Astron tankki...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 10.6.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pikkuinen kysymys viiaammille...minkä kokoinen tankki on Astrossa vm. 85...? Kiitoksia tiedosta jo etukäteen =)
     
  2. HyDe-

    HyDe- 1st gear

    hmmh.. oisko about 80litraa...ainaki -90:ssa on 100l, mut älä muhun luota ku en oo järin viisas :grin:

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: HyDe- 2004-06-10 14:09 ]</font>
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Yleensä noita on ollut ainakin paria kokoa, näissä uudemmissa se pienempi on tosiaan karvan yli 100 litraa.
     
  4. Destroyers

    Destroyers 1st gear

    paljonko uudemmissa on sitten se isompi?
     
  5. pertsax

    pertsax 1st gear

    Aikas isoja tankkeja teillä. Mun ko. louskussa on melko tarkasti 60L säiliö. 87 vuoden auto.
     
  6. HyDe-

    HyDe- 1st gear

    sitä on nii ikävä testata ku koskaan ei oo rahaa loppuun asti tankata :wink:
     
  7. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    En ole koskaan voinut ymmärtää sitä miksi niin useat ajavat vain pieni tilkka tankin pohjalla.
    Huoltiksella tankataan sitten kymppi tai kaksi,mutta ei koskaan enempää ja valitetaan ettei ole polttoainetta...ei voi lähteä mihinkään...sitten se loppuu ja soitetaan sen jälkeen jollekin toisitko muutaman litran...naurettavaa !

    Eihän sitä tankkia tarvitse ostaa täyteen kuin yhden kerran ja sen jälkeen voi jatkaa lempiharrastustaan eli ostaa taas sinne tipan kerrallaan.

    Tämä on yksi syy miksi tankit ruostuvat ja rupeavat vuotamaan,lisäksi talvella moinen touhu aiheuttaa turhaa kondensioveden muodostumista tankkiin.

    Tankki pitää pitää mahdollisimman täynnä jo polttoainepumpun toiminnan takia.
    Nykyaikaisten ruiskumoottorien polttoaine pumppu on yleensä tankissa ja sen ainoa jäähdytys ja voitelu tulee polttoaineesta,kun se horasee ilmaa sen käyttöikä lyhenee joka kerta huomattavasti.
    Jotkut polttoaine pumput vaurioituvat jo yhdestä kerrasta peruuttamattomasti ja se on usein hyvin kallis osa uusittavaksi...eli vanha sanonta markan säästö toisaalla tuo tuhannen tappion toisaalla pitää paikkansa tässäkin.
     
  8. HyDe-

    HyDe- 1st gear

    :grin: yleensä kyllä säästelen rahaa silleen, et se tankkaus näkyy jopa mittarissa, eli vähän suuremmilla summilla kuitenkin ku 10-20 litraa..
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    65 tai 115
     
  10. Rytari

    Rytari Gearhead

    joo, samaa mieltä vähän tuosta että samaa menovettä se on, oli se sitten siellä tankin pohjalla vai yläosassa, auto vaan itsessään "tykkää" enemmän kun ajaa sitä yläosasta, eikä vaadi sitä rahaa sen enempää, kulutushan siinä ei muutu vaikka tankki oliskin täysi... eihän? eli sama raha menee aina, kerralla vaan ehkä isompana summana, mutta menee se jokatapauksessa. itse tankkaile viimmeistään siinä vaiheessa kun on 1/3 jäljellä, nykyisessä ajopelissä se vaatii N. 100L:n(kiiseliä) investoinnin :smile:
     
  11. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Astrossa 85-89 17 Gallonan tankki!!(valitessa sai 27 gallonaakin)

    90-96 27 Gallonan tankki!!
    Laskekaa siitä tarkat litrat...

    Jos pitää koko ajan vähän bensaa tankissa niin bensa-anturi saattaa jäädä jumiin seuraavan kerran kun lyödään tankki täyteen ja ajetaan melko tyhjäksi koska anturin pinta "ruostuu" ...:smile:

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: juniorijussi 2004-06-10 23:51 ]</font>
     
  12. Hexa

    Hexa 1st gear

    Pitäisikös tämmöinen sydeemi niinkuin paikkaansa, taikka meneekö astrologian puolelle tyystin..? Että anturi jotenkin ruostuisi? Pitäis vissiin olla tankki vajaana jokunen vuosi? :grin:

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Hexa 2004-06-11 00:24 ]</font>
     
  13. chevy76

    chevy76 1st gear

    Mulla on astrossa 150L..Mut se onkin edellisen omistajan ihan ihte tekemä..On paineistettu ja katsastettu..Yksi astro liikku kylillä aikoinaan ja siinä oli 200L..Ja yhdessä astrossa oli yhteensä 180L..Orkkis sivutankki 120L ja 60L lisäsäiliö takana..Mutta ne oli kaikki täällä itä-rajalla..

    PS: Olis myytävänä 2mm rosterista tehty Astron 130L takatankki.. :wink:
     
  14. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Ensinnäkin ruostuminen oli lainausmerkeissä.Toisekseen hapettuneita mittarin antureita on ollut.Sähköinen anturi kun ei paljoa vaadi.Esim vm 90 astro kun ei ole uus (n14v) ja kun köyhät suomipojat ajelee tyhjillä tankeilla suomen olosuhteissa niin huh huh..varsinaisia opelin tankkeja noikin on kun vettä muodostuu..

    Tosin voi olla että olen tyhmä---> ilmeisesti
     
  15. camaro82

    camaro82 1st gear

    Pitää paikkansa että jos tankkaa aina vain parilla kympillä niin loppuosa tankin anturikäämista hapettuu eikä enää "haista" paljonko bensaa/dieseliä tankissa on. Polttoainemäärän tietoa varten anturi liikkuu tiuhaan käämitetyn ohuen langan päällä ja jos ei koskaan tankata kuin vähän, ns. täyden tankin kohdalta käämi hapettuu eikä enää tiedä mitä kertoisi. Ei paha homma irrottaa tankki ja putsata käämi. Varovaisuus on toki tarpeen ettet katko käämin lankoja. Yleensä auttaa anturin liikuttelu edestakaisin
     
  16. simppeli

    simppeli 1st gear

    Halutaan ostaa aavikko/lisätankki astroon!!

    Moro! auto on vm 87 ja kaipailisin siihen lisä/isompaa tankkia.Eli jos jollaa sattuu pyörimää nurkissa ylimääräisiä ,nii kertokaa....ja tietyst haluiasin myös tietoa ,vaatiiko uudelleen leimauksen yms asennusjippoja. :eek:
    Kevättä orotellessa...
     
  17. RiQ

    RiQ 1st gear

    Kevättä

    Mulla ois astron 102litran (isompi orkkis) tankki ylimääräsenä.
     

Kerro tästä muillekin!