Pontiac Trans Sport -93 3,8V6 Ei käy???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja pissboy, 23.1.2011.

  1. pissboy

    pissboy 1st gear

    Ihmetyttää,että mikä voi olla vikana kun ei lähde auto käymään.Perjantaina ajoin töistä himaan ja peruuttelin pihaan.Sen jälkeen otin akun kengän irti nollatakseni vikamuistin (laatikko vian takia josta oma keskustelu vaihteisto puolella).Siinä odotellessani laitoin vikavalon polttimon takaisin paikalleen jonka irrotin katsastukseen kun se vika valo paloi koko ajan.Sen jälkeen ei ole lähtenyt käymään???Vika koodit luin sen jälkeen ja ei vilkuta muuta kuin tuota koodia 12 (vilk väli vilk,vilk).Kipinän koitin ja 1 tulpalle tulee kipinä ja bensapumppu hörähtää hetkeksi kun virrat laittaa päälle.Koitettiin pyörittää ja pumppasin vähän kaasuakin ja alkoi bensa haista konehuoneessa,eli kaikki pitäisi olla niiltä osin kunnossa,mutta ei silti käy.Ihan käsittämätön vika.Mistähän tuota ongelmaa voisi ruveta setvimään??Mulle ei muuta tule mieleen kuin joku anturi tai sitten joku ajon esto tms.Kojelaudan alle on joku joskus asentanut jonkun ihme boksin missä lukee Magic lock.Näyttää ainakin,että olis jälkiasenteinen juttu.Eniten tosin ihmetyttää,että kun akusta kengän irrotin niin sen jälkeen ei käynnisty.Siihen asti toimi joka kerta,eikä millään lailla ole oireillut.
     
  2. toivaja

    toivaja Gearhead

    Onkos aiemmin oireillut.
    Itselläni oli ongelmana, että mitä kuumempi kone, niin sen varmemmin ei lähtenyt käymään.

    Viimeiseksi meni aivan pimeäksi, kipinää teki ja pensapumppukin hörähti aina esin.

    Vian aiheutti kampiakselin asentotunnistin.

    Sattuisitko muuten tarvitsemaan takajarru kenkiä, sytytysmodullia joka on käytetty, mutta toimiva ja ehjät ajovalojen jatkeet molemmille puolille.

    Myin tuon oman Ponchon pois perjantaina ja nämä osat oli hyllyssä odottelemassa ja nyt vähän ylimääräisinä.
     
  3. pissboy

    pissboy 1st gear

    Ei ole tosiaan mitään merkkejä ollut aiemmin.Ihan yht'äkkiä tuli tuo vika.
    Tarvetta ei ainakaan vielä ole,mutta katsotaan jos tuota sytytysmoduulia tarvitaan jahka saa vähän pähkäiltyä ja tutkittua ensin enemmän..Kiitti kuitenkin.

    Mistä päin konehuonetta tuota kampiakselin asentotunnistinta voisi ruveta etsiskelemään??Ja millä sen voi testata,että toimiiko se???
     
  4. pissboy

    pissboy 1st gear

    Tietääkö joku mikä tuo boksi oikein on??

    [​IMG]
     
  5. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    eikö se lue siinä boksissa että se on kauko-ohjattavan keskuslukon "aivolaatikko".
     
  6. pissboy

    pissboy 1st gear

    Kun en ymmärrä tuota ruotsia niin luotan sun sanaan. :D
     
  7. PK

    PK 1st gear

    Voisko tuossa laatikossa olla käynnistyksenesto, joka olisi mennyt epäkuntoon akun ollessa irti. Monessa jälkiasennettavassa kauko-ohjaus palikassa tälläinen lisätoiminto on. Onko tuo sulla ollut toiminnassa?
    Ei varmaankaan ole mitään asennusohjeita tuollaiseen tallessa, joten ihan johtoja seuraamalla pitäis varmaan tutkia toimintaa.
     
