Tankki tavaratilassa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja saresks, 5.3.2010.

  1. saresks

    saresks Gearhead

    Hmm.. mitä jos asentaa turvatankin tavaratilaan (´80 cutlass supreme), onko katsurilla nokan koputtamista jos hyvin kiinnitetty jne.. ?
    Vai pitääkö esim. olla tulipelti eristämässä matkustamon ja kontin välin?

    Ekaa kertaa asiaa ihmettelemässä, kokeneet kertokoon.
     
  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ei tarvi olla tulipeltiä. Esimerkiks vanhoissa kadeteissa ja ladoissahan oli vakiona tankki kontissa. Kisasäännöt ja -katsastus sen sijaan vaatii tulipellin.
     
  3. darpen

    darpen Gearhead

    Itte laittaisin (ja oon laittanu) sen pellin. Ihan vaan varmuuden varalle ja toisekseen mahdollisen käryn takia kun pistooli kusee tankin reiän ohi.
    Niin ja bensalinjahan ei saa mennä auton sisällä eli pitää vetää paksin pohjasta auton alle.
     
  4. MJF

    MJF Double Gearhead

    Mikäs tuon kieltää? Mm 99 Saapissa menee sisällä vakiona.
     
  5. darpen

    darpen Gearhead

    Katastusmies kielsi minua laittamasta, niin jäin siihen uskoon ettei niin sitten sais tehdä. Vai koskeeko toi sit vaan muutettuja autoja ja jos alunperin on vedetty sisällä niin sit sais olla? Tiedä nyt sit tostakin.. :-?
     
  6. fishbone

    fishbone Gearhead

    itsekin olen moista tuumaillut,ei vaan ole tankkia vielä löytynyt.helpottais
    putkien vetämistä vaikka onhan tankin laitosta vähän jumppaa.
     
  7. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    uaziin meinasin laittaa tankin sisälle kun orkkikset eivät alla kestäneet hakata kallioo vasten ja katsuri sanoi että pitää eristää tulipellillä muusta ohjaamosta ja täyttö ja huohotus auton ulkopuolelle. oli sit helpompi laittaa 5mm rosterista tehty tankki sinne alle 8)
     
  8. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Kyllähän tuos kannattaa järkeä käyttää. Ilman muuta pentsuunilinja ulkopuolelta. Siististi vetää esim. runkopalkkia pitkin eteen. Kun menee ulkona,ei heti tossahda jos menee rikki. Sisällä voi tulla höyryjä eikä heti huomaa jos rupeaa vuotamaan.
     
  9. TiM

    TiM 1st gear

    Tuosta tuli mieleen yksi tapaus, kun kaveri alkoi turvakaaria hitsaamaan ostamaansa autoon. Hitsasi sitten pääkaaren tukilappua lattiaan, veti muutaman sentin sauman, piti pienen tauon ja veti vähän lisää saumaa, kuului pieni humahdus, mitään hälyyttävää ei näkynyt, siis jatkoi hitsaamista. Hetken päästä ihmetteli kun koko helmakotelo tuntuu lämpimältä ja tuli autosta ulos, lieskaa löi etu- ja takapuolelta autoa. Oli sitten joku edellinen omistaja näppärästi vetänyt bensaputken helman sisällä ja muoviletkulla. Tankki tietysti normaalia korkeammalla, joten löi lisää polttoainetta liekkeihin. Tallista löytyvät sammuttimet tyhjennettin, mutta syttyi aina uudestaan kun bensaa valui koko ajan lisää tankista. Palokunta tilattiin paikalle, mutta maaseudulla meni sen verran aikaa, että talliosassa auto kokonaan sekä osa tavaroista paloi ja loput tärvääntyivät sammutusvedestä ja noesta, muut tilat kärsivät savuvahinkoja. Taisi tulla yhteensä 6 tonnia romurautaa vietäväksi Kuusakoskelle.
     
