Mustang käy pieneksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Vehje, 3.5.2011.

  1. Vehje

    Vehje Gearhead

    Elämä hemmottelee nyt siihen malliin että pitäisi miettiä harrasteauton valintaa uusiksi. Aikanaan myin hienon -70 Cortinan pois ja ostin -66 Mustangin projektiksi jota olen tässä pikkuhiljaa nakerrellut mutta nyt alkaa näyttää siltä että meidän perhettä onkin yhtäkkiä 1 koira, 2 aikuista ja 3 lasta. Ja sellainen remmi ei Mustiin mahdu millään sisään ja kun olisi kiva joskus kesällä käydä koko porukalla mummolassa niin kai se täytyy tosissaan miettiä leikkikalun valintaa uusiksi.

    Mihinkään 60-luvun poniautoon ei taida saada 5 ihmistä ja yhtä koiraa istumaan? Jenkkifarmarit ei kertakaikkiaan meikäläisen silmää miellytä joten mitäs vaihtoehtoja oikein jää, koiran voi aina jättää tarhaan mutta olisi tietysti mukava joskus saada koko pesue tien päälle. Silmää tosiaan eniten miellyttää 60-luvun puolivälin ja lopun poniautot, Mustang, Camaro, Firebird, Barracuda ymym. mutta nämä taitaa kaikki olla auttamatta pieniä meikän käyttöön?
     
  2. JuKo

    JuKo 3rd gear

    Jos pitää olla Ford niin Thunderbird? Buick Riviera? Niissähän on vähän ponimaiset mittasuhteet isommassa koossa. Muitakin löytynee..
     
  3. Fastback

    Fastback Gearhead

    1968-1971 sportsroof Torino, Fairlane, Montego tai Cyclone. Istuu 5 aikuista hienosti, jos kaikki ei ole 2m/140kg ja taka-luukkuun menee aivan jäätävästi tavaraa.
     
  4. tammercity

    tammercity Gearhead

  5. stangrider

    stangrider Gearhead

    Kannattaa ottaa huomioon myös tulevaisuuden visiot:
    1. Lapset kasvaa, 15 -vuotiailla alkaa olla omat menot, eivät enää lähde välttämättä samaaan matkaan..
    2. Koirakaan ei elä ikuisesti
    3. Mutta Mustangin myyminen voi harmittaa vielä seuraavat 54 vuotta! :D

    (ss: halpa jenkkifarkku tms tilahökötys voi olla hyväkin ratkaisu tilapäiseen tilantarpeeseen..)
     
  6. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    kaikki poni autot juu todella ahtaita , tää 2metrinen luineen ei edses yksinään sovi mukavasti mustankiin, cudan, camaroon, challengeriin, firebirdiin.. ellei sitten sovita penkkejä taakseppäin, kuten olen 94 camarossani tehnyt.
    2 aikuisen + 2pikkulapsen nautinto autoja vaan nuo poniautot! Full-Sizea kehiin vaan, mukavampi matkustlla, pitkä kattoo jos on koira tai lammas
     
  7. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Nykko sulla se Mustikka kerta jää ahtaaks, ni älä ny merkkiä vaihra ?
    Hommaa Galaxie ! Ei pitäs iha heti ruveta klaustrofobia vaivaan.
     
  8. magenta

    magenta 2nd gear

    3 turvaistuimen kanssa pelaaminen saattaa olla haasteellista
    kiäsissä kun kiäsissä.
    Pidä vaan se Musse
    ja hommaa perhe-autoksi vani =)
    7 hengen auto, niin on jokaiselle oma penkki.
    Koiralle ja tavaroille hyvin tilaa.
    Sohvalla voi väsyneet torkahtaa
    ja jääkaapissa pysyy maidot viileänä.
    Mika
     
  9. rkr

    rkr Gearhead

    Tai sitten just mid size muskeli. Sohvapenkillä menee 6 henkeä. Chargeria, SS Chevelleä, GTOta, GS buickkia, 442:ta ja jo mainitut Fomocon tekeleet. Full size avo on myös hauska laite.
     
