Amerikan Rauta, uusi lehti?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Manomerkkuri, 25.7.2012.

  1. Squarebird

    Squarebird 1st gear

    Kerro nyt ihmeessä, minkälainen on perusharrastaja??? Ja onko perusharrastajalla mahdollisuus ostaa esim. -32 Ford 3W Coupe??? Vai saako noita maailman halutuimpia rodeja nykyään alennuksella jostakin??? Sellainen taisi olla muuten esittelyssä tässä ekassa numerossa... :eek:
     
  2. v-v

    v-v Gearhead

    Jos luet lehden/olet lukenut niin -32 juttukin selviää. Kyllä -32kin löytyy jos hiukan haluaa tinkia valmius asteesta. Tietysti se on ihan jokaisen määriteltävissä mikä on perusharrastaja.... Toisen mielestä sellainen mikä rakentaa ja kerää osia vuosia omaan autoonsa ja on ylpeä omasta rakennelmastaan. Toinenpää on sitten sellainen mikä ostaa valmiin auton ja tekee/teettää siihen jotain omaa ideaansa.

    Tämä nyt on se ikuinen kysymys että onko piilojameksen omistaja harrastaja vai onko se -32 roadsterin omistaja oikea harrastaja.

    Lehden jutun -32 omistaja taitaa kuitenkin olla pitemmänlinja harrastaja niin se voi taasen edistää tuollaisen hienon pelin hankintaa/omistamista.

    Ja tarkoitan sitä että ei ole niitä juttuja että, ostettiin tossa tuommoinen -70 avo hemi cuda kun se on hieno... tietysti jos jollain on mahdollisuus/varallisuutta ostaa kyseisenkaltainen peli niin tietysti kaikki kunnia myös heille.
     
  3. merc

    merc Gearhead

    Nyt on lehteä tullut luettua ja vaikutti oikein positiiviseltä julkaisulta.
     
  4. shark

    shark 3rd gear

    Kummaa ruikutusta tosiaan tosta hinnasta, oli sitten kysymys lipunhinnasta tai lehdistä :argue:

    Kai pitäis EY-verotukiaisia saada jotta hinnat pysyis kurissa....

    Tuetaan vaan lisää "ulkomaista"kotimaisen sijasta, niin kyllä olo täällä paranee. :odroll:

    En ole lehteä vielä nähnyt,mutta toivon onnea yritykselle.
     
  5. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    Tänään kolahti eka numero postilootaan.
    Painaisin isosti tykkään nappia jos sellainen tässä olisi.

    Kiitokset lehden tekijöille ja lykkyä pyttyyn.
     
  6. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear


    Mikshän se puhelinmyyjä sanoi että eka numero tulee 13.9? Eipä oo lehtee täällä näkyny...
     
  7. 69

    69 Gearhead

    Hyvältä vaikuttaa lehti, vielä lisää Mopareita niin oikein hyvältä!
     
  8. sepsa

    sepsa 3rd gear

    13.9. sanottiin tulevan...eikä oo kyllä lehtee näkynytkään...eli pitää puhelinmyyjän puheet kerranki paikkansa 8)
     
  9. Toke

    Toke Gearhead

    mun mielestä olikohan niin et 13.9 kaupoissa, elokuun vaihteessa niille jotka ennakkoon tilannut. Mut ei oo täälläkään näkynyt
     
  10. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Perkeleen hyvä lehti, taitaa tuo toinen kotimainen tilaamani lehti peruuntua jakson päätyttyä...
     
