Tyypillinen OD:n käyttäjä? - Käyttäjätutkimus 2011

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ylläpito, 19.11.2010.

  1. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Ei tietenkään voida sanoa että tyypillinen suomalainen alan harrastaja vastaa täysin tyypillistä OD:n käyttäjää, mutta rohkenisin vetää mattoa hieman takaisin jalkojen alle.

    Itse kun olen jo yli 20 vuotta suomalaista alan harrastusta seurannut ja elänyt myös maailmassa ennen internettiä, niin sanoisin että epätieteelliseltä mutu-pohjalta kohtalaisen hyvin Overdriven käyttäjäkunta edustaa suomalaista alan harrastajakuntaa, ainakin siltä osin mitä itse erilaisia alan harrastajia tunnen eri puolilta maata.

    Maailmalla jenkkiautoharrastajista ja etenkin hot rod -väestä on suurempi osuus tuota valkohapsista sakkia kuin Suomessa. Siellä harrastuksella on pidemmät perinteet kuin täällä meillä jossa harrastus otti tuulta purjeisiin kunnolla vasta 70-80-luvuilla. Hyvin harva suomalainen alan harrastaja on tällä hetkellä päälle 74-vuotias, meillä suuret harrastajaikäluokat ovat muutamaa kymmentä vuotta nuorempaa sakkia kuin esim. USA:ssa.

    Mitä tulee harrastajien netin käyttöön niin se on totta että läheskään kaikki suomalaiset alan harrastajat eivät todellakaan käytä nettiä, mutta toisaalta uskaltaisin väittää että hyvin suuri osa nettiä käyttävistä suomalaisista alan harrastajista on käynyt Overdrive.fi:llä ainakin satunnaisesti.

    Tällaisiin tutkimuksiin ei tietenkään vastaa kuin aktiivisimmat ihmiset, mutta esimerkiksi tuo edellinen tutkimus pituudestaan huolimatta keräsi noin 2500 vastausta, joka on jo tilastollisesti todella kattava aineisto. Yleensä valtakunnallisia mielipiteitä mittaavissa tutkimuksissa luotettavana lähdeaineistona pidetään 1000 ihmisen otantaa.

    Jos tuo Virtanen ei tuntunut tutulta, niin kyseinen tarina on laadittu käyttäen kriteerinä sitä että selkeä enemmistö (vähintään viidennes jos hajontaa ollut runsaasti) vastaajista on ollut samalla linjalla ja selkeä vähemmistö (alle puolet) vastaajista on ollut eri linjalla. Eli vaihtelua on huomattavasti enemmän kuin Virtasen perheen tarina antaa ymmärtää.

    Miten suuri osuus sitten harrastajista käyttää nettiä? Sanoisin, että suomalaiset alan harrastajat on hyvin heterogeenistä sakkia eli ihmisiä on laidasta laitaan, läpileikkaus Suomen kansasta. Jos siis napataan suuntaa antavaa tietoa yleensä suomalaisista niin vuonna 2008 suomalaisista 16-74-vuotiaista ilmoitti peräti 82% käyttäneensä internettiä viimeksi kuluneiden 3kk aikana ja noin 68% käyttävänsä nettiä lähes päivittäin.

    Jos OD:n käyttäjät eivät olisi tyypillisiä suomalaisia alan harrastajia yleisesti vaan Powerstroken viittaamia tyypillisiä suomalaisia internetin käyttäjiä, jotka ovat samalla myös alan harrastajia niin silloin OD:n käyttäjien profiilin tulisi muistuttaa tyypilistä suomalaisen internetin käyttäjän profiilia.

    Sitä se ei kuitenkaan tee, vaan meillä ikäjakauma on poikkeuksellinen yleiseen netin käyttöön ja muihin nettisivuihin verrattuna. Yli 70% Overdriven käyttäjistä on yli 30-vuotiaita, kun keskiverto nettipalvelussa se on aivan toisinpäin. Samaten meillä on poikkeuksellisen suuri osuus yli 40-vuotiaita, lähes kolmannes kaikista käyttäjistä.

    Tilastojen valossa ja perstuntumalla siis voisin edelleen väittää, että OD:n käyttäjäprofiili osuu aika lähelle tyypillistä suomalaista jenkkiautoharrastajaa
     
  2. Spiderman

    Spiderman 1st gear

    Tuntuuko siltä että olet niin paljon parempi ihminen keskikoulun käyneenä, kuin nykynuoret jotka ovat vain peruskoulun läpäisseet?

    Nimimerkki "Ylioppilas"
     
  3. sibe70

    sibe70 Gearhead

    vastausta annettu :lol:
     
  4. shelby-ippe

    shelby-ippe 1st gear

    Minä myös vastasin ! 8)
     
  5. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Oma korsi on kannettu kekoon ja kyselyyn vastattu :D
     
  6. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Joo. Tuli vastattua jo eilen. :wink:
     
  7. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    osallistuttu! 8)
     
  8. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Pieni tilastopläjäys *) tähän väliin.

    Lokakuussa OD:n yksilöidyistä kävijöistä 62% vieraili sivustolla vähintään kerran viikossa ja 44% vähintään kerran päivässä. Kävijöitä 22% vieraili sivustolla vähintään 6 kertaa päivässä!

    Yksi vierailu kesti keskimäärin 10 minuuttia ja sen aikana selattiin keskimäärin 10 sivua.

    Siis toisin sanoen tuon perusteella 22% kävijöistä viettää aikaa täällä vähintään tunnin päivässä ja 44% vähintään 10 minuuttia päivässä!

    *) Google Analytics 1.10.-31.10.2010
     
  9. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    ^musta tuntuu, että olen täällä aina. ettekö voi tehdä asialle mitään :poff:
     
  10. jokihai

    jokihai 2nd gear

    Vastattu 8)
     
  11. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Muuten hyvä, mutta toi säilytys ei mahdollistanut monivalintaa. Tällä hetkellä oma talli on tyhjänä ja autot ties missä.
     
  12. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Done...
     
  13. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Onkohan gta87 vastannut? :eek:
    -Ai niin, sehän taitaa olla vaan joku "fiktiivinen spämmäri"... :poff:
     
  14. Maria

    Maria 1st gear

    Vastailtu..
     
  15. päde

    päde 1st gear

    Vastailtu myös..
     
  16. gmc63

    gmc63 1st gear

    Vastattu :)
     
  17. aamigo

    aamigo Gearhead

    Vastattu!
     
  18. silver8streak

    silver8streak 2nd gear

    Minä myös :odroll:
     
  19. SuperGas

    SuperGas Gearhead

    Paikalla!
     
  20. sectoid

    sectoid Gearhead

    Vastasin jo muutama päivä sitten.
     

Kerro tästä muillekin!