  10. Vehje

    Vehje Gearhead

    Eniten näistä ehdotuksista ehkä innostaa nää mid-size laitteet sohvapenkillä, 67 Chevelle on hemmetin hieno mutta eikös 64/65 Falconeissa oo sohvapenkki? Sellainen 2-ovinen sohvapenkillä, 3 kekaraa taakse ja ukko+akka ja koira eteen? Takabaksiin varmaan mahtuu kakaroiden kärryt siinä kuin kaikenmaailman tila-autoihinkin.

    Nyt pitäisi enää löytää 2-ovinen HT Falcon, mielellään 8-koneella ja manuaalilla ja sillä sohvapenkillä..
     
  11. sakke

    sakke 1st gear

    Itteläni sama ongelma,olen aatellut jos vaikka vaihtas tuon 73-avomustangin johonkiin fullsize avoon,niin mahtus perhe kyytin paremmin.. ..mutku ei kehtais.. jos jollain hyviä ehdokkeja niin kuuntelen kyllä.
     
  12. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    pistää sen perheen tuleen jollakin minne ne mahtuu perästä ja ajelee ite sillä millä haluaa 8)
     
  13. Holley

    Holley Gearhead

    Tämä tuntuu käsittämättömältä topicilta. Mustangin tilalle ehdotetaan isompaa: Thunderbirdiä ja Rivieraa - molemmat tasan tarkkaan nelipaikkaisia autoja! Sitten kysytään taas - kompaktiauto Falconista! Eihän ne käy. Jos kerran piilofarmarit eivät käy (eivätkä kai sitten mitkään johdannaisetkaan eli '70-luvun puolelta full-sizet), niin eikö '60-luvun full-size-jenkit käy? Cadillac? Impala? Galaxie, Mercuryt tai vaikka Lincoln Continental sitten? Kennedy-mallin Lincistä olisi reteää koko perheen pomppia pihalle! Tai sitten mieti suoraan '50-lukuisia. Eihän silloin ollut mitään kompakteja eikä juuri mid-sizejäkään, jollei '50-luvun puolenvälin laitteita sitten sellaisina pidä. Maailma on täynnä 6-hengen jenkkiautoja, mutta nyt tuntuu olevan kovin ihmeellinen seula. Osta vaikka '56 Lincoln, maalaa mustaksi ja vähän punaista. Onpa sitten batman-auto, jonka huomionarvo hakkaa 6-0 keskiverto-Mustangit, Torinot tai Challengerit!
     
  14. Vehje

    Vehje Gearhead

    Mä en tykkää full-size jenkeistä joten farmarit ja piilofarmarit ja täyskokoiset 50-60-70-luvuilta on pois laskuista koska mä haluan jonkun mid-size- tai poni-auton mutta siinä pitäisi olla edessä sohvapenkki. Ei sinne tarvitse saada 6 aikuista mahtumaan vaan 2 aikuista, 3 lasta ja 1 koira.
     
  15. Holley

    Holley Gearhead

    ok, ei fullsizeä sitten. Ennen tuo 3 lasta oli eri asia, kuin nyt vuonna 2011, kun lastenistuimet on kokoa XXXXLL, joka vie aika julmetun ison karpaasin paikan. On tullut huomattua. Onnea hankintaan, osta kuitenkin edes Torino, onhan se sentään kompaktia isompi.
     
  16. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Torino/Montego 76 asti.
    60-70 vaihteen Lincoln on varsinkin kaksiovisena on vähän ponycar tyyppisen näköinen, vaikka onkin jonkun verran isompi.
     
  17. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tämä on asiaa.
     
  18. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    niin on 8)
     
  19. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    asiasta mitään ymmärtämättä vastaan Cyclone .
     
  20. Tseiaar

    Tseiaar 3rd gear

    Samaa mieltä :D .
     

Kerro tästä muillekin!