  8. Nupa

    Nupa Double Gearhead

  9. pissboy

    pissboy 1st gear

    Tuossa laatikossa on pienen kannen alla pieni nappi mistä kun painaa niin syttyy viereen (kannen alla) punanen valo.Minä olen sitä painanut,pitänyt pohjassa ja tehnyt vaikka mitä,mutta ei siitä apua ole.Rupee ideat loppumaan.
    Noi tunnistimet varmaan oireilee.Millä ne voi testata,että ovatko rikki vai ehjiä???
     
  10. PK

    PK 1st gear

    No ainakin nokan ja kammen tunnistimet aiheuttaa vikakoodin. Lämpöanturi taas ei ilmeisesti anna suoraa koodia vaan muuttaa vain seosta ym pieleen, josta sitten saattaa tulla jokin muu koodi. Tuo tunnistimien testaus voi olla vaikeaa. Ainakaan en muista, että kukaan sitä olisi kertonut tehneensä. Jos on niin kertokoon.
     
  11. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Eikös tuossa oo 3 puolaa, tuleeko kaikille kipinä?
    Mites maadotukset, ainakin sytkämodulin alla olevat kuulema kannattaa tarkastaa.
    Nokan ja kammen tunnistimet näyttäs löytyvän ainakin partsista hyllystä, SMPC21 ja SMPC30, sillähän ne testaa kun heittää uuden paikalleen.
     
  12. pissboy

    pissboy 1st gear

    No nyt on maadotukset katottu ja putsattu.Aika hyvää hapettumaa sieltä paljastu.Rapsuttelin ne ja putsasin mahdollisimman hyvin.Ei apua...Mitähän sitä sen jälkeen voi koittaa katsoa?Kai se niitä antureita täytyy koittaa ostella ja vaihtaa.Ei kyllä mene vieläkään mun pääkoppaan mitä sieltä on mennyt???
     
  13. ponisti

    ponisti 1st gear

    Menee kuulemma kerralla sököksi,eli kampiakselin asentotunnistin.
     
  14. pissboy

    pissboy 1st gear

    Mutta tosta pitäis tulla se vikakoodi ja sitä se ei anna ollenkaan...Koodia 12 vilkuttaa koko ajan.Mutta mitä se koodi 12 tarkoittaa??Meinasin vaan,että kai sekin joku vikakoodi on kuitenkin vaikka se siihen alkuun ja loppuun tuleekin???
     
  15. ponisti

    ponisti 1st gear

    Juu tuota vikakoodi hommaa en ajatellutkaan,toisaalta eihän auto ole käynyt kertaakaan SAMMUTTAMISEN jälkeen,niin onko se voinut rekistyröityä muistiin?Vastatkoon viisaampi.
    Ja se 12 koodi on perus vilkutus,että kaikki on ok.
     
  16. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Kun oot käyttäny akkua irti niin kaikki koodit on nollaantuneet.
    Näissä ei ole vikamuistia.
    Nyt kun saat käyntiin ja ajoon taas, jos siellä on vika niin se kyllä ilmaantuu.
    Ja sit sen voi lukea.
    Ja koodi nollaantuu kun käyttää akun irti.
    Ja jos ei vikaa korjaa, se ilmenee taas ajettaessa.
    ...jne...
     
  17. M-ajuri

    M-ajuri 3rd gear

    ootko jo tarkistanu kaikki töpselit koneen ympäriltä? tiedä vaikka joku olis irti :-?
     
  18. pissboy

    pissboy 1st gear

    Kattelin tuossa nettiautoa ja huomasin,että parissa kohteessa oli ainakin maininta,että käynnistyksen esto olis lisävarusteena???Ite olen kyllä tullut siihen tulokseen,että siellä on pakko olla joku esto päällä.Voihan se olla,että olen väärässä.Kyllä ahistaa nyt tuo auto taas.... :mad:
     
  19. dodge71

    dodge71 Gearhead

    työnnä se paska vantaanjokeen.pontiakkis on jo valmiiks vihreekin :rotfl:
     
  20. pissboy

    pissboy 1st gear

    On tuotakin vaihtoehtoa mietitty,mutta tulin siihen tulokseen,että laitan sen kuntoon vaikka väkisin..... Sitä paitsi varaosina kun myis ni vois saada pari euroa rahaakin... Kyllä mä sen vian vielä sieltä löydän.Perkele vaikka väkisin. :x
     

Kerro tästä muillekin!