  11. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Hivenen sketinen olin tämän uuden lehden suhteen, mutta Xtreme car showssa lehteä selaillessa olin heti valmis tekemään kestotilauksen. Hyvän linjan ovat valinneet ja uskoisin että tekijöillä riittää näkemystä laadukkaan lehden tekoon. Avo-Impala oli hieno ja projektikuvat täydensivät jutun, melkoisesti rispektiä omistajalle mielettömästä työmäärästä ja siitä että projekti on viety lannistumatta läpi upeaan lopputuloksen saakka !! Olli Lehtisen mukana olo takaa varmasti tulevaisuudessa hyviä rodi- ja HD-esittelyjä laajalta skaalalta. Klassiset muskeliautot uupuivat ekasta numerosta, tosin Fox-Mustang juttu oli erittäin kiinnostava varsinkin kun kyseisen yksilön kulkupuolta tuli ihmeteltyä Porin kisoissa. Pari omalta kantilta yhdentekevääkin juttua lehteen mahtui kohtalaisen mitäänsanomattoman Monte Carlo lowriderin ja Dodge Ramin osalta, mutta se ei varsinaisesti ole lehden vika jos ei itselle kolahda moiset kikottimet. Tapahtumajuttuja oli hyvin, ilahduttavaa oli näin vastakkaiselta puolelta Suomea katsottuna Joensuun cruising juttu, varsinkin kun V-8 Magazinessa on esiteltävien autojen maantieteellinen jakauma mitä on, niin kiinnostavia esiteltäviä riittää jo senkin johdosta. Niin ja Power Meet jutun ”in car” kamera kuvissa täytyy kehua kuvaus auton valintaa… Dynojuttu oli jokseenkin mitäänsanomaton, enkä tekniikka-artikkeleilta paljoa odota, amerikan lehdet täyttävät itselläni sen osan. Muumion muistelmat ja se että lehden tekijöissä on pitkän linjan harrastajia takaa että kiinnostava lehti tästä on tulossa. Seuraavan numeron jutuista pisti silmään että Zil/S10 pick up oli just Ridin`& Drivin lehdessä ja Lincoln taisi olla taannoin V-8 Magazinessa, toivottavasti tämänkaltaisia päällekkäisyyksiä ei ole jatkossa luvassa, esiteltävää kalustoa riittää kyllä muutenkin. Plussaa myös siitä ettei tähän ole sotkettu mukaan euroautoja, tietokenepelejä yms sillisalaattia. Päätoimittajan Rambler tausta antaa odottaa, että tämä turhankin aliarvostettu merkki saisi palstatilaa julkaisussa. Mitä tulee näihin ”18 kpl valmistettuihin harvinaisuuksiin” ja ”perusharrastajan autoihin” niin en pistä pahakseni vaikka ensin mainittujakin lehdessä olisi, hyvin kirjoitettu juttu ilman turhaa tilastotiedettä ja optioiden hintojen luettelua antaa siihenkin aiheeseen ihan eri säväyksen.
     
  12. fordgranada

    fordgranada 3rd gear

    prkl,..

    tuo päällekkäisyys on kyl ärsyttävää,,
    mitä järkeä tehdä juttu autosta mistä on juur tehty.,.
    mutta isompi moka oli mun mielestä kun lahti cruising kuvassa 2kpl avo-challengereitä,.,vaikka lukee kuinka monta kertaa
    niin tekstissä annetaan ymmärtää että tässä on 2kpl aitoja rt avo challeja joita valmistettu vain 1070 kpl.
    eihän tuolla mitään väliä ole mulle että mitä vin sanoo,,ja yhtä hienoja molemmat,.
    pointtini on se että tästä voi lukija luulla että onhan tuo avo rt suomessa yleinen auto kun tuossakin 2kpl vierekkäin,
    se on väärää tietoa kun toinen ei ole ainakaan aito rt.
    olisko ollut vaikeaa katsoa/ottaa asioista selvää.
    tuo on harhaanjohtavaa.
    pikku juttu mutta lipsumista silti,,,voi olettaa että lehdessä on myöhemminkin huonosta tarkistettuja asioita,,,,
    kun tälläisista harrastelehdistä moni varmaan ottaa informaatiota päähänsä,,niin sais se informaatio olla oikeaa.
    jos sekoitan autoja ja molemmat on aitoja niin ok ja anteeksi luuloni.
     
  13. ata

    ata Gearhead

    Kyllähän lehtiin aina pieniä virheitä jää, olihan siinä kansikuva-auton jutussakin infotaulukossa mainittu että moottori olisi 350 cid kokoinen, vaikka kaikki tietävät (tai pitäisi tietää ainakin lehden toimituksessa tai auton omistajan tapauksessa), että 5.7 LS1 alumiinikone on tuumakooltaan 346 cid erotuksena perinteisestä patarauta-SBC:stä jonka 5.7-litran versio on juuri se 350, joka on monelle jäänyt siitä mieleen... molemmat kun kuitenkin pyöristyvät litrakokona samaan 5.7:aan (kahdella merkitsevällä numerolla), mutta cid-koko on tarkempi kolmen merkitsevän numeron kanssa.

