Pontiac Firebird -85 2.8l V6 sytytyskipinä kateissa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Firebird86, 20.4.2010.

  1. Firebird86

    Firebird86 1st gear

    Ajoin Pontiacin (Firebird -85 2.8l V6) syksyllä talliin talvehtimaan ja nyt kun keväällä yritin laittaa käyntiin niin ei lähde, kun ei tule enään kipinää. Puolalle tulee virta samalla tavalla kuin veljeni toimivaan Firebirdiin ja kokeilin vaihtaa hänen autostaan varmasti ehjät puolan ja sytytysyksikön omaani, mutta ei auttanut. Sulakkeet olen tarkastanut ja ne ovat kaikki ehjiä. Kipinää ei tule siis edes suoraan puolalta ja en tiedä mitä tässä nyt pitäisi tehdä, joten olisin kiitollinen jos joku osaisi antaa hyviä vihjeitä siitä mikä mahdollisesti voi aiheuttaa tämän auton kulkupuoleen olennaisesti vaikuttavan häiriötilan!
     
  2. spinneri

    spinneri Gearhead

    Olisikohan F-bodyjen (ja muutamien muidenkin tuon aikakauden GM-tuotteiden) tyyppivika: virtalukolle tulevista käynnistykseneston johtimista toinen poikki. Virrat tulee, starttikin taitaa pyöriä, mutta käyntiin ei lähde. Vika "aktivoituu" aivan yllättäen, ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta.

    Aiheesta on taidettu keskustella ennenkin (varmaan useampaan kertaan).

    JOS on tämä syynä, niin saa korjattua ihan kotikonstein. Pitää vain irrottaa virtalukko ja korjata katkennut johdin. Jos päätät vaihtaa koko virtalukon, muista että uuden tulee olla varustettu samalla "koodilla" kuin nykyisen; muutoin auto ei edellenkään starttaa. Eli mistä tahansa GM-kikottimesta ei voi virtalukkoa adoptoida.


    Tuumaili

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Virranjakajan sisällä hapettuneita liitoksia? PickUp-kelaa lähinnä ajattelen. Pojan projektissa oli aikoinaan tuo selityksenä kun ei kipinää tullut.

    PickUp-kelan toiminnan voi testata mittaamalla jännitemittarilla että tuleeko kelan liittimistä vaihtovirtaa noin 0,5V kun starttaa.
     
  4. Firebird86

    Firebird86 1st gear

    Joo, startti kyllä pyörittää normaalisti. Täytyypi tarkastaa nuo kohteet seuraavaksi ja toivoa parasta, virranjakajan liitoksia jo aikaisemmin putsailinkin mutta täytyy kokeilla vielä tuolla volttimittarilla että mitä näyttää. Kiitokset vihjeistä, auto on minulla 130km päässä säilytyksessä, joten menee viikonloppuun ennenkuin pääsee taas rassaamaan.
     
  5. Firebird86

    Firebird86 1st gear

    Vaihdoin tuon pick up kelan pari päivää sitten ja kipinää alkoi tulla sen jälkeen, (auto on tosiaan kylmäsäilytyksessä talven ajan). Nyt auto lähtee käyntiin ja tyhjäkäyntiä käy suht hyvin, mutta moottori ottaa melko laiskasti kierroksia ja ajossa on täysin tehoton. Vaihdoin uudet sytytystulpat+johdot, pyörijän ja virranjakajan kannen, mutta ei auttanut. Joten mikähän piru tätä nyt riivaa? Taas olisi apu tarpeen. Olisikohan jossain anturissa vika, vai mistäköhän tämä nyt sitten johtuu?
     
  6. Firebird86

    Firebird86 1st gear

    Joo, virranjakaja tuli ihan oikeaan asentoon, mutta auto kävi huonosti silti. Nyt kokeilin sitten vaihtaa tuosta toisesta toimivasta Firebirdistä koko virranjakajan tähän autoon ja johan alkoi käymään hyvin, joten vika löytyi lopulta, vaikka en ihan tarkkaan sitten tiedä että mitä tuossa toisessa virranjakajassa oli vialla... Pickup kelan sakarat ainakin olivat aika ruosteiset ja jostain luin että tässä sakarasysteemissä on joku magneettilevy joka pitäisi olla ehjä, mutta itselläni siinä oli murtumia. Pääasia kuitenkin on että vika löytyi ja auto käy jälleen hyvin, nyt ei tarvitse ostaa enään muuta kuin uusi virranjakaja tuohon toiseen menopeliin. Tässähän pääsee vielä kruisailemaan vappuna! :D Kiitokset kaikille avusta ja mielenkiinnosta! Hyvää vappua!
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Bensansuodatin tukossa? Se on siellä polttoainelinjassa taka-akselin kotelossa (ainakin uudemmissa).
     
  8. Firebird86

    Firebird86 1st gear

    Terve! Kuten aiemmassa viestissä jo kirjoitin, niin auton käyntiongelma on poistunut ja nyt Firebird kulkee taas kuin unelma. Tuon bensansuodattimen vaihdoinkin viime kesänä ja se sijaitsee juuri tuolla auton alla.
     
  9. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mulla palaa tpi 2.8 v6 fbirdissä service valo ja miettii kun painaa kaasun pohjaan. tyhjäkäynti taitaa olla korkeella. imusarjan tiiviste (imuvuoto) vai tuo suodatin? ei jaksa ittekseen lukee vikakoodia eikä o startpiloteekaan...
     
  10. gmc63

    gmc63 1st gear

    Onx siin katti kiinni? voi olla tukossa :-?
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    katti on matkalla stenalle. vika tuli vasta 3kk seisottamisen jälkeen. mulla oli nokkapelli auki pihassa ja koneen päälle pääsi sadevettä. en muista oliko vikaa ennen sitä? pitäiskö tutkia jotain anturiliitosta sieltä suunnalta.
     

Kerro tästä muillekin!