Onnea Heikki !

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Qjet, 29.11.2010.

  1. mcmies

    mcmies Gearhead

    No niin!

    Pointti: tavallisessa virkamiesvetoisessa lainsäätämismenettelyssä tuskin saadaan ikinä aikaan mitään kovin järkevää. Esimerkiksi autoverolakia koskeviin valiokuntamietintöihin eduskunta on ties kuinka monta kertaa jättänyt ponsia ja muita määräyksiä virkamiehille. Mutta Kuitunen on kerta toisensa jälkeen pyyhkinyt niillä hanurinsa.

    Toisin sanoen nämä asiat pitää saada vireille toisella tapaa, ja minä en tiedä muuta vaihtoehtoa kuin kansanedustajan lakialoitteen. Siinä taasen on omat ongelmansa. Keskimäärin lakialoitteista tulee voimassa olevaa lainsäädäntöä noin 1/200 tapauksessa. Aloitteen käsittely edellyttää sille riittävää kannatusta talon sisällä. Ja jotta se todella menisi läpi, sen pitää olla erittäin laajasti perusteltu. Virkamiesvetoisen valmistelun sijasta valmistelutyöt joutuu tekemään itse. Iso homma, ja asiasta riippuen vaatii erittäin paljon ns. erityisasiantuntemusta.

    Norsu kannattaa syödä palasissa. Jos itse olisin mäellä hommissa (varjelkoon...), aloittaisin harrasteajoneuvojen verotuksesta. Ajoneuvon ikä on yksi kriteeri mietittäessä sitä, mikä on harrasteajoneuvo. Verotuksen muutosten sitominen ajoneuvon ikään on aika yksinkertainen tapa korjata asioita.

    Omavalmiste- ja muutoskatsastuspuolella on vaikeampi ja isompi työsarka siinä mielessä, että ratkaistavia ongelmakohtia on enemmän ja ratkaisujen edellyttämä tietämys on moniulotteisempaa. Pitäisi olla yhtäaikaisesti monen eri alan insinööri, taloustieteilijä ja lakimies. Tehtävissä se kuitenkin on...

    Tsemppiä Heikille vielä kerran. Mä todellakin toivon, että sä pääset sinne mäelle! :D
     
  2. TopiCa

    TopiCa 1st gear

  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Heh, tuo "Mikko Alataloon yhtyminen" luo mielikuvan, jota ei kannattane kommentoida sen enempää :rotfl:

    Mutta joo, yli puoluerajojen kannattaa yhteistyötä tehdä. Se on sitä uutta raikasta politiikkaa, jota peräänkuulutan. Liian moni hyvä asia tyssää politiikassa siihen, että se tulee "väärästä" puolueesta. Mun mielestä etusijalla pitäisi olla terve järki ja yhteinen etu eikä oman puolueen etu. Se olisi tärkeää, että yhä useampi päättäjä osaisi arvostaa hyviä ajatuksia riippumatta siitä kuka ne esittää.

    Tuo Markku Pakkasen (kepu) aloite, jonka Alatalokin on allekirjoittanut on hyvällä asialla, mutta siitä paistaa läpi se, ettei aloitteentekijä juurikaan tunne harrastusta. Aloitteen teksti on liian ylimalkainen ja siinä on muutama kyseenalainen kohta kuten esim. harrasteauton ja valtakunnallisten harrasteajoneuvojärjestöjen määritteleminen, aloitteen mukaanhan vain lievästi muuteltu museorekisterin ulkopuolinen ajoneuvo ei välttämättä kelpaisi harrasteautorekisteriin.

    Aloitteen teossa ei selkeästikään ole kuunneltu alan valtakunnallisia järjestöjä tai heidän asiantuntijoitaan, jotka ovat jo vuosikausia hakanneet päätä seinään saman asian tiimoilta. Pienellä viilauksella aloitteen läpimenomahdollisuudet virkamieskoneistossa olisivat olleet vallan toisenlaiset. Lisäksi tässäkin on pyydetty aloitteeseen mukaan vain kepulaisia, vaikka asia on sellainen että takuuvarmasti mukaan olisi saanut porukkaa myös muista puolueista niin hallituksesta kuin oppositiostakin.