    Mutta eipä tuolla hirveästi ole merkitystä, toisaalta se kuitenkin on vähän sama homma jos sanoisi vaikka 396-konetta 400:ksi. Eri koneita on nekin, kuten nuo 346 ja 350:kin. Tuossakin autossa oli alunperin ollut jutun perustella tehtaalta 327, joka oli vaihtunut 350:ksi jossain vaiheessa ja tämä nykyinen omistaja oli vaihtanut sen 350:n uudemmaksi 346:ksi.

    Mutta lehti tuli tuossa jo selattua ja tilattua, ihan hyvältä se vaikutti ja toivottavasti siinä on juttua myös noista uudemmista jenkeistä eikä vain sitä vanha-autoilua joka joidenkin mielestä on ainoa oikea auto, vaikka pääkirjoituksessakin sivuttiin ansiokkaasti tuota miten autojen ikään suhtaudutaan eri tavalla nykyään kuin aikoinaan. Ei silloin 80-luvun alussa 60- ja 70-luvun autoja pidetty mitenkään erityisen kartettavina "uusina" autoina, nykyään joillain on kauhea kammo 90- ja 00-lukujen kalustolle, vaikka ne ovat vanhemmasta päästä jo yli 20-vuotiaita. Sinänsä pointsit sille Fox-Musse-jutulle, toivottavasti sitäkin uudempaa kalustoa ei unohdeta, eikä sorruta "vanha-auto-on-ainoa-oikea-ja-alle-20v-on-aina-vain-tavallinen-käyttöauto-snobismiin". Erilaisuuttakin tarvitaan.
     
  14. fordgranada

    fordgranada 3rd gear

    mutta miten saa sillain tehtyä ettei tule samoja autoja esiteltyä eri lehdiss jatkossa.,.
    tämä lehti,,klassikot,,premium klassikot ym,,

    ei kateutta yhtään ,,mutta vähän rahastamisen makua kun koko ajan uutta lehteä markkinoille,.,.,
    vähän sama kun monet ohjelmat,,karkkipussit ym tuotteet,,,kaikesta yritetään repiä kaikki irti.,.,.
    hyvähän se kyllä on kun on varaa mistä valita!!
    tämä lehti vaikuttaa hyvältä lehdeltä ja kestotilaus tehty.
    mutta määrä ei korvaa laatua.,,.
     
  15. capri30S

    capri30S 1st gear

    Tänäänhän tuo tuli postissa, vielä en ehtinyt kuin selaamaan, mutta eipä se äkkiseltään hassummalta vaikuttanut. Huomenna onkin junamatkat aikaa lukea se läpi..
    Eikä mun mielestä yhtään rahastamisen makua viipalemedialta, lehdethän on eri kohderyhmille tarkoitettu eikä kai viipalemedian lehdissä ole päällekkäisyyksiä ollut?
    Tosi hyviä lehtiä niillä, esim. vanhat koneet, klassikot ja nyt tämä. Ja hyvä kun tekivät sen premiumklassikot erikseen, se kun on just se mistä ei kiinnosta lukea, sijoittajien ökyklassikot.
     
  16. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Tuli lehti himaan. Muuten vaikutti hyvältä, mutta puuttuuko teiltä muiltakin sivuja?! Sisällysluettelossa on sivuja johonkin 90 asti, mutta lehti loppuu sivuun 82 ja mm. linnacruising juttu ym. puuttuu.
     
  17. 69

    69 Gearhead

    Kyllä mun lehdessä on linnacruisinki kuvia, tuttu aspenin keulakin näkyy.
     
  18. ford-84

    ford-84 3rd gear

    viimeinen sivu on 98,ainakin mun lehdes :eek:
     
  19. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    Sisällysluettelon viimeinen sivu 96 "puuhanurkka"
    Lehdessä sivuja 100 täydet sata :)
     
  20. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Hö, sitten mä oon saanu jonkun h a i s ta p a s k a promo lehden. :(
     

Kerro tästä muillekin!