  10. Qjet

    Qjet 1st gear

    Oliko vielä niin, että putken materiaali on jotain muoviperäistä? Lähipiirissä tapahtui saappia hitsatessa läheltä-piti-tilanne, kun hitsasivat pohjaa ja migin langanpätkä lävisti jonkun polttoainepuolen putken. Tapahtunut havaittiin vasta, kun seuraavalla ajokerralla bensa alkoi tuoksahtamaan kabiiinissa ja takapenkkiläisellä kastuivat patiinit...
    Asiaan: tuolle bensatankki takahutlarissa -asennukselle ei aikoinaan ollut muuta rajoitusta kuin täyttöaukon tuli olla ulkopuolella. Tiedä sitten oliko pykälä vai tulkinta.
     
  11. cam68

    cam68 1st gear

    tiedä sitten tuosta täyttöakostakaan.. mulla camarossa on 85l tankki kontissa ja siellä on myös täyttöaukkokin.. linjat menee ulkopuolella tietty.
     
  12. JukkaK

    JukkaK 1st gear

    Mulla oli bensaletku kuplassa auton sisällä paksun kupariputken sisässä. Leimalla ei ongelmaa vaikka katsastaja oli tietoinen että bensaletku menee sen sisällä. Alunperinhän kuplassa bensaputki menee keskipalkin sisällä.
     
  13. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Sama tilanne mulla Galaxiessa, tankki tosin on vaan 60l.
     
  14. Anssi

    Anssi Gearhead

    -79 Malibu korinvaihto Cobran replikaksi. Muutoskatsastuksessa veneen tankki takakontissa liinoilla kiinnitettynä ja täyttö sisäpuolelta. Ei mitään mainintoja. Myöhemmin tuli täyttöaukko ulkopuolelle ja tankki vaihtui lujitemuoviseen pulverimatosta laminoituun malliin.
     
  15. spike

    spike Gearhead

    Kun kysyin paikallisella konttorilla saako täyttöaukko olla kontissa niin vastaus oli jyrkkä ei. Varmaan paha päivä. Minä en näe kyllä mitään syytä miksi ei kävisi jos vain eristää kontin vaikka aluminipellillä ohjaamosta. Kyseiselle katsastus-sedälle ei kelvannut mikään vaan oli kertakaikkinen ei. Jos tuo hotentotti puukenkä projekti etenee niin teen sen mainitsemallani tavalla ja käyn toisella konttorilla katsastamassa.
     
  16. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Mulla on kahdessa autossa tankki takapaksissa täyttöaokkoineen, eikä kertaakaan oo tullut sanomista konttorilla noista. Mee toiselle konttorille. Kyllä se siitä 8)
     
  17. saresks

    saresks Gearhead

    Ääh, suunnitelmasta luovuttu kun asiaa kertaalleen mietitty. Akkukin tavaratilassa eikä tankki ja akku samassa kontissa ole ok.

    Vauhtia elämään saisi yhdistelmällä vetykaasu, tankki ja bensapumppu kontissa ja muutama hapettunut liitos ...

    Eihän siellä kontissa pysty edes hengittämään jossei luukussa ole muutamaa luodinreikää, opin elokuvista.
     
  18. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    XJS coupe Jaggessa akku ja tankki takapaksissa akselin päällä vierekkäin tehtaalta. Molemmat tietty eristetty ja akulle jopa tuuletin.
    XJ sedanissa kaks tankkia takalokkareissa. Älkää ajako sedan Jaggen perään pliis! Eikä tietty coupeenkaan..
     
  19. SamiL

    SamiL Gearhead

    Onhan noita... Kuplavolkkarissa oli sekä tankki että täyttöaukko tavaratilassa kuskin jalkojen edessä. Pikku-Fiatissa samoin, mutta jalkojen päällä. Trabantissa ne olivat konepellin alla, moottorin päällä. Takamoottorisessa Renault 8:ssa oli huonovetoinen täyttöputki takana konepellin alla moottorin vieressä. Sihausten säestämänä niitä tankkailtiin. Chevroletin 60-luvun alun kuorma-autossa tankki on hytissä penkin selkänojan takana...
     

Kerro tästä muillekin!