Toyota tietäjiä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ChevyCaprice, 20.11.2013.

  1. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Ja taas toyotassa ongelmia bensapuolella. Kopioin tämän suoraan otc:n sivulta, kun sieltä tulee huonosti vastauksia:

    Vinkkejä, mikä voisi olla kun pihassa kaasutellessa kaasari toimii ihan hyvin, mutta ajossa kun kytkimen painaa pohjaan niin heti sammuu, tai vähintään kierrokset tipahtaa 400-600rpm ja pihassa joutokäynti säädetty 1100rpm??
    Edellisessä kaasuttimessa oli kaasuläppä väljä, nyt vaihdettu timmimpi kaasari, joka putsattu ym. ja samoja ongelmia. Voisko olla seokset perseellään tai vuotaa kaasuttimen laipasta? Kiihdytyspumpun suojakumissa myös näkyi halkeama, voisko sekin aiheuttaa tuollaista ongelmaa?

    Autona siis pikkulamppu dx sillä vanhemmalla 4k koneella/kaasarilla
     
  2. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Onkos sulla tässä nyt kiinni olevassa kaasarissa tai siis sen ympärillä joukko alipaineletkuja?,jos on niin tarkista että ainakin nämä letkut ovat ehjiä (osaa vuotaa,vaikka päällepäin näyttäiskin ehjältä).

    Imuvuodot on helppo todeta,kun moottorin käynnissä ollessa suihkuttaa esim CRC:tä=jos kierrokset nousee...On vuotoa. Tämä siis pätee tuohon mahdolliseen kaasuttimen laipan/imusarjan väliseen vuotoon....Letkuvuotoihin ei ole hyvä konsti :wink:
     
  3. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Ei ole alipaineletkuja muita kun mikä menee virranjakajalle, huohotin venttiiliin ja jarrutehostimelle. Ei vuotoja. Bräkliinerit ja crc:t perukassa, vedellä kokeilin (en tiedä toimiiko) imuvuotoja, mutta ei koneen käynti muuttunut.
    Huohotinta kokeilin putsata ja jopa tulpata --> Ei vaikutusta.
     
  4. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ok...Onkohan itse jarrutehostin ehjä...Tai se jarrutehostimen letkussa oleva venttiili....Tai myös jarrutehostimen letku?
     
  5. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kysytään täältä kun muualta ei ole vastausta tullut. 93 camry nopeusmittari ja cruise ei toimi. Automaattilaatikosta lähtevä anturi vaihdettu uuteen samoin kokeiltu toimivaa mittaria. Ei toimi. Sulakkeet ja liittimet ok. Taitaa olla tyyppivika kun monessa ton ikäsessä ei mittari toimi. Vika siis cruisessa, mutta mikä siellä?
     
  6. smuige

    smuige Gearhead

    Katoppas onko tyhjäkäyntisuutin tukossa. Noissa muutenkin tahtoo käydä tosi laihalla tyhjää ja jos suutin vielä tukossa niin ei toimi. Olet säätäny tyhjäkäynnin niin korkeelle että käy varsinaisella suuttimella jotenkin mutta jos kierrokset tipahtaa alle niin sammuu. Pilliviilalla voi suurentaakkin tyhjäkäyntisuutinta. 4k käy nätisti 600-700rpm tyhjää kun on kunnossa.
     
  7. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Jarrutehostimenletku ehjä, mutta letkussa ei ole sitä venttiliä?
    Suuttimet varmasti puhtaat. Purin koko kaasarin ja vaihtelin osan noista suuttimista.
    Saa sen pihassa käymään nätisti tuon 700-800rpm ja kaasutellessa kaikki ok, mutta ajossa taas sammuu, kun laittaa vapaalle. Itseasiassa lyhyessä ajossa ei sammu niin herkästi, mutta jonkun verran kun ajaa matkaa ja löysää vapaalle, sammuu heti.
    Mukava vielä, kun en tiedä onko virtalukon pohja vai startti viallinen; Pari kertaa sammunut risteykseen ja startatessa napsuu vaan. Puolituntia kun antaa jäähtyä, niin jo lähtee dexu tulille :D
     
  8. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    ^Ylläoleva ratkesi imusarjan tiipparit vaihtamalla.. Mutta uutta ropleemaa kehiin; Tollainen 4A-GE koneinen GTI Corolla, siinä on erillinen huohotinpönttö ja sen heitin mäkeen ja laitoin sen huohotuksen niinkuin alunperin, ruiskulle/imusarjaan. Auto käyntiin ja alkoi koneesta kuulua outoa mekkalaa. Öljykorkkia raotin ja h*elvetin moinen "aivastus" koneesta. Miksi se minun corolla tolleen? :D
     
  9. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    pcv rikki?
     
  10. 2Smokie

    2Smokie 1st gear

    Jos on niin kantsii korjata pikimmiten, mulla töräytti kammen stefasta huulet pitkälle.. Ei kyllä pysyneet öljyt muutenkaan sisällä.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites kun opelissa on yks letkunen egr niin jos letkut tulppaa niin eikös se egr ole silloin auki ja alipaine imasee kiinni kierrosten noustessa

    Jotain sille pitää tehdä kun letku irti ja tulpattuna ei nyi tasamaalla ajaessa
    Ens avuksi meinasin polkupyörän venttiilin et imasee kiinni ja pitää kiinni, sit joskus aukeaa kun a-paineet karkaa
     
  12. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Tuon mukaan multa varmasti löytyy koodi 9 tai 42 kun mittari ja cruise ei toimi, mutta entä sitten? Katon koodit huomenna mutta missä vika jos näyttä 9 tai 42? Varaosa-auto kaverilla, tosin ei cruisella mutta toimivalla mittarilla. Piuhaa ja boxeja on paljon, mutta vaihdettavissa kun tietäis mikä?
     
  13. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Googleen laiton tuon 4a-ge pcv, niin taitaa olla tolle koneelle tyypillistä ja kuvahaulla kaikki muutettu erilliselle huohotinpöntölle..
     
  14. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Eikö löydy koodien tietäjää???
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    9 ja/tai 42 viittaa vss eli vehicle speed sensor. Ongelma nopeusanturissa, johdoissa tai ecm:ssä.
    Liittimissä hapettumaa?
     
  16. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Ei hapettumaa ja kaikki ovat tiukasti kiinni. Tullut tutuksi Camry harrastaja millä 2 93 Camryä purussa. Niissä toimivat mittarit, mutta niissä ei ole cruisea. Cruiseen tulee ainakin virta kun valo syttyy mittaristoon kun nappia painaa, mutta mitään ei tapahdu. Mitä ja missä noi ecm ja anturi ovat niin vaihdan ne. Automaatilta lähtevää anturia jos tarkoitit sen on edellinen omistaja vaihtanut. Maksoi vain 300€. Toivottavasti ei ole cruisen katkaisija silti sökönä. Mikä toi ecm on ja missä se tuossa piuhahelvetissä on? Älypuhelin kojelaudalla näyttää kartan ja nopeuden, joskus se jopa kertoo että ajan ylinopeutta, mutta kyllä mittarin pitää toimia.
     
  17. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Käyneekö tavallisesta 4a-f(e) koneesta 5-v loota tuon 4a-ge:n kaveriksi?
     
  18. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    käy .
     
  19. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Onko 4a-ge taka -ja etuvedon jakopäänkopat vaihtokelpoisia keskenään?
     

Kerro tästä muillekin!