    Mutta loppujen lopuksi mulle on ihan sama tekeekö harrastuksen kannalta hyvän aloitteen kokoomuslainen, kepulainen, demari, persu tai vaikka vihreä - olennaista olisi että se tehtäisiin huolella ja asialle saataisiin riittävästi huomioarvoa ja positiivista virettä.
     
  4. Qjet

    Qjet 1st gear

    Kuten esimerkiksi ?
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tänään avatusta tietoyhteiskunnan vaalikoneesta havaitsin kauhukseni, että huolestuttavan moni kansanedustajaehdokas on sitä mieltä, että keskustelupalstojen ylläpitäjillä tulisi olla päätoimittajavastuu samaan tapaan kuin esim. sanomalehdillä.

    Ajatus on varmasti kaunis, mutta käytännössä tällainen vastuu satunnaisten käyttäjien sanomisista johtaisi viestien ennakkomoderointiin, sillä kukapa haluaisi maksella sakkoja toisten ihmisten sanomisista.

    Kun esim. tänne Overdrive.fi:lle tulee parhaimmillaan noin 40.000 uutta viestiä kuukaudessa ja keskimäärin jos yhden viestin ennakkotarkastukseen kuluisi 30 sekuntia niin se tarkottaisi työtä yhteensä 333 tuntia/kk eli reilut 41 kpl 8-tunnin työpäiviä...

    Moiseen urakkaan olisi palkattava ihmisiä ja se taas on taloudellisesti mahdoton yhtälö monelle harrastusaiheiselle pienemmälle foorumille, puhumattakaan foorumeista, joita ylläpidetään puhtaasti talkoovoimin harrastuksena.

    Jos sanomalehtien kaltainen päätoimittajavastuu ulotetaan koskemaan keskustelupalstoja, on se suuri takaisku suomalaiselle nettikustannustoiminnalle ja sananvapaudelle.

    Ihan OD:n kustantajan ominaisuudessa pyydän siis tarkistamaan mitä teidän ehdokkaanne ajattelee tästä aiheesta: http://www.tietoyhteiskunnanvaalikone.fi/
     
  6. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Testasin ja tossakin olin jälleen todella pitkälti samaa mieltä kaikissa muissakin vaalikoneissa parhaimmaks havaitsemani tän alueen ehdokkaan kanssa eli tossa tietoyhteiskunnan vaalikoneessa meillä täsmäs ajatukset hieman yli 90 prosenttisesti.
    Eli kai se on alettava uskoa kenelle sen äänensä siellä kopissa sit kirjoittaa :rotfl:

    Ja ps. Heikki, sun kanssakin pääsin noissa liki 80 % samanmielisyyteen vaikka toi mun ykkösehdokas onkin eri puoluesta kuin sä oot :lol:
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Ajatus on todellakin kaunis, mutta toteutus ei varmaan olisi helppo. Käytännössä tuo lopettaisi online keskeskustelun kaikilla foorumeilla. Ehkä kaikki ajatusta kannatvat eivät ole loppuun asti miettineet mitä kannattavat.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Eipä asiasta ymmärtämätön tajua tuota asiaa, vaan klikkaa sitä mikä ekana tuntuu hyvältä sen sekunnin mietinnän jälkeen. Noille pitäisi tavata rautalangasta, että ei nämä fooumit ole sen ihmeellisempiä keskustelualustoja, kuin esson baarit tai tori kaupungilla. Moderoipa niitä :odroll:

    No onneks se langattomien verkkojen käyttö vapautui. Mikä oli pitkässä juoksussa itsestään selvääkin, mutta joku oli taas "klikannut" vähän hätiköiden sitäkin nappia...
     
  9. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Ei foorumit minnekään katoa. Päätoimittajiksi nimetään Kallion kallioilta sprukuja Herba pullolla/vuosi.
    Jos USA, Kanada eikä Australia saa Wikileaks'iä tukkoon ei ne saa muitakaan.
    Uudet lait vaan siirtää serverit Vanuatuun tai muualle, esim Venäjälle. Tervemenoa niitä sieltä sulkemaan :rotfl:
    PS. Suomen oikeuslaitos ampui jalkaansa kun tuomitsi Hesarin joka nimesi TUOMITUN Pohjanmaan konna poliisin. Idiootit.
     
