykäset vattallisen yrjöä siihen päälle ni ihmettelee et onpahan jollain ollu stydit vatsahapot :)
     
  17. MoparMake

    MoparMake 1st gear

  18. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Käkkylän tankkausputki irtos ja pensaa oli valunu ainaki ämpärillinen maahan ennenku huomattiin. Tulitikkua ja siinä oli aluks vähän aikaa varmaan 3 metriset liekit ja siitä se pikkuhiljaa hiipui ja sammui kun se pensa paloi pois
     
  19. spychobilly

    spychobilly Gearhead

    tnt ja kyl pitäisi lähteä... 8)
     
  20. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Heitä hienoahiekkaa siihen läikkyyn ja harjaa katuharjalla tasaisesti.pian kukaan ei huomaa laikkua, vaikkakin öljyt on edelleen öljysorassa.Aika parantaa ja lämpö ym haihduttaa siitä osan pois ja jne..
    Eli älä yritäkkään poistaa sitä öljyä, vaan maisemoi se.
     

Kerro tästä muillekin!