  10. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Hei! Jos Mikkelin tai Savonlinnan suunnalla alan kerhoilla on kiinnostusta niin voisin tässä ennen vaaleja poiketa paikanpäällä puhumassa politiikkaa kahvipaketin ja pullapussin kera. Tarinaa varmasti riittäisi esim. harrasteautoilun edunvalvonnasta ja harrasteautomatkailusta, kesän Big Wheelsistä tai vaikkapa Motoparkin radan tilanteesta. Toki yleispoliittisia höpinöitäkin pöntöstä löytyy jos niitä kaivataan :D

    Samaten jos joku haluaisi olla mukana tukemassa ja jakamassa meikäläisen flyereitä kotikulmiensa harrasteautoihmisille Etelä-Savossa niin olisi kiitollinen. Vaalikassa kun on ällistyttävän pieni, niin ei juuri ole varaa pistää jakelufirman kautta eteenpäin. Ennen vaaleja jo totesin, että jos mulla olisi useampi tuhat euroa ylimääräistä rahaa niin en kyllä politiikkaan niitä sijoittaisi, vaan hankkisin pari tonnia kauniisti vähinttän 50 sitten muotoiltua amerikkalaista rautaa kotipihalle :)
     
  11. janiluo

    janiluo Gearhead

    Eikös Kokoomuslaiset puhu Politiikkaa ruotsinlaivalla? :rotfl:

    [​IMG]

    No niin, eikös nosteta Heikki ainakin Varjovaalien ykköseksi.
    http://www.varjovaalit.fi/
    Etelä-Savon vaalipiiri, nro 13

    Mä kävin jo äänestämässä kaksi kertaa (eri koneilta) eikä ainakaan valittanut mihin äänestyspiiriin kuuluu, talletti vaan IP-osoitteet.
    :D
    - Jani -
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Eipä anna varjovaalit äänestää kahta kertaa. Eilen kävin äänestämässä ja tänään yritin uudelleen, niin ei todellakaan onnistunut. Entäs jos samassa perheessä olisi vaikka yhdellä koneella kolme käyttäjää, niin eipä toteutuisi mies ja ääni, vaan ainoastaan kone ja ääni. Tässä muuten voi olla yksi kompastuskivi tolle nettiäänestämiselle oikeissakin vaaleissa. Toivottavasti se ei ikinä toteudu, sillä silloin voivat hakkerit saada yllättävän valta-aseman.
     
  13. spinneri

    spinneri Gearhead

    Eiköhän sitä oikeissa vaaleissa netin kautta äänestettäessäkin pitäisi tunnistautua luotettavasti, esim. verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Ja yhdellä henkilötunnuksella pystyisi äänestämään tasan kerran.

    Itse kannatan nettiäänestyksen toteuttamista, koska se säästäisi pitkällä juoksulla rahaa ja helpottaisi monien pienpaikkakunnilla asuvien äänestämistä. Hyvähän se on meidän täällä, missä kaikki on lähellä, mutta entäs kun lähimpään äänestyspaikkaan on kymmeniä kilometrejä, eikä pihassa ole omaa autoa? Tuleepi taksilla hitusen kallis äänestysreissu...

    Varjovaaleissa useampaan kertaan äänestäminen saattaa onnistua ihan selaimen välimuistin ja/tai evästeiden tyhjennyksellä.


    Äänensä moneen kertaan menettänyt

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  14. xcxc

    xcxc 3rd gear

  15. janiluo

    janiluo Gearhead

  16. köyhä

    köyhä 3rd gear

  17. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Juu, en ole testannut koe-eläimillä että tuleeko niistä ihottumaa :p
     
  18. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    jos joku ei halua mainoksen näkyvän niin on eksynyt väärään foorumiin 8)
     
  19. köyhä

    köyhä 3rd gear

    Onko tämä kokoomuksen foorumi :soosoo:
     
  20. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    no onks sillä väliä
    ja eiks se oo hyvä et porukka tietää et joku on harrastajan puolella.
     

Kerro tästä muillekin!